Line6 GearBox plugins

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
syncro

Line6 GearBox plugins

Příspěvek od syncro »

Zaznamenal jsem, že Line6 začali prodávat nativní verze (VST, AU) pluginů z jejich modelerů pod názvem GearBox. Bohužel to jako dongle potřebuje připojený Line6 Tone Port D.I. Naštěstí se ale nemusí vůbec používat jako I/O, stačí aby byl fyzicky v USB.

Viz. http://www.line6.com/gearbox_plugin/index.html

Gear Box Gold obsahuje hodně rozmanitou selekci modelů zesilovačů, předzesilovačů a pro mně hlavně efektů. Používám několik let spokojeně Line6 DL4 a líbil se mi i POD, takže očekávám slušné algoritmy, které by vhodně doplnily moji současnou selekci pluginů (Logic7, UAD, Digitalfishphones).

Otázka zní - viděl/slyšel už jste to někdo? Zajímají mne i případné zkušenosti s "trial" verzemi - nároky na CPU, stabilita, atd.

Díky, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

sorry syncro, ze du hned mimo tema;-) gear box sem zatim neslysel, nicmene kdyz uz se zajimas o soft simulaci apecu a krabicek, tak ti doporucuju vyzkouset amplitube 2... mel sem ji ted par dni doma na testovani a musim rict, ze jako hodne dobre!!!!! dle meho nazoru v soucasnosti nejlepsi soft simulace...

syncro

Příspěvek od syncro »

nick_valensi: Díky, ale mne specificky zajímají ty věci od Line6 kvůli povedeným modelům páskových a analogových delayů, phaserům a spring reverbům, které bych rád měl k dispozici v nativní plugin podobě. Vlastní kytarové aparáty mne zas tak moc neberou (nejsem kytarista).
Jinak bych spíš koupil čistě páskové echo (resp. model) od UAD.

Díky, Saša
GunJah Records

vasek

Příspěvek od vasek »

syncro: máš na mysli ty digitální krabičky nebo výbavu v multiefektech (POD & spol.)?

syncro

Příspěvek od syncro »

vasek: Mám na mysli balíček nativních pluginů, které Line6 prodává pod názvem Line6 GearBox společně s levným USB interface, který funguje jako dongle. Viz. odkaz v prvním příspěvku...

Saša
GunJah Records

vasek

Příspěvek od vasek »

pardon, napsal jsem dotaz nesrozumitelně. Ty tvoje oblíbené modely delayů, reverbů atd. jsou v nšjakým PODu nebo máš na mysli ty jejich kytarový krabičky?

syncro

Příspěvek od syncro »

vasek: Nevím to (protože to tam nikde není explicitně napsáno), ale předpokládám, že to budou algoritmy, které používají ve svých modelech POD, DL, DM, atd. Já mám doma jenom DL4 a ačkoli si myslím, že třeba model páskového Rolandu RE101 nemá s originálem moc společného (soudím tedy pouze podle ne-podobností s RE301 a 501, které doma mám v originálech), tak je to moc celkově hezký delay. Stejně tak i ostatní algoritmy, které jsou v DL4 obsaženy...

Saša
GunJah Records

syncro

Příspěvek od syncro »

Tak jsem to nakonec vyřešil tím UAD RE201, viz. http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5162

Saša
GunJah Records

LUPO

Příspěvek od LUPO »

Saša: ja sem vcera na zaklade tveho prispevku mrkl po dlouhe dobe na line6.com a zjistil ze pomoci gearboxu, muze muj PODxt fungovat jako hw VST efekt ale musel bych ho nejdrive za 199USD aktivovat, coz mi neni moc po chuti :))

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

LUPO píše:Saša: ja sem vcera na zaklade tveho prispevku mrkl po dlouhe dobe na line6.com a zjistil ze pomoci gearboxu, muze muj PODxt fungovat jako hw VST efekt ale musel bych ho nejdrive za 199USD aktivovat, coz mi neni moc po chuti :))
Hmm, sakra sakra, to nezni spatne :)

syncro

Příspěvek od syncro »

Diskuze pokračuje zjevně zde: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5170

Jen pro info, Saša
GunJah Records

Odpovědět