luphtrack píše:
Fedoru a SuSE jsem na tohle nezkoušel, u Mandrivy jen vim, že to jde. Ubuntu je vlastně jenom klikací Debian. Gentoo bych na to radši nezkoušel.
Pod Debianem je podle mě nejsnažší postahovat devel balíky a věci jako Ardour tam zkompilovat ručně...
Linux je linux, distra jsou jenom omacky kolem; co udelas v jednom, udelas i v ostatnich Jasne, nekde to da vic prace, nekde min.
niekde som cital ze pre audio pouzitie je dobre mat kernel optimalizovany na realtime operacie a to fraj defaultne nieje kazdy.. co to ale znamena netusim
Pytkin píše:Autodesk pouziva vo svojich systemoch Red Hat , s tym ze tam maju tiez vlastny kernel ..
Neni problem si stahnout od redhatu bud primo zdrojaky toho kernelu, nebo pouze patche a aplikovat je na prislusnou vanilla verzi (enterprise distra typu SLES a RHEL pouzivaji stare stabilni kernely, do kterych se pouze backportuji nejake nove veci podle potreby). BTW rekompilovat kernel s -rt je zalezitost peti minut.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 08 led 2009 13:43, celkem upraveno 1 x.
Proste mi jenom prislo, ze s Dendym neprimo nesouhlasite s tim, ze se da cokoliv rozbehat kdekoliv (treba kvuli chybejici podpore RT). Jestli jsem to pochopil spatne, takze ten muj prispevek klidne ignorujte
kermitak : ja som reagoval na to , ze sa da pouzit asi lubovolna distribucia .. akurat si treba skompilovat svoj kernel .. ako priklad som uviedol Autodesk, ktorych kazdy pozna ..
zkoušel jsem rozchodit ten RT patch, chytlo se to až u 2.6.23.1 kernelu, jinak to chcíplo hned na začátku. možná jsem někde udělal chybu já, možná někdo jiný. kompilace stále běži, takže nevim, jestli se to přeloží, ale snad jo.
nebudu vám Debian vnucovat, ale mně prostě přišel nejšikovnější