MiDi QUEST XL

Ostatní audio software, obecná diskuse
Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 15:06

Napajanie cez USB je no problem, tam nieto co riesit, proste zapiches USB kablikom a ides. Ja mam takeho toho mensieho Midimana, tusim malu skatulku 2x2, uz asi rok je zapojena a ani neviem ze mi existuje, proste to len funguje a neviem o tom :)

Jerry smola na EMU je editor ZoeOS, bohuzial len pre Emulator a tu vyssiu modelovu triedu, zrovna nie pre ESI. Ja som o ziadnom editore samplov pre VST nepocul. Viem ze Akai ma pre MPC4000 a S5000-6000 editor priamo cez USB (iny luxus...), ale o nejakom takom komplexnom editore pre samplery som este nechyroval. V lepsich pripadoch ako standalone editory.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 15:10

hawkens ; midi thru funguje bez chybne .. na programovnie nema ziaden problem .. problem je akurat pri hrani , lebo kazde thru oneskori signal , takze uz na tvrtom module pocujes oneskorenie .. da sa postavit thrubox, ktoreho cena je par korun ..tym sa oneskorenie eliminuje .. problem ale je , ze seriozne editovanie potrebuje aj spatnu vazbu .. cize vstup .. a tu je kamen urazu .. tam uz treba riesit merge box , ale to uz je hovadina , tam uz je rozumniejsie kupit multiportovy midi interface .. neni to tak drahe ..

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 15:52

Pytkin presne o tom som pisal. Nie je problem zapojit 3 masiny za sebou v serii aby prehravali co je na ne vysielane napriklad zo SW sekvencera. Ale ak chces aj z tych troch dostavat midi data spat, napriklad ak ma byt jeden z nich len taka jednoducha vec ako midi keyboard, tam to uz zacina stroskotavat a komplikovat sa a tam uz zacne byt jednoduchsie dat tych par tisicok na poriadny MIDI patchbay a mas do konca zivota po problemoch.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 16:04

hawkens : hmm .. tak si to mozno napisal nezrozumitelne , lebo som to z tvojho postu nepochopil :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 pro 2005 16:32

peteness píše:EXCOM: diky, ten midiman 4x4 plus midi co uz mam by vhodne pokryl moje potreby a cena je lakava. Jenom si nejsem uplne jisty, jestli napajeni pres USB je takova vyhoda, jak to tam pisou.
ak robis vsetko cez PC tak je to uplna pohoda, ak robis bez PC tak potom midisport 8x8 to isti, je kapanek drazsi ale funguje samostatne bez PC

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 27 pro 2005 16:55

Hawkens píše:Pytkin presne o tom som pisal. Nie je problem zapojit 3 masiny za sebou v serii aby prehravali co je na ne vysielane napriklad zo SW sekvencera. Ale ak chces aj z tych troch dostavat midi data spat, napriklad ak ma byt jeden z nich len taka jednoducha vec ako midi keyboard, tam to uz zacina stroskotavat a komplikovat sa a tam uz zacne byt jednoduchsie dat tych par tisicok na poriadny MIDI patchbay a mas do konca zivota po problemoch.
nekde psali, ze nezalezi kolik mas takhle za sebou masin, ale na delce kabelaze. Jinak ten problem se zpetnym tokem dat je trochu jinde. Kdyz mas tri masiny ovladane ze sekvenceru, tak pro pozdejsi editaci automatizace logicky potrebujes ve stejnem case pochytat nejruznejsi krouceni cudlu na tech syntech a to tak, ze extra z kazdeho jednoho syntu do extra stopy a jeste to musi byt ta sama stopa, ze ktere soucasne sypes noty do toho syntu.
Tohle nevim, jestli by resil nejaky mergebox a jak by se nastavily midi vstupy na tech stopach v sekvenceru.
Druha vec. nevim jestli to nejaky synt umi, sloucit vlastni editaci normalne jinak posilanou na midi out se signalem z midi in a poslat to komplet na midi thru - nejaky takovy interni merge box, kdyz nektere synty ani midi thru konektor nemaji.
Takze bud sem blbej ja, nebo seriove zapojeni midi se zpetnou vazbou je blbost.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 18:14

peteness : na dlzke kabelaze nezalezi .. resp. 100m neni problem ..

mergebox len spoji prichadzajuce data .. co je nutna podmienka aby si narval viacej vstupov do jedneho .. to je HW layer .. o ten SW layer o ktorom pises (rozdelenie kanalov do stop, etc...) uz by sa musel postarat software ..

to co pises nakoniec .. to by neslo do thru ale do outu .. mas IN a OUT .. sem tam sa da nastavit ze OUT je THRU .. niektore gerety maju SW mergovanie .. takzvany SOFT THRU ..

samozrejme principialne tu riesime chujoviny .. jedine normalne riesenie je multiportovy midi interface ..
totiz vobec sme tu nespomenuli pomalost midi zbernice a uzke hrdlo .. midi prenesie 3000 bajtov za sekundu .. co je tak 1000 eventov .. to neni moc .. to je tak ledva na jeden nastroj .. davat ich na jeden port viacej je fakt len vychodisko z nudze ..

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 18:51

Cece Pytkin pise spravne, par supov na midi patchbay, nieto co riesit. Bude to fungovat tak, ze namiesto jedneho MIDI IN (OUT) portu sa ti v systeme po instalacii objavia niekolko, tolko kolko mas na skatuli. A potom si uz v sekvenceri nastavis na trac midi in a out ten port, kde mas pripojenu prislusnu masinu. Kukaj screenshot, tam som ti to nafotil v Cubase - vsimaj dva porty Out-A a Out-B ma MidiSport.

[left]http://www.hawkens.sk/MidiSport2x2.jpg[/left]

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 19:28

hakens ty burzoazna prasina, som nevedel ze mas Fantom-X :)) to si kedy kupil ??

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 27 pro 2005 19:36

:lol:
ten screenshot krasne dokresluje to o cem mluvim. Kdyby se totiz vsechno pospojovalo seriove, mergeboxama by se do signalu primichaly cc messages z dotycnych masin (byt na extra kanalech), tak Cubase ti dava na vyber ve stope pouze midi vstupy. Nemuzes si urcit(v ramci jedne stopy), ze vysilat budes pres output XY - kanal 15 a prijimat na input YZ - kanal 16.
Ale v pohode, jenom si vysvetlujeme nutnost multiportu.
Zustane to jako dedictvi pro pristi generace :lol:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 27 pro 2005 21:31

Teda chlapi, odpovězte mi, máte někdo Midi Interface přes LPT? Je to starší rozhraní, tak se chci sezptat, jestli už to umí multiclientské drivery a jak to šlape pod SXkem?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 21:43

Peteness ale mozes si urcit. Konkretne v Cubase si mozes urcit, ze ten nastroj ktory je napriklad z mojeho screenshotu na porte Out-B, nech prijma data z ineho portu (to je parameter kanalu IN) a Cubase musi mat zapmute MIDI THRU ACTIVE. Potom Cubase funguje ako taky softwarovy "merge box", ako to ty nazyvas.

Napriklad ja si na kazdy kanal zapinam ako defaul IN ten port kde je pripojeny Fantom, to je klaves, a kazdy port ma ten OUT port na ktory nastroj ma hrat. A potom uz len realiujem svoju klavesovu virtuozitu tam, kde treba :)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 27 pro 2005 22:53

:lol: :lol: :lol:
hele ja uz nevim co bych k tomu dodal.
Midi Thru Active znamena v Cubase pouze to, ze kdyz treba hrajes na keybord, ktery mas jako MIDI IN na dane stope, tak se zaroven slysis - pokud mas na MIDI OUT teze stopy pripojen nejaky modul.
Predpokladam ze ke kazdymu modulu - k zapisu not a automatizace se pouziva zvlast stopa. Kdyz tri - ctyri takovehle stopy poslu do jednoho stejneho MIDI OUTu (z duvodu, ze vic jich nemam), tak je v tom midi okruhu rozlisim tim, ze na to mam 16 kanalu a kazdej modul v serii (IN - THRU, IN - THRU, atd atd) si z toho vybere jako prijem ten kanal (nebo vice kanalu) na ktere je nastaveny.
Kdyz konec tohohle retezce zapojim zpatky do compu - do Cubase, tak mam pouze jedinou moznost a to pustit komplet cely port na MIDI IN nejake midi stopy.
I kdyby se tam mezitim pouzily nevimjake zazracne krabicky, tak furt mam jenom jeden port bez moznosti na midi vstupu stopy odfiltrovat nechtene midi kanaly.
To jde akorat globalne v Cubase. Ale pokud chci hrat ze sekvenceru na 3-4 syntaky zaroven a zaroven si na nich kroutit cudlikama a pritom to krouceni pritom zaznamenavat do automatizacnich podstop, prislusnych k tem midi stopam. kteryma ridim ty moduly (to je aspon pro me smysl te vracecky, jinak nema cenu to resit), tak to proste se seriovym zapojenim nepujde.
A pokud bys takhle blbe resil treba jenom jeden syntak nebo neco, tak bys "Midi Thru Active" mel spis vypinat, jinak mas smycku.

A uz mi sem nepis zadne kraviny plíz, nebudu to furt obracet na pravou miru :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 23:14

peteness: neboj sa .. slo by to .. v starych cubasoch bol na to multimode .. v novych sa to da riesit dakym midi insertom .. budes filtrovat data ... trebars realtime transformerom dakym .. cize vstup pojde na 5 stop .. na kazdej si vyfltrujes dany midi kanal , ktory tam chces dostat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 23:20

ondrash : midi interfejsi na lpt a serial sa robili kedysi .. chodili super .. ale podpora bola vacsinou len na win95/8 pripadne NT .. neskor uz neboli moc podporovane .. Dnes vsetko frci na USB .. trebars Opcode 64 XTC sa podarilo rozchodit aj na 2k/XP ale bez synchronizacie a programovania.. cisto midi porty fungovali..

Odpovědět