Max For Live

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 07 srp 2010 17:20

hm tak v puredatech sem se trosku rozkoukal, menit cc nebo note zpravy neni problem ale ty sysexy jak sem se docet slapou pouze pod linuxem...takze asi zpatky k maxu...

pokud teda budu chtit donutit padKontrol v nativnim rezimu spolupracovat s abletonem a zaroven vyuzivat live api, musim udelat jeden patch pro prekladani sysex na cc a zpet(podsviceni vsech prvku pK se da ovladat zase prez sysex) kterej pojede mimo live,a pak jeden M4L patch kterej pobezi v abletonu a bude vyuzivat live api,chapu to spravne?

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 10 srp 2010 20:32

Aha sorry. ja ho tam nedal.omlouvam se zejtra tam bude.A to jsem si byl jistej ze jo.No stejne me napada ze Sasa rikal ze pure data neumi sysex,takze to asi nepude.
ten patch je udelanej pouze tak ze meni kanaly 1az 16 a je k nim prirazeno 8 faderu. Tim padem mohu pomoci tohohle patche ovladat az 128 ruznejch veci v Abletonu.

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 10 srp 2010 20:37

a jeste neni neco nahodou na www.maxforlive.com nebo aspon neco podobnyho co se da trochu predelat.treba API Explorer.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 13 srp 2010 13:07

jj je tomu tak, z puredata sem ten sysex nevymackl,ale stejne diky!jo ten api explorer bude dobrej, minimalne se tam muzu dost inspirovat...

zatim jsem to teda vymyslel jak sem psal vejs jeden patch pro normalni max kterej bude poslouchat sysexy z PK a posilat ven CC a NOTE potom tam vyresim jeste nejakou logiku protoze bych chtel aby to fungovalo v nekolika rezimech ktery pujdou prepnout primo z PK abych nemusel vedet ze mam nejakej max spustenej..a pak abych mel zpetnou vazbu budu na zaklade toho v jakym jsem rezimu,co mackam a co mi chodi zpet z abletonu ovladat podsviceni jednotlivejch padu buttonu a display...

no a pak bude ten m4l patch kterej bude podle CC a NOTE ovladat to co nejde standartne namapovat,a hlavne bude posilat feedback zpatky pokud neco zmenim primo v abletonu, nebo pres jinej kontroler abych to videl i na PK...

..no zatim sem se dostal k tomu ze sem schopnej zachytit ze prisel nejakej sysex z PK a udelal jsem si na test 4 cudle ktery umej vypnout/zapnout podsviceni 4 padu,jenom tohle mi trvalo dve hodiny a este je to hodne kostrbate udelany takze jeste mam co delat:D

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 13 srp 2010 16:59

no husty. at ti vyjde.dej vedet jak to pokracuje.budes asi jeden z mala kdo bude umet M4L. Me se hodne libej nektery patche ale nemam cas na to vic se to naucit a vlastne ani nepotrebuju.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 19 srp 2010 19:44

jasny uplne chapu jeste nedavno sem tu psal v puredatech ze je to pro me taky ztrata casu, ale ted je to pro me zpusob jak padkontrol dostat na uplne jinej level..protoze v zakladu je fakt nesikovnej oproti tomu jakej ma potencial diky tomu ze vsechny buttony a pady jsou podsviceny...no asi toho bude vic a jelikoz to bude taky hodne o ne-M4L tak zalozim vlakno zvlast abych to tu zbytecne neplnil OTckem

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 26 srp 2010 14:52

tak sem to tak sem to cely trochu rozepsal v novym vlakne...
./ostatni-software/max-max-for-live-korg-padkontrol-t13296.html

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 12 črc 2011 21:43

ahojte, potreboval by som pomoct spravit len velmi jednoduchu utilitu a k maxku som sa este poriadne nedostal.

Na kontroleri mam 3 knooby a chcem na kazdy namapovat na jeden z troch sendov + hlavny track volume fader.
takze v praxi to znamena ze knoobom 1 sa bude ovladat send 1 a hlavny track volume, rovnako knoobom 2 sa bude ovladat send 2 ale tiez ten isty track volume ako pri prvom knoobe.
Myslim ze toto by sa dalo spravit naozaj za minutu, ale netusim ako na to.
Budem vdacny za kazdu radu, diky
FB | SC | T

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Max For Live

Příspěvek od Magion » 13 črc 2011 10:55

Sti: to samotný Live zvládne i bez Maxe. Můžeš si na jedno CC přiřadit více parametrů. To není žádný problém.M4L nepotřebuješ.
-
M4L jsem začal trochu používat. To propojení Max a Live je skvělá věc. Ještě se rozkoukávám. V čistým Maxovi je docela dost těžký se dobrat k dobře znějícímu nástroji. Na zpracování MIDI a dat je to ale paráda. Generování zvuku pro klasické hudební záměry ponechám ověřeným nástrojům. Jde o čas...To je moje zkušenost po 2 letech babrání se v maxovi. Ale na FX a digiruchy je to nenahraditelný - supr.

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 13 črc 2011 11:18

praveze ja to potrebujem opacne, na jeden parameter priradit viac CC. potrebujem viacerymi knoobami ovladat ten isty parameter
FB | SC | T

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Max For Live

Příspěvek od Magion » 13 črc 2011 13:50

jo to nejde / live si na jeden parametr adresuje max jedno CC. kdybych mel vic casu muzu se na to mrknout, ale ted nic neslibuju... asi vis co chces, ale pocitej s tim, ze ti volume vzdycky skoci, kdyz dva knoby budou ruzne nastaveny a ty na ne budes nastridacku sahat... to muze byt dost nesikovny

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Max For Live

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 13 črc 2011 14:15

STi píše:praveze ja to potrebujem opacne, na jeden parameter priradit viac CC. potrebujem viacerymi knoobami ovladat ten isty parameter
tak prirad viacerým knobom to isté CC

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 13 črc 2011 15:15

Magion: presne viem na co to potrebujem, ja to chcem hlavne na buttony, zapnut send a zaroven znizit volume, ale napisal som knooby pre lepsie vysvetlenie :)

Potrebujem docielit to aby v pripade ze stlacim button tak sa signal posielal cisto len cez send a track volume sa znizil na 0. A mam 3 sendy a 3 buttony ale len jeden track volume ktory sa neda namapovat na 3 buttony zaroven.

ReaktorplazmAR: nemozem, lebo kazdy knoob/button bude mat prideleny este druhy parameter ktory uz spolocny nieje
FB | SC | T

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Max For Live

Příspěvek od jakubt » 13 črc 2011 15:27

monoque píše:novy blog: blog/monoque/pure_data_vs_ableton_dil.1_ctlinctlout_b-19.html

m4l bude nasledovat
Ten link nefunguje... je to někde na webu vidět?

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 13 črc 2011 21:33

10 eciek tomu kto mi to spravi do zajtra :-D
neverim ze tomu kto sa vyzna to bude trvat dlhsie ako 5 minut :)
FB | SC | T

Odpovědět