Midi gate plugin

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Midi gate plugin

Příspěvek od dusanmsk » 01 čer 2012 12:14

Ahoj.

Neviem sa spravne opytat googlu a tak to skusim tu. Zhanam nejaky plugin, ktory by siel pouzit ako midi gate. Takych je samozrejme fura, ale ovladaju predovsetkym audio stopu na zaklade midi signalu. Ja by som potreboval nieco trosku ine - vstup 2x midi a vystup 1x midi.

Popisem:

- v midi stope 1 mam akordy
- v midi stope 2 mam rytmiku ( prakticky len 1 vyskou sa nemeniaci ton )
- v stope 3 mam vsti nastroj a pred nim ten hladany plugin, ktory zo stopy 1 ( akordy ) a 2 ( rytmika ) spravi rytmicke akordy :-)

Clovek ma potom podstatne volnejsie ruky v arrangemente, moze rozne presuvat a kopirovat bloky akordov a bloky rytmiky v roznych kombinaciach nezavisle na sebe.

Vie niekto o niecom? Rad by som sa vyhol programovaniu vlastneho pluginu pre Reaper co to len ide :-)

diky

msk

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 01 čer 2012 22:10

skus pozret tu http://www.xoxos.net/vst/vst.html#midi ... inak v abletone su nativne celkom dobre midi nastroje

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od tomy45 » 02 čer 2012 08:23


dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od dusanmsk » 02 čer 2012 15:33

@tommy - myslim, ze nepochopil tak uplne. V prvom odkaze na wiki som nepochopil, co mam hladat. Advanced midi gate je ak som to spravne pochopil audio-gate plugin riadeny pomocou midi. Ja ale chcem mat v jednej stope akordy ( kludne 2 doby dlhe ) a v druhej stope rytmiku ( 1/16-tiny a tak podobne ) a ten plugin by mal vzdy pri nabehu noty rytmiky zahrat cely akord podla stopy akordov.

@reaktoplazma - diky za odkaz, preskumam, niektore vyzeraju uzitocne.

Kazdopadne som to teda vyriesil tak, ze som si to proste naprogramoval :mrgreen:

http://stash.reaper.fm/manage_file/1288 ... idiChopper

Pravdepodobne to ale bude buggy nez to zacnem pouzivat trosku viac, pretoze dokumentacia k Reaper JS je katastrofalna a dost som varil z vody...

jackies

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od jackies » 02 čer 2012 20:37

Kam se ten svět ubírá.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od dusanmsk » 04 čer 2012 09:09

jackies píše:Kam se ten svět ubírá.
Hm?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od MDudas » 04 čer 2012 17:30

dusanmsk píše: Hm?
No, netesi sa z toho.... :wink:
Konzervativnejsim muzikantom tieto nove veci v oblasti "programovania hudby" nerobia dobre. Maju z toho paniku. :|

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od dusanmsk » 05 čer 2012 09:11

Haha. Joke - to su potom ale na zlom fore, dnes neviem prakticky o nikom, kto si vystaci bez naprogramovanych pluginov a nahrava si balalajku na gramofon :-)
Mne prave pride super, ze ked mi v DAW nieco vadi/chyba, mam moznost, pokial na to mam znalosti, to tam dobastlit presne podla mojich predstav.
Naposledy upravil(a) dusanmsk dne 05 čer 2012 09:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od dedko » 05 čer 2012 21:03

dusanmsk píše:Haha. Joke - to su potom ale na zlom fore, dnes neviem prakticky o nikom, kto si vystaci bez naprogramovanych pluginov a nahrava si balalajku na gramofon :-)
.. no a napriek tomu sú na pódiách muzikanti a nie programátori pluginov... :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od hubert » 05 čer 2012 23:14

vdaka bohu za to....a to nie som nijako zvlast veriaci

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od MDudas » 07 čer 2012 22:56

dusanmsk píše:Haha. Joke - to su potom ale na zlom fore, dnes neviem prakticky o nikom, kto si vystaci bez naprogramovanych pluginov a nahrava si balalajku na gramofon :-)
Tak to si ZABIL, stary! :D :) :shock: :lol: :P :mrgreen: To asi moc muzikantov nepoznas...

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Midi gate plugin

Příspěvek od dusanmsk » 08 čer 2012 16:28

Hehe. Co narobis. Zjavne nepochopenie.

Odpovědět