Linux jako DAW

Ostatní audio software, obecná diskuse
nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 07 led 2009 21:27

dendy píše:ffiiiha.. renoise pre linux ???? to je huste.. to som nevedel.. tak toto je dost zaujimave !
jojo a (pry) je to ve spojenim s LADSPA pluginy a ALSA hodne dobry =)

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 07 led 2009 23:56

Pytkin píše:
Kermitak píše:
luphtrack píše:Myslel jsem to tak, že debian je nejvhodnější na rozběhání těch aplikací včetně případné podpory VST.
Jo, zhruba stejne jako jakykoliv jiny distro ;)
Tiez mam ten pocit :)
Fedoru a SuSE jsem na tohle nezkoušel, u Mandrivy jen vim, že to jde. Ubuntu je vlastně jenom klikací Debian. Gentoo bych na to radši nezkoušel.

Pod Debianem je podle mě nejsnažší postahovat devel balíky a věci jako Ardour tam zkompilovat ručně...
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 07 led 2009 23:58

existuje teda aspon zopar fakt kvalitnych a pouzitelnych efektov v nativnej forme aku pouzivaju tie linuxacke DAW riesenia ??
napadají mě LADSPA pluginy
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 led 2009 00:06

luphtrack píše: Fedoru a SuSE jsem na tohle nezkoušel, u Mandrivy jen vim, že to jde. Ubuntu je vlastně jenom klikací Debian. Gentoo bych na to radši nezkoušel.

Pod Debianem je podle mě nejsnažší postahovat devel balíky a věci jako Ardour tam zkompilovat ručně...
Linux je linux, distra jsou jenom omacky kolem; co udelas v jednom, udelas i v ostatnich ;) Jasne, nekde to da vic prace, nekde min.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 led 2009 10:17

niekde som cital ze pre audio pouzitie je dobre mat kernel optimalizovany na realtime operacie a to fraj defaultne nieje kazdy.. co to ale znamena netusim :)

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 08 led 2009 10:53

Jasne, nekde to da vic prace, nekde min.
no právě...

realtime kernel je potřeba (pokud vim) jen pro real-time operace a měl by jít normálně přeložit i pod Debianem.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2009 11:10

Autodesk pouziva vo svojich systemoch Red Hat , s tym ze tam maju tiez vlastny kernel ..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 08 led 2009 11:16

Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 led 2009 13:03

vsetky tie audio distra co som sem popisal by uz mali mat reltime kernel
jack ho urcite ma

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 led 2009 13:39

Pytkin píše:Autodesk pouziva vo svojich systemoch Red Hat , s tym ze tam maju tiez vlastny kernel ..
Neni problem si stahnout od redhatu bud primo zdrojaky toho kernelu, nebo pouze patche a aplikovat je na prislusnou vanilla verzi (enterprise distra typu SLES a RHEL pouzivaji stare stabilni kernely, do kterych se pouze backportuji nejake nove veci podle potreby). BTW rekompilovat kernel s -rt je zalezitost peti minut.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 08 led 2009 13:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2009 13:43

kermitak : nerozumiem naco mi to hovoris .. ale suhlasim s tym co pises ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 led 2009 13:46

Proste mi jenom prislo, ze s Dendym neprimo nesouhlasite s tim, ze se da cokoliv rozbehat kdekoliv (treba kvuli chybejici podpore RT). Jestli jsem to pochopil spatne, takze ten muj prispevek klidne ignorujte ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2009 13:55

kermitak : ja som reagoval na to , ze sa da pouzit asi lubovolna distribucia .. akurat si treba skompilovat svoj kernel .. ako priklad som uviedol Autodesk, ktorych kazdy pozna ..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 08 led 2009 16:15

zkoušel jsem rozchodit ten RT patch, chytlo se to až u 2.6.23.1 kernelu, jinak to chcíplo hned na začátku. možná jsem někde udělal chybu já, možná někdo jiný. kompilace stále běži, takže nevim, jestli se to přeloží, ale snad jo.

nebudu vám Debian vnucovat, ale mně prostě přišel nejšikovnější
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 09 led 2009 08:12

tak předchozí kernel zklamal, teď zkoušim 2.6.24.7 a patch rt25

připomíná mi to můj první kontakt s gentoo linuxem a kompilací Xorg
Obrázek
live free or die!

Odpovědět