MiDi QUEST XL

Ostatní audio software, obecná diskuse
EXCOM

MiDi QUEST XL

Příspěvek od EXCOM »

ak ho poznate dobre, ak nie tak sem davam link na nieco co som uz dost dlho hladal, dobry support, maju pekny support pre HW

Midi Quest

synth

Příspěvek od synth »

některé patche nefungujou dobře .... all in one but je potřeba vych.mouchy ..... /třeba na JX-305 mi nefungovala horní propust a gate ...
ale podobný problém má i mc505-editor --trochu mi není jasné proč to Roland nedotáhl do konce .....zas tam není tolik parametrů aby to betatesteři nevychytali .... Třeba Yamaha CS6ka naprosto good ..sakra :-)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

No.. Já jsem v něm začal dělat teprve tak před čtyřmi dny a pořád mu nemůžu přijít na chu?. Co mě asi nejvíc vadí, je že je pomalý. Mám XP-80 a přepínání zvuků je výrazně pomalejší než při programu přímo pro editaci XP-80. Další věcí je práce s performancemi a patchi. Jak Soundquest donutit aby mi přehrával zrovna editovaný patch v perfomance režimu? To mi nejde... Co jako VST? Už jste to zkoušeli? Funguje to v pořádku? Další věc je, že sice říkají 600 nástrojů, ale takovej Lexicon MPX550 tam není. Další problém je s MIDI ovladači, musí být multiclientské. Tak třeba USB driver pro UC-33, ale multiclientský není, takže nemůžu ho používat jak v Cubase tak v Soundquestu.

Ještě si s ním budu chvilku hrát, ale zatím jsem trochu zklamaný... Co vy na to? Jak se vám v SoundQuestu pracuje?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ondrash> mne trosku vadi ze sa nedaju mapovat kontrolery, trebars cez UC-33... proste som to tam nenasiel ale predpokladam ze to ani nepodporuje ten soft(pokial ano potesilo by ma to).. to ma hned schladilo po euforii :) este je tu Sound Diver samozrejme, ktory je skvely ale dosiel mi oproti tomuto prinajmensom sofistikovany, co samozrejme nie je naskodu ale tento zas je taky aspon sa tvari viac user friendly..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ještě k těm multiclientským ovladačům... Přemýšlel jsem nad tím že bych šel do nějakého MIDI Interfeace 8x8 (třeba přes LPT1-jsou levné) a teď se zeptám, drivery k tomu jsou multiclientské? Můžu mít otevřenýprogram k Rolandům a ještě používat Cubase? Umějí to?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

a neni to v tom cez ktory kanal vysielas midi data? povedzme polovicu kontrolerov si nastavis pre cubase a polovicu pre roland.. to by malo fungovat.. ale rovno ovladat roland cez cubase pomocou kontrolerov...

pri multiklient ak to dobre chapem myslis ze ak mas pusteny cubase tak ti nepusti uc-33 na ziadne ine zariadenie hej?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

SoundDriver mi pripada prehladnejsi, v MidiQuest som nikdy nemohol poriadne prist na system k danemu patchu nastroja. A rozhodne nema podporu pre uplne kazdy nastroj, aj ked ich ma pre strasne vela. Jedina skutocne velka vyhoda je ze funguje ako VST plugin, co je naozaj velka vec, aj ked mne sa to nikdy nepodarilo spojazdnit a vdaka faktu ze je SoundDriver som sa vzdy po istom case vratil k SoundDriverovi. Este ze mame tie multiclient MIDI drivery ...

Ono tie multiclient MIDI ovladace, zavisi od konkretneho midi hardwaru ci ma alebo nema tak urobeny ovladac, ale aj keby nemal, stale sa to da urobit s pomocou virtualneho ovladaca Hoopi's Loopback device.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ja jedu na musicquestu cely studio, tedy 5 HW syntaku a nemam s tim zadnej problem, akorat u waldorfa mQ sem nastvanej pac vypsanej patch se zobrazi pouze jako kod a ne v zadnym grafickym okne pro editaci, ale to me zas tak netrapi, beztak midiquest pouzivam vicemene jenom pro spravu a zalohovani presetu nastroju. pro podrobnejsi editaci ale v zasade pouzivam samostatny specialni editory na kazdej nastroj, temer pro kazdej nastroj nejakej editor je. Sounddiver me vylozene zklamal, muj nazor, nic vic 8)

peteness

Příspěvek od peteness »

mam se SoudDiverem smisene zkusenosti. Kazdy synt ma jine editacni prostredi, nektere jsou dost zpackane a funkcni castecne.
Pak mam k virusu-rack orezanou verzi SD a bez ni bych byl namydlenej, akorat ma nestandartne velky ovladaci panel - nevejde se do okna, takze porad posouvat (i do stran) je opruz.
MidiQuest bohužel taky neumím rozchodit.
Neviím jestli tomu uplně rozumím, ale hlavní rozdíl je v tom, že s MIDIQuestem jako VST pluginem pribyva moznost automatizace. O to tam jde ne?
Hlavni duvod, proc se s tim takhle drbu a cekam spasu od piratskeho softu je ten, ze nejsem schopnej koupit poradny midi patchbay. navic cena je smesna v porovnani se zbytkem veci, co mam.
Momentalne mam jenom dva midi vstupy, jeden zabere masterkeybord, ve druhym mam norda, kterej jedinej je takhle schopen posilat cc zpatky do cubase, kde je pak muzu automatizaci rucne retusovat v midi stope.
Vsecko ostatni je zapojeno seriove, takze zpravy jdou jenom jednim smerem.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

No, teoreticky s vyuzitim THRU by malo seriove zapojenie byt schopne aj prijmat eventy aj CC z kazdeho nastroja. Teoreticky. Prax je inde, niekde som cital ze 2-3 nastroje do serie, viac uz blbne. Mne sa nikdy nepodarilo zapojit k mojej plnej spokojnosti a plnej funkcnosti ani 2 nastroje, furt nieco chybalo. Tak som sa na to vysral, povedal som si ze chcem po veceroch riesit hudbu a nie nastavenia MIDI kanalov ... midi hubik je jedine rozumne riesenie, aj ked to stoji $$$.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

EXCOM píše: pri multiklient ak to dobre chapem myslis ze ak mas pusteny cubase tak ti nepusti uc-33 na ziadne ine zariadenie hej?
přesně tak...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

myslim ze bez tohoto uz midi ani nema cenu rozbiehat, s midisport 4x4 mam skusenost a neni naozaj do homestudia nic lepsie, teda je to asi vec vkusu ale tento slape jak hodinky
Obrázek

a tento je uplne paradny
Obrázek

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Pánové,mám samler E-MU esi 2000,rád by jsem editoval jednotlivé zvuky na PC.Chci se zeptat jestli jste někdo už viděli vhodný software,případně,zda to vůbec jde,nejlepší by ovšem bylo kdyby to fongovalo jako VST aplikace,ale to asi sotva.

peteness

Příspěvek od peteness »

EXCOM: diky, ten midiman 4x4 plus midi co uz mam by vhodne pokryl moje potreby a cena je lakava. Jenom si nejsem uplne jisty, jestli napajeni pres USB je takova vyhoda, jak to tam pisou.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Co se týká MIDI Interfeace, šel bych klidně i do LPT1. Cena je moc příznivá a myslím si, že to bude stabilní.... Co vy na to?

Odpovědět