Melodyne - Direct Note Access
-
- Profesionál
-
- Profesionál
-
- Profesionál
no asi se s tim softem budu muset naucit. mne melodyne ucaroval uz pred nejakym rokem. dostala me podobna prezentace. jednalo se tehdy o manipulaci audia bez schopnosti rozebrat na akordy, ale i tak se mi to hrozne libilo. bohuzel s tim softem se mi strasne blbe delalo a po case jsem ho vypustil. no verim, ze asi i zapracovali vic na tom rozhrani a taky jak znamo udelali melodyne jako vst. jinak pan neubäcker bude asi takovej malej einstein 

No já z toho mám dost smíšené pocity ... Už je to pomalu taková naprostá dehumanizace hudby ... V 60.-70. letech se nahrávala skvělá hudba za plného nasazení hudebníků, všichni dohromady nebo v submixech a zní to skvěle, autenticky ... má to energii a náladu. STačí se podívat na studiová videa z té doby ...
Dnes se plichtí všechno po malých částech, každý člověk zvlášt, jeho neschopnost se pak procesuje a napravuje přes všechny možné berličky - od autotune přes vyrovnání rytmu, skládá se to málem po taktech ... přidá se k tomu pár midi loopů a je hotovo. A ted už se dokonce budou dát přetvářet a napravovat i akordy a více tonů naráz. Čili vlastně už bude stačit cokoliv zahalekat, a zabrnkat na nástroje a zbytek se už dofixuje ...
No nevím jestli je to cesta k lepší hudbě ... spíše myslím naopak
Dnes se plichtí všechno po malých částech, každý člověk zvlášt, jeho neschopnost se pak procesuje a napravuje přes všechny možné berličky - od autotune přes vyrovnání rytmu, skládá se to málem po taktech ... přidá se k tomu pár midi loopů a je hotovo. A ted už se dokonce budou dát přetvářet a napravovat i akordy a více tonů naráz. Čili vlastně už bude stačit cokoliv zahalekat, a zabrnkat na nástroje a zbytek se už dofixuje ...

No nevím jestli je to cesta k lepší hudbě ... spíše myslím naopak