Max For Live
Max For Live
Pouzivate nekdo expanzi pro ableton od cycling74: Max For Live.
Re: Max For Live
Toto tema uz tu jedno je ./trackery-sekvencery/max-for-live-t11836.html
ekeaze píše:Toto tema uz tu jedno je trackery-sekvencery/max-for-live-t11836.html
No neva, tak oteviram novy thread na toto tema: resim problem jak posilat z patche sysex data do kontroleru...mimo max for live(v maxmsp) to funguje,ale pokud je to v prostredi abletonu, tak to nefunguje (object sxformat).......
Pokud pouzivate m4l, tak se podelte o sve vytvory...diky
Muj prvni projekt s Max4Live, je plugin pro integraci kontroleru Livid OHM64 do prostredi Abletonu. Jde o plugin, ktery prijima cc a nn z kontroleru a pomoci Live API objektu routuje signal ke komponentum v projektu. Verze 1 nabizi matrici 32 scen a 12 tracku. Lze bezprostredne trigerovat clipy, sceny, ovladat fadery, efekty, sendy atd. Samozrejmosti je zpetna vazba s led v kontroleru. Myslenkou je vytvorit jakykoliv projekt v Abletonu, pretahnou plugin do projektu a hrat, bez nutnosti mapovani, instat mapovani atp.

Muj prvni projekt s Max4Live, je plugin pro integraci kontroleru Livid OHM64 do prostredi Abletonu. Jde o plugin, ktery prijima cc a nn z kontroleru a pomoci Live API objektu routuje signal ke komponentum v projektu. Verze 1 nabizi matrici 32 scen a 12 tracku. Lze bezprostredne trigerovat clipy, sceny, ovladat fadery, efekty, sendy atd. Samozrejmosti je zpetna vazba s led v kontroleru. Myslenkou je vytvorit jakykoliv projekt v Abletonu, pretahnou plugin do projektu a hrat, bez nutnosti mapovani, instat mapovani atp.

Trochu jsem si take hral s M4l ,ale moc to nechapu.
Takze posilas data z kontroleru do plugninu a z toho uz pak ovladas cokoli v abletonu? co je to LiveAPI?
Pouzivam launchpad coz je neco podobneho ,jednodusiho.ale furt nevim jak to mapovat.Muzes poradit?
Takze posilas data z kontroleru do plugninu a z toho uz pak ovladas cokoli v abletonu? co je to LiveAPI?
Pouzivam launchpad coz je neco podobneho ,jednodusiho.ale furt nevim jak to mapovat.Muzes poradit?
mam rozdelany blog na toto tema na audiozone(ktery jak doufam bude do tydne a popisuje muj postup) a pristi tyden v sobotu(20.3.) o tom budu mluvit na workshopu v Praze(Musiccity) www.vestaxpro.cz....Coal píše:Trochu jsem si take hral s M4l ,ale moc to nechapu.
Live API: http://cycling74.com/docs/max5/vignette ... e_api.html
No do prahy se nedostanu i kdyz z liberce je to kousek.
Ale koukal jsem se na ten odkaz ,procetl ho a je to na me nejak slozity.
Jsem muzikant ,takze to pouzivam jako nastroje,nebo jinak ,pouzivam reaktor a jeho .ens max sahnu po instruments a zapojim za synth napr.delay,takze zadny veci do hloubky v reaktoru nedelam .zajima me na M4L prave ta komuninikace s abletonem.
Napriklad na Max for live.com jsem stahnul vlastne vse ,projel to a nektere veci jsou opravdu super a nektere veci vubec nechapu.nehraje to ,efekt to neni seq to neni ,tak co to je.
take me moc zajima tojak si psal-
Myslenkou je vytvorit jakykoliv projekt v Abletonu, pretahnou plugin do projektu a hrat, bez nutnosti mapovani, instat mapovani atp.
To mapovani kazdyho projektu na Launchpad je pakarna.nejhorsi je ze prijdu na neco lepsiho a pak to musim predelat vse u vsech projektu atd.
Ale koukal jsem se na ten odkaz ,procetl ho a je to na me nejak slozity.
Jsem muzikant ,takze to pouzivam jako nastroje,nebo jinak ,pouzivam reaktor a jeho .ens max sahnu po instruments a zapojim za synth napr.delay,takze zadny veci do hloubky v reaktoru nedelam .zajima me na M4L prave ta komuninikace s abletonem.
Napriklad na Max for live.com jsem stahnul vlastne vse ,projel to a nektere veci jsou opravdu super a nektere veci vubec nechapu.nehraje to ,efekt to neni seq to neni ,tak co to je.
take me moc zajima tojak si psal-
Myslenkou je vytvorit jakykoliv projekt v Abletonu, pretahnou plugin do projektu a hrat, bez nutnosti mapovani, instat mapovani atp.
To mapovani kazdyho projektu na Launchpad je pakarna.nejhorsi je ze prijdu na neco lepsiho a pak to musim predelat vse u vsech projektu atd.
Tak se mi povedlo "sesmolit" i neakou ukazku.....
skoda ze tam neni zvuk .. hned by to bolo nazornejsie ..
No nepripadalo mi to jako podstatne, navic nahrat to video pro me i tak bylo male dobrodruzstvi..priste se polepsim:-)Pytkin píše:skoda ze tam neni zvuk .. hned by to bolo nazornejsie ..
Takze k te ukazce.
Vytvoris vlasni midi stopu pro Livid IN OUT midi na ni povesis vytvoreny midi instrument v M4L,ta stopa prijima midi z kontroleru ktere je pak nasmerovane kam? z te ukazky neni zrejmy routing.Nemuzes dat sem ten vytvoreny ins. v M4L.
Vytvoris vlasni midi stopu pro Livid IN OUT midi na ni povesis vytvoreny midi instrument v M4L,ta stopa prijima midi z kontroleru ktere je pak nasmerovane kam? z te ukazky neni zrejmy routing.Nemuzes dat sem ten vytvoreny ins. v M4L.
Coal píše:Takze k te ukazce.
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... Id=1206856
zatim to nikde uploadnout nechci......midi in se z kontroleru posila vetsinou do objektu live.remote~(cesta pres live.path), nebo jsou pouzity objekty live.path, live.observer,live.object v pripade cc a noty se nejdriv konvertuji do matrixctrl objektu 32x12(z nej se posilaji pres live.object k matrici klipu) a pro interakci s LED se generuje zpet note number na matrici 8x8 a posila se zpet pres midi out do lividu(pro oboji zobrazeni: sceny, klipy).....uz premyslim na nove variante,ktera by mohla fungovat trochu efektivneji, hlavne co se interakce s ledkami v kontroleru tyce. Protoze ted se posilaji dve ruzne cesty, jedna ke komunikaci s matrici klipu v abletonu a druha ke komunikaci s kontrolerem. Idealne se vysle nota do abletonu, ktera zpusti klip a jakmile je trigerovan posle informaci do kontroleru, bylo by to takto lepe provazane a logictejssi,ale to az ve verzi 2:-)
P.S. pro svoje potreby mam jeste celou matrici obracene..tzn..pozice scena 0 je vlastne scena 23..jsem zvykly hrat tracky od spodu(asi ale blby zlozvyk:-)
vecer sem zkusim dat neake detailnejssi nahledy
Aha takze je to cele v tom M4Lmodulu,s routovanim to nema nic spolecneho.No to je pro me beh na dlouhou trat.
Asi zustanu u klasickeho mapovani midi z launchpadu a microkorgu na jednotlive veci v Abletonu.Ale jinak diky za vysvetleni.
Asi zustanu u klasickeho mapovani midi z launchpadu a microkorgu na jednotlive veci v Abletonu.Ale jinak diky za vysvetleni.
Bohuzel neak jednoduse to vysvetlit nejde....nicmene doporucuji skvely tutorial od Julien Bayle na vyrobu midi kontroleru a komunikaci zkrze M4L...vsechny veci z nahledu jsou pouzitelne, bohuzel (pro me) co se tyce trigerovani klipu,interakce s LED a dalsich veci, tak jsou resene java scriptem(coz je zase pro me beh na dlouhou trat:-( a ja to mam udelane jen pomoci maxe, ikdzy v jeho pripade je to drobet slozitejssi,ale mrzi me, ze jsem to na netu nasel az ted..asi bych postupoval trochu jinak.....
http://www.julienbayle.net/diy/protodeck/
s max4live delam asi 2tydny,ale mam uz delsi zkusenosti s PureData..takze sem se v tom zorientoval pomerne rychle. Jedine co me stve je dokumentace k Max4Live, zda se mi takova chaoticka a trochu mi trvalo nez sem prisel na to jak to basnik myslel (asi sem blb:-)
Uz sem to psal vyse,ale chtel bych udelat na audiozone blog na tema m4l..krok po kroku, konkretni priklady atp....zacal bych objektem live.remote~,ale nevim jestli to ma smysl......co myslite? Tutorialy co jsou v abletonu mi moc nepomohly:-(
http://www.julienbayle.net/diy/protodeck/
s max4live delam asi 2tydny,ale mam uz delsi zkusenosti s PureData..takze sem se v tom zorientoval pomerne rychle. Jedine co me stve je dokumentace k Max4Live, zda se mi takova chaoticka a trochu mi trvalo nez sem prisel na to jak to basnik myslel (asi sem blb:-)
Uz sem to psal vyse,ale chtel bych udelat na audiozone blog na tema m4l..krok po kroku, konkretni priklady atp....zacal bych objektem live.remote~,ale nevim jestli to ma smysl......co myslite? Tutorialy co jsou v abletonu mi moc nepomohly:-(
No treba pro me by to bylo super ,s Abletonem delam dlouho a rozsireni M4L se mi hodne libi.Jenze pro cloveka ktery nema poneti o programovani a vyuziva pocitac jako dalsi vec co hraje ,mysleno jakoby hudebni nastroj je M4L hodne slozita zalezitost.
Ale nevim jestli je nekdo dalsikoho M4L zajima,zatim se moc lidi nepripojilo do diskuze ,ale jedno je jiste ,budes prvni kdo neco takoveho udela v cestine,coz take neni nezajimave.
Me se treba myslenka mit dva midi kontrolery a mit udelany M4L patch presne na miru pro sebe hodne libi.
Ja tozatim resim default nastavenim praydneho projektu v Abletonu. Takze kdyz yacnu delat neconoveho uz mam nastaveny cc jak potrebuji a pak podle potreby neco malo menim.
Ale nevim jestli je nekdo dalsikoho M4L zajima,zatim se moc lidi nepripojilo do diskuze ,ale jedno je jiste ,budes prvni kdo neco takoveho udela v cestine,coz take neni nezajimave.
Me se treba myslenka mit dva midi kontrolery a mit udelany M4L patch presne na miru pro sebe hodne libi.
Ja tozatim resim default nastavenim praydneho projektu v Abletonu. Takze kdyz yacnu delat neconoveho uz mam nastaveny cc jak potrebuji a pak podle potreby neco malo menim.