Melodyne - Direct Note Access

Ostatní audio software, obecná diskuse
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

vzdy je dolezity User Interface.. to co to dokaze je skvela myslienka, realizacia a myslim ze je to celkovo revolucny SW.. a mimo to to ma spominanu skvelo vyrieseny UI

su programy ktore su architektonicky uzasne ale maju nachuja UI a preto zapadnu prachom.. potom su tu menej uzasne navrhnute SW ale zas maju vysperkovane UI na taku uroven ze cas straveny pri nich je dolezitejsi mozno ako vystupna kvalita ktora je priamo-umerne na dobry interface akceptovatelna uzivatelom...

dendy

Příspěvek od dendy »

NEEVERIIIIM !!!!!! ..... uff uff.. HODNE MOC TVRDE !!!!!!!!

kru

Příspěvek od kru »

je to uzasny, to jo, ale celkove vzato to neni nic nerealnyho, velice dobra FFT analyza a nasledna manipulace, ale skutecne velice dobra.

a nebudu prehanet, kdyz reknu, ze do tri az peti let muzeme cekat soft, kterej bude umet rozkladat nejen akord, ale rovnou celou skladbu na jednotlive zvuky.

na podobnym principu pracuje lidske ucho, dalsi krucek na dlouhe ceste k umele inteligenci.

delay

Příspěvek od delay »

Včera sem to testoval... Pokud je zpěv o více než tón mimo, tak už je úprava znát. Podle mě je hlavně opravdu super to grafické řešení. Byl jsem překvapenej, že třeba já zpívám celkem pravidelně zhruba o 1/8 až 1/4 tónu mimo, ale téměř vždy u noty, která tam má být. Naproti tomu přítelkyně má ladění téměř dokonalé, ale zpívá místy uplně jiné tóny ze stupnice. Přesto je její projev celkově čistější... Ale právě takovýhle ulítnutí třeba o dva tóny je po srovnání už hodně slyšet. Daleko lépe samozřejmě zní pouze jemné doladění... Ale proti Autotune atd. je to o hodně lepší.

Super software.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Ivo píše:No já z toho mám dost smíšené pocity ... Už je to pomalu taková naprostá dehumanizace hudby
A ja volam - at zije dehumanizace - Bender :-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Ctirad píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:to ani nahodou. pitch shifter umi jen paralelismy, tohle umi vest hlas vsemi smery!
Co to? Pitchshifter umí libovolně a plynule měnit výšku bez změny tempa nebo měnit tempo bez změny výšky. Posun regionu v časové ose je potom trivialia. Geniální je pouze forma vizualizace, nicméně vsadím se, že během několika měsíců bude umět měnit výšku posuvem ve vertikální rovině každý druhý DAW a sample editor ;)

Tudíž jediná opravdu vymakaná věc je ten rozklad akordů.
no prave - rict, ze je to stejny jako pitch shifter, je dost zavadejici. bezny pitch shifter s akordem svede jen paralelismus, tohle umi vest kazdy hlas zvlast.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

kru píše:je to uzasny, to jo, ale celkove vzato to neni nic nerealnyho, velice dobra FFT analyza a nasledna manipulace, ale skutecne velice dobra.
hm a co 'unfriendly' harmonicky frekvence (a ruchy) a vubec obecne harmonicky, ktery nejsou jasne soucasti tonu (distorze etc). [predstav si treba nahravku piana.] moc tomu nehovim.. :]

matucha

Příspěvek od matucha »

Ten interface je legrace, i kdyz neni nijak spatne provedenej... myslim, ze daleko zasadnejsi je to, ze to umi hejbat notama uvnitr souzvuku.

Urcite to bude mit svoje omezeni... napriklad si nedokazu predstavit, ze to bezproblemove vytahne neharmonicky soucasti zvuku... treba kdyby clovek uplne presunul notu casove mimo akord...

Kazdopadne tu matematiku za tim raci ani nechci videt...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ja sa uz tesim ako zoberiem nahravku ruchu mesta, a pretvorim ju v tomto na niektoru golbergovu variaciu od bacha... :)
jihad on riaa & soza.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Brooklyn / juanita juarez píše:no prave - rict, ze je to stejny jako pitch shifter, je dost zavadejici. bezny pitch shifter s akordem svede jen paralelismus, tohle umi vest kazdy hlas zvlast.
Pitch shifter taky žádný akord nerozkládá. Ten přijde na řadu teprve až ve chvíli, kdy je akord rozložený na jednotlivé tóny (respektive vzorky) a s každým pracuje zvlášť. Už si konečně rozumíme?

matucha

Příspěvek od matucha »

no a krome toho, ze to budou lidi pouzivat na opravovani svyho spatnyho hrani bych videl dalsi zajimavy aplikace:

1) pro kreativni jedince je kazdej nastroj prinosem... i tohle
2) ne uplne marny vyuziti to bude mit ciste pro analyzu (coze to tam ty lidi hrajou za noty?)... coz nekdo samozrejme umi z hlavy, ale ja fakt ne ;(

Martin

Příspěvek od Martin »

ad/ melodyne VST
Pro některé žánry dobrá berle, ale pokud má zpěvák opravdu hlas!, tak si ho touhle berlí nenechá zkurvit.
Dělal jsem s Melodine VST a po jakémkoliv nastavení a převodu jsme nikdy nedocílili dechemizaci toho procesu.
Postě melodyne do toho něco přidá, nějakou nepřirozenost, chemii.

Tvrdím, že pro Pop, Rock a tam kde má vyniknout přirozenost, autenticita pohybu hlasu - tam si "zatím"melodyne neví rady.

Jako přirozenější a daleko méně degradující stále vidím produkty (i software) od TC Electronic.
Co se však týká editace, je pravda, že v tom má Melodyne asi prvenství

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

kru píše: a nebudu prehanet, kdyz reknu, ze do tri az peti let muzeme cekat soft, kterej bude umet rozkladat nejen akord, ale rovnou celou skladbu na jednotlive zvuky.

na podobnym principu pracuje lidske ucho, dalsi krucek na dlouhe ceste k umele inteligenci.
Přesně tohle mě napadlo - teda hned jak jsem namotal jazyk zpátky do pusy a vytřel sliny z podlahy. Za pár let už bude nejspíš možné na neustále opakovanou otázku "a kde seženu prográmek, kterej mi odstraní vokály/nástroje z tý písničky z rádia?" odpovědět "kup si Ultramelodyne 3"..

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

micanek

Příspěvek od micanek »

zrovna vcera jsem na objednavku zacal delat jeden klavirni vytah pouze na zaklade nahravky - je s tim sileny srani, protoze spousta souzvuku je spise tembroveho nez funkcne harmonickeho charakteru, tedy zahustene akordy... mit na to tenhle programek, tak by mi to sice usetrilo spoustu prace, ale spis se bojim, ze by me to pripravilo i o vydelek - lidi, ktery ze zivej usima z toho moc radost mit nebudou... stejne ale neverim, ze by to dokazalo napr. analyzovat ekvidistantni pentatoniku

Odpovědět