Max For Live
- MonkeyFighter
Re: Max For Live
hm tak v puredatech sem se trosku rozkoukal, menit cc nebo note zpravy neni problem ale ty sysexy jak sem se docet slapou pouze pod linuxem...takze asi zpatky k maxu...
pokud teda budu chtit donutit padKontrol v nativnim rezimu spolupracovat s abletonem a zaroven vyuzivat live api, musim udelat jeden patch pro prekladani sysex na cc a zpet(podsviceni vsech prvku pK se da ovladat zase prez sysex) kterej pojede mimo live,a pak jeden M4L patch kterej pobezi v abletonu a bude vyuzivat live api,chapu to spravne?
pokud teda budu chtit donutit padKontrol v nativnim rezimu spolupracovat s abletonem a zaroven vyuzivat live api, musim udelat jeden patch pro prekladani sysex na cc a zpet(podsviceni vsech prvku pK se da ovladat zase prez sysex) kterej pojede mimo live,a pak jeden M4L patch kterej pobezi v abletonu a bude vyuzivat live api,chapu to spravne?
Aha sorry. ja ho tam nedal.omlouvam se zejtra tam bude.A to jsem si byl jistej ze jo.No stejne me napada ze Sasa rikal ze pure data neumi sysex,takze to asi nepude.
ten patch je udelanej pouze tak ze meni kanaly 1az 16 a je k nim prirazeno 8 faderu. Tim padem mohu pomoci tohohle patche ovladat az 128 ruznejch veci v Abletonu.
ten patch je udelanej pouze tak ze meni kanaly 1az 16 a je k nim prirazeno 8 faderu. Tim padem mohu pomoci tohohle patche ovladat az 128 ruznejch veci v Abletonu.
a jeste neni neco nahodou na www.maxforlive.com nebo aspon neco podobnyho co se da trochu predelat.treba API Explorer.
- MonkeyFighter
jj je tomu tak, z puredata sem ten sysex nevymackl,ale stejne diky!jo ten api explorer bude dobrej, minimalne se tam muzu dost inspirovat...
zatim jsem to teda vymyslel jak sem psal vejs jeden patch pro normalni max kterej bude poslouchat sysexy z PK a posilat ven CC a NOTE potom tam vyresim jeste nejakou logiku protoze bych chtel aby to fungovalo v nekolika rezimech ktery pujdou prepnout primo z PK abych nemusel vedet ze mam nejakej max spustenej..a pak abych mel zpetnou vazbu budu na zaklade toho v jakym jsem rezimu,co mackam a co mi chodi zpet z abletonu ovladat podsviceni jednotlivejch padu buttonu a display...
no a pak bude ten m4l patch kterej bude podle CC a NOTE ovladat to co nejde standartne namapovat,a hlavne bude posilat feedback zpatky pokud neco zmenim primo v abletonu, nebo pres jinej kontroler abych to videl i na PK...
..no zatim sem se dostal k tomu ze sem schopnej zachytit ze prisel nejakej sysex z PK a udelal jsem si na test 4 cudle ktery umej vypnout/zapnout podsviceni 4 padu,jenom tohle mi trvalo dve hodiny a este je to hodne kostrbate udelany takze jeste mam co delat:D
zatim jsem to teda vymyslel jak sem psal vejs jeden patch pro normalni max kterej bude poslouchat sysexy z PK a posilat ven CC a NOTE potom tam vyresim jeste nejakou logiku protoze bych chtel aby to fungovalo v nekolika rezimech ktery pujdou prepnout primo z PK abych nemusel vedet ze mam nejakej max spustenej..a pak abych mel zpetnou vazbu budu na zaklade toho v jakym jsem rezimu,co mackam a co mi chodi zpet z abletonu ovladat podsviceni jednotlivejch padu buttonu a display...
no a pak bude ten m4l patch kterej bude podle CC a NOTE ovladat to co nejde standartne namapovat,a hlavne bude posilat feedback zpatky pokud neco zmenim primo v abletonu, nebo pres jinej kontroler abych to videl i na PK...
..no zatim sem se dostal k tomu ze sem schopnej zachytit ze prisel nejakej sysex z PK a udelal jsem si na test 4 cudle ktery umej vypnout/zapnout podsviceni 4 padu,jenom tohle mi trvalo dve hodiny a este je to hodne kostrbate udelany takze jeste mam co delat:D
no husty. at ti vyjde.dej vedet jak to pokracuje.budes asi jeden z mala kdo bude umet M4L. Me se hodne libej nektery patche ale nemam cas na to vic se to naucit a vlastne ani nepotrebuju.
- MonkeyFighter
jasny uplne chapu jeste nedavno sem tu psal v puredatech ze je to pro me taky ztrata casu, ale ted je to pro me zpusob jak padkontrol dostat na uplne jinej level..protoze v zakladu je fakt nesikovnej oproti tomu jakej ma potencial diky tomu ze vsechny buttony a pady jsou podsviceny...no asi toho bude vic a jelikoz to bude taky hodne o ne-M4L tak zalozim vlakno zvlast abych to tu zbytecne neplnil OTckem
- MonkeyFighter
tak sem to tak sem to cely trochu rozepsal v novym vlakne...
./ostatni-software/max-max-for-live-korg-padkontrol-t13296.html
./ostatni-software/max-max-for-live-korg-padkontrol-t13296.html
ahojte, potreboval by som pomoct spravit len velmi jednoduchu utilitu a k maxku som sa este poriadne nedostal.
Na kontroleri mam 3 knooby a chcem na kazdy namapovat na jeden z troch sendov + hlavny track volume fader.
takze v praxi to znamena ze knoobom 1 sa bude ovladat send 1 a hlavny track volume, rovnako knoobom 2 sa bude ovladat send 2 ale tiez ten isty track volume ako pri prvom knoobe.
Myslim ze toto by sa dalo spravit naozaj za minutu, ale netusim ako na to.
Budem vdacny za kazdu radu, diky
Na kontroleri mam 3 knooby a chcem na kazdy namapovat na jeden z troch sendov + hlavny track volume fader.
takze v praxi to znamena ze knoobom 1 sa bude ovladat send 1 a hlavny track volume, rovnako knoobom 2 sa bude ovladat send 2 ale tiez ten isty track volume ako pri prvom knoobe.
Myslim ze toto by sa dalo spravit naozaj za minutu, ale netusim ako na to.
Budem vdacny za kazdu radu, diky
Sti: to samotný Live zvládne i bez Maxe. Můžeš si na jedno CC přiřadit více parametrů. To není žádný problém.M4L nepotřebuješ.
-
M4L jsem začal trochu používat. To propojení Max a Live je skvělá věc. Ještě se rozkoukávám. V čistým Maxovi je docela dost těžký se dobrat k dobře znějícímu nástroji. Na zpracování MIDI a dat je to ale paráda. Generování zvuku pro klasické hudební záměry ponechám ověřeným nástrojům. Jde o čas...To je moje zkušenost po 2 letech babrání se v maxovi. Ale na FX a digiruchy je to nenahraditelný - supr.
-
M4L jsem začal trochu používat. To propojení Max a Live je skvělá věc. Ještě se rozkoukávám. V čistým Maxovi je docela dost těžký se dobrat k dobře znějícímu nástroji. Na zpracování MIDI a dat je to ale paráda. Generování zvuku pro klasické hudební záměry ponechám ověřeným nástrojům. Jde o čas...To je moje zkušenost po 2 letech babrání se v maxovi. Ale na FX a digiruchy je to nenahraditelný - supr.
jo to nejde / live si na jeden parametr adresuje max jedno CC. kdybych mel vic casu muzu se na to mrknout, ale ted nic neslibuju... asi vis co chces, ale pocitej s tim, ze ti volume vzdycky skoci, kdyz dva knoby budou ruzne nastaveny a ty na ne budes nastridacku sahat... to muze byt dost nesikovny
- ReaktoplazmAR
tak prirad viacerým knobom to isté CCSTi píše:praveze ja to potrebujem opacne, na jeden parameter priradit viac CC. potrebujem viacerymi knoobami ovladat ten isty parameter
Magion: presne viem na co to potrebujem, ja to chcem hlavne na buttony, zapnut send a zaroven znizit volume, ale napisal som knooby pre lepsie vysvetlenie 
Potrebujem docielit to aby v pripade ze stlacim button tak sa signal posielal cisto len cez send a track volume sa znizil na 0. A mam 3 sendy a 3 buttony ale len jeden track volume ktory sa neda namapovat na 3 buttony zaroven.
ReaktorplazmAR: nemozem, lebo kazdy knoob/button bude mat prideleny este druhy parameter ktory uz spolocny nieje

Potrebujem docielit to aby v pripade ze stlacim button tak sa signal posielal cisto len cez send a track volume sa znizil na 0. A mam 3 sendy a 3 buttony ale len jeden track volume ktory sa neda namapovat na 3 buttony zaroven.
ReaktorplazmAR: nemozem, lebo kazdy knoob/button bude mat prideleny este druhy parameter ktory uz spolocny nieje
Ten link nefunguje... je to někde na webu vidět?monoque píše:novy blog: blog/monoque/pure_data_vs_ableton_dil.1_ctlinctlout_b-19.html
m4l bude nasledovat