MacOSX na PC

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 čer 2007 20:41

onehalph píše:no to je jedna z veci, kterou nechapu - ze veci se stejnou ochranou (iLok, XSKey) jsou na windows osefovany treba behem tydne az mesice - ale na Macu od systemu 10.4 uz proste nejsou vubec (v 10.3. fungoval tzv iLok reset na trial verze) ... tak ale zase na druhou stranu to cloveka nuti vystacit s tim co ma :-)
sorry za OT onehalph, ale nechapem, o com to tu pises. povedz mi, ktory SW s iLok na Windows je cracknuty?
ja pouzivam na WinXP iLok, Syncrosoft aj Wibu-Key a ani jeden zo SW, ktore na nich mam, nie su cracknute (iLok = MOTU Symphonic, MOTU Ethno, WibuKEY = Yellow Tools Independence + Candy, Syncrosoft = Steinberg Virtual Guitarist 2).

v tomto nevidim medzi OSX a WinXP ziaden rozdiel
Naposledy upravil(a) Poshook dne 30 čer 2007 20:53, celkem upraveno 2 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 čer 2007 20:44

Cheesetor píše:Pokusnikum je treba predem rict, ze iLok je v OSX ucinne ochranne schema. Kdo ve windows jen (nebo prevazne) audiowarezi, mozna si ani neuvedomuje, ktere vsechny pluginy jsou iLokem chraneny - je to velka vetsina tech, co za neco stoji. V OSX tyhle pluginy, ktere vyzaduji iLok klic, ukrast nelze.
iLok sa pouziva na oboch platformach s rovnakou ucinnostou!!! samozrejme, ze pluginy chranene syncrosoftom alebo WibuKey nestoja povacsinou za nic...

nemozem si pomoct, ale cim to je, ze zaryti uzivatelia MacOS su tak tendencni a pisu sem vyslovene hluposti vyplyvajuce zo zaujatosti?

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 30 čer 2007 23:45

Poshook: mozna se pletu, ale treba zrovna Waves SSL4000 je na iLok, ne? a jine ... nicmene - netvrdim to se 100% jistotou ... ale radeji dost offtopicu - to me jen tak napadlo :-)

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 01 črc 2007 09:48

Poshook píše:
Cheesetor píše:Pokusnikum je treba predem rict, ze iLok je v OSX ucinne ochranne schema. Kdo ve windows jen (nebo prevazne) audiowarezi, mozna si ani neuvedomuje, ktere vsechny pluginy jsou iLokem chraneny - je to velka vetsina tech, co za neco stoji. V OSX tyhle pluginy, ktere vyzaduji iLok klic, ukrast nelze.
iLok sa pouziva na oboch platformach s rovnakou ucinnostou!!! samozrejme, ze pluginy chranene syncrosoftom alebo WibuKey nestoja povacsinou za nic...

nemozem si pomoct, ale cim to je, ze zaryti uzivatelia MacOS su tak tendencni a pisu sem vyslovene hluposti vyplyvajuce zo zaujatosti?
E? Pokud mas chut se rozohnovat, tak sis asi pridal do moji zpravy citove zabarveni, ktere jsem tam dat nechtel.

Co treba URS?
Obrázek

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 01 črc 2007 17:40

Cheesetor píše:
Poshook píše:
Cheesetor píše:Pokusnikum je treba predem rict, ze iLok je v OSX ucinne ochranne schema. Kdo ve windows jen (nebo prevazne) audiowarezi, mozna si ani neuvedomuje, ktere vsechny pluginy jsou iLokem chraneny - je to velka vetsina tech, co za neco stoji. V OSX tyhle pluginy, ktere vyzaduji iLok klic, ukrast nelze.
iLok sa pouziva na oboch platformach s rovnakou ucinnostou!!! samozrejme, ze pluginy chranene syncrosoftom alebo WibuKey nestoja povacsinou za nic...

nemozem si pomoct, ale cim to je, ze zaryti uzivatelia MacOS su tak tendencni a pisu sem vyslovene hluposti vyplyvajuce zo zaujatosti?
E? Pokud mas chut se rozohnovat, tak sis asi pridal do moji zpravy citove zabarveni, ktere jsem tam dat nechtel.

Co treba URS?
nic si neprifarbujem, ani sa nechcem hadat, ale tvoj prispevok mi nepride zrovna neutralny (pokusnici, audiowarezenie uzivatelov windows, iLok-om chranene pluginy, co za nieco stoja... su vyjadrenia pre mna hodne sarkasticke a urcite existuje sposob, ako to povedat inak). v porovnani s tvojim prispevkom bol prvy Ivov prispevok (za ktory si to zlizol od Onehalpha tvrdu kritiku) uplne neviniatko.

URS aj treba waves SSL su skor vynimky ako pravidla, podla ktorych sa da nieco zovseobecnovat (ako sa to deje v niektorych prispevkoch)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 02 črc 2007 16:19

Nevíte, zda by šlo na pécé nainstalovat OSX a zároveň LogicPro 7 NODE? To zn. - pokud lze nainstalovat na pécé OSX, rozezná to pak LAN propojení s Macem a Logicem?
Co se týče propojení Macu a WinXP pécé - to je v pohodě. Ovšem zda půjde ten Logic Node?

PS- OT nejen pro Iva: LogicPro 7.2. je pro nahrávání i práci s audiem v poho. Má několik "much" (jako všechny DAW), několik nedostatků - které je možno "obejít" různými workaroundy. Veškeré jeho mínusy jsou však (pro mne) bohatě vyváženy plusy. Jde však samozřejmě čistě o osobní preferenci a zcela chápu uživatele Pro tools, pro kterého by se jevila práce s Audiem ne tak rychlá. (což jak jsem již poznamenal je opravdu z 90% i záležitost toho, že "věci" se v Logicu dělají jinak a je třeba nalézt způsob "jak" což může trvat i delší dobu).
Dostávám ke smíchání projekty obsahující čistě Audio a nakonec stejně skončím v Logicu :oops: PT HD je jediný DAW, který bych použil místo Logicu, ale z mnoha důvodů jsou pro mne již "out" (mimo jiné i proto, že Mac G5 i Mac Pro mají jen 3 volné PCI-X nebo PCIe sloty, tak že k ceně PT HD se přičítá ještě i cena za Magma Expansion chasis...)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 02 črc 2007 19:58

velvet: ciste teoreticky myslim, ze by to jit melo ... mas nejakou blizsi zkusenost s Node? pocita to jen Logic pluginy a instrumenty (ne samplery)? Diky

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 02 črc 2007 20:30

Zkušenost nemám, tak bych to chtěl zkusit.

Bohužel to "ulevuje" jen v příp. Logic pluginů a instrumentů, ale i tak by mne to zajímalo.
Ovšem FX-Teleport verze mezi Mac a pécé by byla asi taky zajímavá - už měla být dávno venku, jenže ta "nová " AU validace v 10.4.9 to jaksi odsunula

No, asi by bylo nejlíp koupit nový osmiprocesorový MacPro a snad by byl na pár let pokoj.
Mám Dual 2.5 Power PC a před 2 lety to bylo zcela bez problémů. Jenom že co se poslední vyrojilo spoustu pluginů jako např. Soundtoys nebo DUY (DAD Tape) nebo Ampeg SVX, tak už musím u středně velkých projektů (40 a více stop) "freezovat" .
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 04 črc 2007 13:38

Chci vyzkouset OSX na notebooku Acer aspire 1692 WLMI a co jsem sporadicky nasel, tak OSX nepodporuje PCMCIA (bohuzel tam mam firewire na zvukarnu). Je to pravda? Pak se jeste pise o "modifikacich" driveru atd.. konkretni komentar byl toto:

"Intel pentium M 740, speedstep working out of the box with 10.4.3, need for ACPICPUthrottle for other versions, ATI Radeon x300 working with koverg's patch for QE and CI, omni's driver for resolution 1280x800, removed mouse tearing using mouse locator, and beam synchro off with the quartz simle program. Intel wireless pro 2200 bg doesn't work so i bought a new mini pci broadcom one... Using Insomniax, so it won't go to sleep. Using new keyboard layout. DVD burner pioneer working flawlessly. USB working well. Dual booting with acronis and also acronis enables usb booting which was not possible with my notebook. What doesn't work: not showing battery status event using modified powermanagment.bundle (no battery detected), PCMCIA, and battery works for about 2 hours and 4 in windows, due to lack of video power savings. When upgrading to 10.4.7, it's going mutch slower. But it's working 2times faster than my xp"

Ma to pro me cenu instalovat? diky za odpovedi
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 črc 2007 15:51

Systém by PCMCIA podporovat měl, protože PCMCIA Card Bus mají Powerbooky, které ještě stále patří mezi podporovaná zařízení. Takže teoretická šance je.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 09 srp 2008 08:43

Zdravim pratele,
ma nekdo zkusenost s provozem OSX na PC pres virtualizacni SW VMware. Snazim se rozchodit iATKOS 10.5.4 na VMware serveru, ale nemuzu se dostat pres chybovou hlasku, ktera se zobrazi hned pri zacatku instalace.

"The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset the virtual machine at this point."

Na netu jsem zjistil pouze to, ze se muze jednat o starsi processor, ale zvlastni je, ze muj C2D E6400 by mel SW podporovat.
Nema nekdo z vas podobnou zkusenost? Diky.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 srp 2008 09:29

by melo jet na tomhle procesoru uplne vpohode...
akorat nevim co je SW VMware, mozna v tom bude problem.... ale iATKOS 10.5.4 de uplne krasne nainstalovat.... pokavad se jedna o klasickou instalaci s bootovanim a instalaci na separatni disk.... pak zalezi hodne na zakladni desce co mas...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 srp 2008 00:10

Vey : Preco to chces bezat vo VMware serveri ? nahod si to na separatny disk a pri starte si len vyberies od kial bootujes ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 10 srp 2008 08:26

Snazim se to rozchodit pres VMware, abych nemusel formatovat disk na kterej to budu instalovat - nemam ho ve FAT32. Nerad bych prisel o jakakoliv data a tohle reseni mi prislo vzhledem k tomu nejlepsi.

Pokud se to nepodari, nezbyde nez udelat jak radite ... coz zatim tak vypada.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2008 01:15

vey : pripoj si cez USB daky dalsi disk .. zapnes ho , len ked budes chciet robit v OSX ..

Odpovědět