Max For Live

Ostatní audio software, obecná diskuse
monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 07:42

STi píše:10 eciek tomu kto mi to spravi do zajtra :-D
neverim ze tomu kto sa vyzna to bude trvat dlhsie ako 5 minut :)
postni sem vstupni cc tech knobu/tlacitek...

a chces teda knobem 1-3 ovladat sendy 1-3 a zaroven vsemy knoby ovladat volume napr. tracku 1? a pokud bude send na 100% uroven volume tracku 1 bude 0db? V tom pripade pokud uroven jakehokoliv sendu bude 0% hlasitost tracku 1 bude taky 0%? tzn. budes signal z tracku 1 posilat do trech ruznych sendu v zavislosti ktery knob pouzijes? ja jen aby bylo jasno, muze to byt dneska, mam celkem cas...jeste pc nebo mac? co pouzivas za kontroler..?

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 09:21

Obrázek
Obrázek

vstup 3 knoby, vystup spolecne volume pro tr.1 a oddelene sendy..pro midi learn pouzij tlacitka u faderu v patchi...v abletonu zapni Takeover mode na Pickup. Slo by to udelat i trochu inteligentnejs,aby nedochazelo ke skokum volume tracku 1...virualni midi port pouzij vyborny Maple midi(vali na 7kach i 64bit.), hodnoty ctrlin 1-3 je nutne prepsat na tvuj kontroler(pzn. prepinani live a edit modu je v pd pres zkratku ctrl+e)
Naposledy upravil(a) monoque dne 14 črc 2011 10:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 09:59

tak ty si ma uplne zachranil :) dakujem ti, idem sa s tym pohrat, dufam ze to rozbeham.
este pre lepisu zrozumitelnost, mam 8 kanalov, na kazdom mam 3 buttony ktorymi chcem ovladat 3 sendy, a v pripade ze stlacim button 1, send 1 sa prepne na maximum a volume sa znizi na minimum, ktore ostane stale na minime aj v pripade ze budem mat aktivnych viac sendov az pokial ziadny z 3 sendov nebude zapnuty.
Tiez potrebujem Maple midi aj ked mam osx?
Napis mi do PM cislo uctu kde ti mozem poslat peniaze.

edit:
este som premyslal ci by nebolo lepsie vytvorit objekty - buttony ktore by som priamo na kazdom kanali namapoval na kontroler aby som sa vyhol externemu midi prevodniku
Naposledy upravil(a) STi dne 14 črc 2011 10:14, celkem upraveno 2 x.
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 10:10

STi píše:tak ty si ma uplne zachranil :) dakujem ti, idem sa s tym pohrat, dufam ze to rozbeham.
este pre lepisu zrozumitelnost, mam 8 kanalov, na kazdom mam 3 buttony ktorymi chcem ovladat 3 sendy, a v pripade ze stlacim button 1, send 1 sa prepne na maximum a volume sa znizi na minimum, ktore ostane stale na minime aj v pripade ze budem mat aktivnych viac sendov az pokial ziadny z 3 sendov nebude zapnuty.
Tiez potrebujem Maple midi aj ked mam osx?
Napis mi do PM cislo uctu kde ti mozem poslat peniaze.
na macu pouzij interni IAC driver, kazdopadne, na penize se vykasli, jen jak to ctu tak to chce predelat, pac tlacitka vysilaji nn a ne cc predpokladam, pisni sem co pouzivas za typ kontroleru, vychazel jsem z toho prvniho popisu, predpokladal jsem ze mas jednu stopu a 3 sendy...mozna sem postni screenshot projektu v abletonu a neaky popis k tomu...predelam to ke tve spokojenosti...

myslel jsem, ze myslis ze po stisknuti tl1/otoceni knobu bude send 1 na max a volume 1 na max, tl 2 bude send 2 na max a volume 1 na max..atd..? po uvolneni sendy i volume 1 na min.? to vse pro 8 kanalu?

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 10:44

kontroler pouzivam vestax VCM-600 ale budem to neskor mapovat aj cez OSCulator kvoli TouchOSC na ipade takze preto by som si to predstavoval aby to fungovalo na forme objektov buttonov ktore by som mohol namapovat na cokolvek bez pouzitia externej midi utility, takze by bolo asi najlepsie vytvorit device ktory ked sa vlozi na akykolvek kanal tak na tom kanali bude vykonavat prislusnu funkciu. Vobec netusim, je to tak vobec mozne spravit?
tu je znazornenie:

edit: po stlaceni buttonu 2 sa send B prepol na max a volume tracku na min. po vypnuti buttonu 2 sa send B vypne a rovnako sa volume tracku vrati na maximum (popripade na svoju povodnu poziciu na ktorej bol predtym)
ak je send B aktivny, a stlacim button 3 tak sa send C prepne ma max ale volume ostane stale na minime az kym nevypnem vsetky sendy.

Obrázek
FB | SC | T

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 11:06

A pre vysvetlenie naco toto potrebujem, tak chcem aby sa efekty spravali rovnako ako v Traktore. Tam si na kanali mozes kliknut, cez ktory efekt ma signal prechadzat (A,B,C,D) a potom uz priamo v efekte ovladas wet/dry a ine nastavenia efektu ale navacsi rozdiel je ten ze ked v traktore efekt, napriklad reverb deaktivujes tak ti v tracku stale doznieva. To znamena ze pokial ide zvuk cez long reverb a ten reverb deaktivujem, tak ten reverb v tracku pekne doznie a nesekne ho po vypnuti efektu.
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 11:36

no pokud mas 3 sendy (a efekty na returnech) a posles tam signal ze stopy tak to pekne dozni, tzn staci ovladat jen sendy, ne? jeste mi prosim vysvetli proc mas vystupy stop routovane do dalsich 8-mi stop, muzeme zapomenout na pd a zacit se bavit o m4l?

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 11:41

doznie to, ale ja potrebujem aby isiel cely signal cez efekt a nie len ako send, kedze par efektov riesim cez Kore a tam je potrebne aby cez to isiel full signal.
To routrovanie do dalsich 8 stop si nevsimaj, to len nieco testujem a este to nieje dokoncene. Jasne, mozeme sa zacat bavit o m4l ale co je PD? :)
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 11:46

STi píše:doznie to, ale ja potrebujem aby isiel cely signal cez efekt a nie len ako send, kedze par efektov riesim cez Kore a tam je potrebne aby cez to isiel full signal.
To routrovanie do dalsich 8 stop si nevsimaj, to len nieco testujem a este to nieje dokoncene. Jasne, mozeme sa zacat bavit o m4l ale co je PD? :)
PD=PureData, tzn. vsechny sendy mas preple na PRE? a pokud je aktivni ktery-koliv send, tak je volume 0%, jakmile jsou vsechny sendy na nule vrati se hodnota volume na puvodni hodnotu..? hodnoty sendu budou diky ovladani tlacitky pouze 0 nebo 100%?

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 11:53

jj, sendy su na PRE a chapes to presne tak ako si to predstavujem, sendy budu bud len 0 alebo 100, lebo wet/dry sa bude ovladat priamo na efekte.
premyslal som nad tym dlho ako to spravit aby isiel full signal do efektu a potom aj doznel po vypnuti efektu ale toto je asi jediny sposob na ktory som prisiel ze by mohol fungovat.
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 12:16

STi píše:jj, sendy su na PRE a chapes to presne tak ako si to predstavujem :-)
premyslal som nad tym dlho ako to spravit aby isiel full signal do efektu a potom aj doznel po vypnuti efektu ale toto je asi jediny sposob na ktory som prisiel ze by mohol fungovat.
ok to zvladnu, takze chces objekt pro prvnich 8 stop ktery bude mit tuhle funkcnost pro jednotlive kanaly, sem schopny to udelat vcetne implementace ipadu pres osc protokol....ve vysledku si v projektu vytvoris midi stopu, do ktere vlozis tento patch a do ktere pujde signal z libovolneho kontroleru. v patchi bude 3x8 tlacitek, ktere si namapujes pres klasicky midi learn? muze byt? a jeste takovy detail, chces aby v pripade ze vsechny sendy budou na nule tak aby se volume vracelo skokove na puvodni hodnotu nebo s neakym linearnim/logaritmickym fade in(rychlost fadu by byla regulovatelna od skoku po x milisec)

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 12:25

implementovat ipad nemusis, to by bola zbytocna praca, kedze na prevod z OSC do MIDI pouzivam OSCulator, takze nebudem mat problem si to namapovat.
V pripade ze sendy budu na 0 tak by sa mal volume vratit na povodnu hodnotu skokovo, kedze skokovo to prepnutie cisteho signalu medzi sendom a mastrom nastastie pocut nieje. A tak ako si to napisal mi 100% vyhovuje :P
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 12:33

STi píše:implementovat ipad nemusis, to by bola zbytocna praca, kedze na prevod z OSC do MIDI pouzivam OSCulator, takze nebudem mat problem si to namapovat.
V pripade ze sendy budu na 0 tak by sa mal volume vratit na povodnu hodnotu skokovo, kedze skokovo to prepnutie cisteho signalu medzi sendom a mastrom nastastie pocut nieje. A tak ako si to napisal mi 100% vyhovuje :P
ok zkusim v prubehu dneska...

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Max For Live

Příspěvek od STi » 14 črc 2011 12:39

monoque píše: ok zkusim v prubehu dneska...
parada, diky, neviem ako by som sa ti mohol odvdacit
FB | SC | T

monoque
Příspěvky: 601
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 14 črc 2011 15:12

mam to pro jeden kanal jako preview na odzkouseni, kam to mam poslat? staci kdekoliv v projektu vytvorit midi stopu a hodit na ni ten patch, pak si namapujes pres midi learn 3x tlacitko + fader(nutne pro pamatovani hodnoty)...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) monoque dne 14 črc 2011 15:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět