minimalisticky sw setup

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

no ani ja by som sa uz k trackeru nevratil ale vtedy to boli vlastne PRVE virtualne samplery! clovek mohol robit hudbu bez draheho externeho hw...

syncro

Příspěvek od syncro »

Solarfall: Já začínal na C64 v úplně příšerným editoru, kde jsi akorát zapisoval sloupce hexadecimálních čísel. Neumím si představit, že bych se k tomu vracel 8-)

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Obrázek

moj najoblubenejsi tracker... nic okrem neho a svojho gravis ultrasoundu som nepotreboval :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jo jo, zlaty trackery, ja mel nejradsi Scream Tracker (ST2), bomba jednoduche, stacilo mi par samplu a byl sem desne spokojenej....

Martin

Příspěvek od Martin »

syncro píše:Solarfall: Pokud jsi nedošel ani k tomu, jak do Logicu vložit VST, tak jsi vlastně nedošel nikam. Když jsem před asi 5 lety přecházel z Cubase na Logic, zabralo mi asi týden, než jsem se v něm nějak zorientoval. Po tom týdnu jsem uměl sotva 5% toho, co Logic nabízí, ale už v tu chvíli jsem věděl, že to je skvělej nástroj. Logic má jednu velkou nevýhodu, kterou je pomalá learning curve na začátku, pak už je to mnohem lepší. Když zapneš Cubase, tak můžeš skoro hned něco plichtit. Po zapnutí Logicu si ho prostě musíš přizpůsobit svým potřebám, udělat / naučit se klávesové zkratky, připravit si okna a případně prodrátovat objekty v environmentu a uložit jako default. Tohle kdybys zvládl, tak budeš mít v ruce skvěle připravenej nástroj s parádními pluginy skoro ze všech možných oblastí, o nástrojích ani nemluvě...

K Logicu se vyplatí mít manuál, je to jeden z mála programů, kde jsem to skutečně docenil. Cubase mi proti tomu přijde jako dětská hračka 8-) Tohle není flame, s Cubase jsem dělal dlouho, předtím s Cakewalkem, zkoušel jsem i Samplitude (která je mimochodem přinejmenším stejně zajímavá, ačkoli dost jiná) a nakoukl na ProTools LE. Z mýho osobního pohledu jsem se ale rozhodl, šel a koupil si Logic, protože to je spousta možností integrovaných do jednoho balíčku a bez nutnosti cokoli zásadního dál instalovat, zkoušet, odinstalovávat...

Dneska mi v počítači běží následující věci a bohatě mi to stačí prakticky na všechno od elektroniky po akustiku:

Logic Pro7 - http://www.apple.com/logicpro/
nástroje: EXS24, Sculpture, EFM1, ES1, ES2, Ultrabeat, ESM, ESE, ESP, EVOC (od FM po vokodér úplně, od analog bicích po sampler)
efekty: prakticky cokoli, 70 pluginů od kytarovýho a basovýho zesíku po luxusní konvoluční Space designer

UAD1 StudioPack - http://www.uaudio.com/products/digital/ ... index.html
1176, LA2A, Fairchild, Pultec, Cambridge EQ, atd.

freeware Spitfish - http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=5
super deesser, který se hodí, protože deesser v Logicu jako jeden z mála pluginů stojí opravdu za h...

Saša
Dělal jsem v Cakewalkem po 9 , Logicu 3roky až po v5.5, pak Cubase SX2 a PT LE.
Nyní pracuji výhradně v Cubase SX3 a PT LE.
Proč? V Cubase SX3 a ProTools jsem dosáhl nejlepších muzikálních (muzikalita, pocit) výsledků.

Velký rozdíl (nikoliv plus nebo mínus) u Logic vidím v jeho efektové výbavě, zde ostatní softy těžce zaostávají (krom Samplitude - ta má v něčem možná i navrch).
Cubase má pouze základní efektovou výbavu, uživatel musí nutně další VSTefekty dokoupit (URS,Kjaerhus,Elemental, TC,UAD , atd..., ty jsou však kvalitou většinou dál než u interních Logic.
Kdyby existovala levnější verze SX3 , která by neobsahovala vůbec žádné efekty a VSTi , byl bych asi nejspokojenější!
Platit ve finále více za efekty a nástroje u Logic, které člověk nakonec nepoužije ... tohle není cesta pro mě.

Jinak srovnávat Cubase SX s Logicem a Sonarem je dle mého názoru nesmysl.
Záleží na uživateli v čem se mu lépe pracuje, co mu pod rukama lépe sedí!
Všechny tyhle softy jsou dnes už tak daleko ...
Jak dlouho jsi syncro pracoval s CUBASE SX2/3 nebo Nuendo 2/3 ???
prupovídkám ... "připadá mi to oproti Logic jako dětská hračka" ... se musím jen smát.
S Logicem jsem dělal 3 roky a nikterak problematický mi to nepřišlo , sžil jsem se s ním velice rychle, a přechod na SX byl také úplně v pohodě.
Nějakej revoluční, zásadní rozdíl mezi SX 3.1 a Logicem také nevidím.
Každý člověk je jiný ... někdo rád bondýny a jinej bunety a syncro je třeba na zrzouše.
Naposledy upravil(a) Martin dne 23 zář 2005 12:02, celkem upraveno 3 x.

syncro

Příspěvek od syncro »

Martin: Ale já jsem na blondýnky 8-)

Máš samozřejmě pravdu, každej si vybere podle sebe. Já obvykle do diskuzí Logic vs. Cubase nebo Mac vs. PC moc nevstupuju, ale tady byl dotaz na minimalistický sw setup, což je podle mě přesně Logic... Samozřejmě z něj ani zdaleka nepoužiju všechno, ale víceméně všechno, co chci použít, v Logicu najdu v odpovídající kvalitě (až na ten deesser, heršvec).

Saša
GunJah Records

Martin

Příspěvek od Martin »

Aha , pak tedy ano :)
v minimal setupu Logic určitě vede. Je tam v podstatě vše.
Naposledy upravil(a) Martin dne 23 zář 2005 12:23, celkem upraveno 1 x.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

minimal setup by bol napr. aj reason... ale ako som pisal, sekvencer chcem asi ableton live...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

kupovat kvuli logicu macka ale neni moc elegantni, v teto diskuzi bychom meli na logic zapomenout

syncro

Příspěvek od syncro »

Neural I: Už zapomínám 8-) (Pssst, Logic 5.51PC!)

Ne, vážně soráč...

Saša
GunJah Records

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja jsem jel v trackerech na Macu... to byla sila... hlidat si kazdej kb, jestli ti to jeste vezmou na demoparty nebo si ten sampl uz musis odpustit... brr. Ale co, zkusenost.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

syncro : jo jo .. vzdy kes som otvoril logic , tak som mal z neho pocit ze je za tou pre mna neprehladnostou schovanych kopec dobrych veci .. Skoda ze uz ho nerobia na PC ... mozno by som raz preklenul tu barieru ..

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Martin: vubec nemuzu souhlasit, ze nejake vst efekty jsou dal nez logic, logic je number one hlavne kvuli zvuku jeho syntaku a efektu, to se nektere vsts muzou opravdu jit zahrabat, navi logic podporuje vst taky
Ja sice delam v cubase, ale kdybych mel penize ,tak se ani na chvili nerozmyslim a jdu do maca a logic 7ky
slysel jsem vst a programy ktere se vyrovnaji logicu to jo, ale za boha me nenapada neco co ho predci

Martin

Příspěvek od Martin »

Fractal píše:Martin: vubec nemuzu souhlasit, ze nejake vst efekty jsou dal nez logic, logic je number one hlavne kvuli zvuku jeho syntaku a efektu, to se nektere vsts muzou opravdu jit zahrabat, navi logic podporuje vst taky
Ja sice delam v cubase, ale kdybych mel penize ,tak se ani na chvili nerozmyslim a jdu do maca a logic 7ky
slysel jsem vst a programy ktere se vyrovnaji logicu to jo, ale za boha me nenapada neco co ho predci
tak, tak. pro někoho je N.1 , pro někoho N.2 , pro někoho ...
pokud tě za boha nenapadá nic , co Logic predčí :

1. pak je mi tě líto !
2. použij Hledat na ezone - věřím , že toho najdeš dost ... a nebudeš tratný!
3. já toho našel spoustu , proto s Logic a jeho efekty už dneska nedělám.
4. mám Mac a Logic koupený od K-audio, brzy ale budu prodávat , Mac už je u mě dost nevyužitý - pouze ProTools, ale zjiš?uji, že mít Mac pro PTs je skoro nesmysl. ProTools už přes rok , nejdříve udělá novou verzi programu pro PC a teprve tak za 3 až 4 týdny dodělá verzi PT i pro Mac. ProTools běhá stejně dobře jak na PC tak na Mac. Vlastním Digi002 mohu to potvrdit.
V Applu dneska už nevidím žádnou výhodu. Ty doby už jsou nenávratně pryč. Je ale pravda, že ten kdo miluje programy, které vlastní firma Apple (tedy Logic), potřebuje nevyhnutelně Maca. Nechci nijak zhazovat Logic - to v žádném případě! Jen nechci nikdy tvrdit, že ten či onen program je Number 1 !
Kdo preferuje minimal setup - bude se mu Logic líbit.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

dost o logicu prosim.... :evil:

Odpovědět