Lufťákova Softwarová Anketa

Ostatní audio software, obecná diskuse
luphtrack

Lufťákova Softwarová Anketa

Příspěvek od luphtrack »

Co si myslíte o ovládání (nejen) hudebního SW pomocí internetového prohlížeče?

mám na mysli případy, kdy není potřeba ovládat aplikaci realtime (midi routing, render, konverze)
Obrázek
live free or die!

Pytkin
Moderátor

Re: Lufťákova Softwarová Anketa

Příspěvek od Pytkin »

ja nevidim ziaden zmysel .. preco by som mal ovladat hudobny soft z internetoveho prehliadaca , ked to mozem ovladat priamo z toho softwaru ? alebo si to dako zle popisal , a neni jasne o co ti ide ..

listonos

Příspěvek od listonos »

Pre casom som natrafil na taku aplikaciu vo flash-i, je tam roland 909 808 303 + efekty a vyzera to super teda

http://www.hobnox.com/audiotool.1046.en.html

Obrázek

Obrázek

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

dám jeden příklad za všechny, i když to není audio a ani soft -- wireless router.

prostě soft, který nevyžaduje realtime obsluhu, ale jiným způsobem (příkazová řádka, textové soubory) je jeho ovládání nepohodlné.

kdysi jsem si hrál s unixovými filtry, to je další příklad. do textového okýnka v prohlížeči napíšete text a ten si necháte zpracovat (sort, sed, tr, perl atp). nemusíte tedy nic instalovat, protože prohlížeč je všude.

tak snad je to teď jasnější
Obrázek
live free or die!

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

jinak somzřejmě vim, existuje java, flash atp.

jde mi o čisté html, které podporují všechny prohlížeče, eventuelně ještě tak javascript.
Obrázek
live free or die!

listonos

Příspěvek od listonos »

Fakt neviem co myslis. V zasade mas u hudobneho softu dva druhy dat - Audio a MIDI. U audia akakolvek klient server komunikacia odpada nakolko je to vypoctovo tak narocne ze este dnes obrazne povedane "jeden komp nestiha obsluzit jedneho cloveka" keby si chcel prevadzkovat nejaky DSP server a obsluhovat naraz niekolko tisic klientov tak sa nedoplatis za hw. Dalsia vec je co take by to malo byt co sa neda spravit na desktope. Jedine co ma napda je, keby si vymyslel nejaky zazracny algoritmus na mastering a toto ponukal. U midi je to podobne. Co kam posielat aby to malo zmysel? A hlavne kazda sietova komunikacia trva nejaky ten cas, takze akekolvek realtime posielanie dat odpada - sice z ceska do nemecka by si mohol mat latenciu do 50ms ale z jedneho konca sveta na druhy to uz je v stovkach ms. Takze ti ostava offline nieco - co je pri tvorbe hudby skoro k nicomu.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

nejde mi přímo o práci s zvukovými daty, ale o ovládání programů, které to dělají.

například ten midi routing. přes prohlížeč to jen nastavíš, vlastní routing bude běžet na pozadí.
Obrázek
live free or die!

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

budu přímo konkrétní -- ekvalizér pro džekýska.

přes prohlížeč nastavíš, které šoupátko bude na jakém kanálu a jaké bude mít parametry. zbytek už gui nepotřebuje.
Obrázek
live free or die!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nevidim v tom ziadny zmysel ...

listonos

Příspěvek od listonos »

Dalsia vec je ze http je bezstavovy protokol, takze jedine co by sa dalo cez to midi, je poslat niekam nejake midi nastavenia a to niekam kde je dalsi komp na ktorom by mohol bezat server - teraz uz len staci najst dovod, preco by ten program nemohol bezat rovno na tom servri a mas vybavene :-) Vlastne este jednu vec a to, ze k comu mne bude dobre nastavovat nejaky hudobny soft (pripadne s nim cokolvek ine robit) niekde inde ako som ja.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

výborný... aspoň že Pytkin to pochopil :)
Obrázek
live free or die!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

luphtrack: no já mám asi podobnej názor jako kluci...zdá se mi, že v téhle tvé otázce vycházíš z toho našeho projektu, ale tam by neměla být hlavní funkce v tom, že by hudbu přes nějaký webový gui skládal člověk, to ty víš, jinak by mi to zbytečné také přišlo...ale nechci to tady rozebírat veřejně, dokud nic nemáme, až mít budeme, udělal bych tomu téma, ale ne dřív please...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak ked si citam jindyho prispevok tak mam pocit ze povodna otazka je zle zadana :
luphtrack píše:Co si myslíte o ovládání (nejen) hudebního SW pomocí internetového prohlížeče?

mám na mysli případy, kdy není potřeba ovládat aplikaci realtime (midi routing, render, konverze)

V nej sa pise ovladanie softwaru cez WEB .. to znamena mam daky software nainstalovany na pocitaci , a k nemu sa viem pripojit aj cez WEB rozhranie .. cize napriklad aj na dialku .. to je hlupost .. na dialku to bude nepouzitelne (ked teda hovorime o hudobnej praci) ..

Inak wec je robit WEB aplikaciu , ktoru si vobec clovek neinstaluje a proste sa len spusti zo servera v browseri .. prikladom je tu hore uverejnena stranka http://www.hobnox.com/audiotool.1046.en.html .. To samozrfejme zmysel ma .. I ked je to skorej taka zabavka a seriozne sa s tym pracovat neda ..

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

webové rozhraní k aplikaci, která ovšem běží u tebe

já nevim, konverze mp3, místo aby si zadával parametry přes komadlajnu

$ toolame (parametry) soubor.wav soubor.mp3

tak to naklikáš přes rozhraní.
Obrázek
live free or die!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nevidim zmysel ovladat aplikaciu cez web , ked ju mozem ovladat rovno v tej aplikacii .. WEb ma zmysel len na dialku ..

Odpovědět