minimalisticky sw setup

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 10:18

no ani ja by som sa uz k trackeru nevratil ale vtedy to boli vlastne PRVE virtualne samplery! clovek mohol robit hudbu bez draheho externeho hw...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 zář 2005 10:33

Solarfall: Já začínal na C64 v úplně příšerným editoru, kde jsi akorát zapisoval sloupce hexadecimálních čísel. Neumím si představit, že bych se k tomu vracel 8-)

Saša

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 10:46

Obrázek

moj najoblubenejsi tracker... nic okrem neho a svojho gravis ultrasoundu som nepotreboval :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 23 zář 2005 11:41

Jo jo, zlaty trackery, ja mel nejradsi Scream Tracker (ST2), bomba jednoduche, stacilo mi par samplu a byl sem desne spokojenej....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 23 zář 2005 11:44

syncro píše:Solarfall: Pokud jsi nedošel ani k tomu, jak do Logicu vložit VST, tak jsi vlastně nedošel nikam. Když jsem před asi 5 lety přecházel z Cubase na Logic, zabralo mi asi týden, než jsem se v něm nějak zorientoval. Po tom týdnu jsem uměl sotva 5% toho, co Logic nabízí, ale už v tu chvíli jsem věděl, že to je skvělej nástroj. Logic má jednu velkou nevýhodu, kterou je pomalá learning curve na začátku, pak už je to mnohem lepší. Když zapneš Cubase, tak můžeš skoro hned něco plichtit. Po zapnutí Logicu si ho prostě musíš přizpůsobit svým potřebám, udělat / naučit se klávesové zkratky, připravit si okna a případně prodrátovat objekty v environmentu a uložit jako default. Tohle kdybys zvládl, tak budeš mít v ruce skvěle připravenej nástroj s parádními pluginy skoro ze všech možných oblastí, o nástrojích ani nemluvě...

K Logicu se vyplatí mít manuál, je to jeden z mála programů, kde jsem to skutečně docenil. Cubase mi proti tomu přijde jako dětská hračka 8-) Tohle není flame, s Cubase jsem dělal dlouho, předtím s Cakewalkem, zkoušel jsem i Samplitude (která je mimochodem přinejmenším stejně zajímavá, ačkoli dost jiná) a nakoukl na ProTools LE. Z mýho osobního pohledu jsem se ale rozhodl, šel a koupil si Logic, protože to je spousta možností integrovaných do jednoho balíčku a bez nutnosti cokoli zásadního dál instalovat, zkoušet, odinstalovávat...

Dneska mi v počítači běží následující věci a bohatě mi to stačí prakticky na všechno od elektroniky po akustiku:

Logic Pro7 - http://www.apple.com/logicpro/
nástroje: EXS24, Sculpture, EFM1, ES1, ES2, Ultrabeat, ESM, ESE, ESP, EVOC (od FM po vokodér úplně, od analog bicích po sampler)
efekty: prakticky cokoli, 70 pluginů od kytarovýho a basovýho zesíku po luxusní konvoluční Space designer

UAD1 StudioPack - http://www.uaudio.com/products/digital/ ... index.html
1176, LA2A, Fairchild, Pultec, Cambridge EQ, atd.

freeware Spitfish - http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=5
super deesser, který se hodí, protože deesser v Logicu jako jeden z mála pluginů stojí opravdu za h...

Saša
Dělal jsem v Cakewalkem po 9 , Logicu 3roky až po v5.5, pak Cubase SX2 a PT LE.
Nyní pracuji výhradně v Cubase SX3 a PT LE.
Proč? V Cubase SX3 a ProTools jsem dosáhl nejlepších muzikálních (muzikalita, pocit) výsledků.

Velký rozdíl (nikoliv plus nebo mínus) u Logic vidím v jeho efektové výbavě, zde ostatní softy těžce zaostávají (krom Samplitude - ta má v něčem možná i navrch).
Cubase má pouze základní efektovou výbavu, uživatel musí nutně další VSTefekty dokoupit (URS,Kjaerhus,Elemental, TC,UAD , atd..., ty jsou však kvalitou většinou dál než u interních Logic.
Kdyby existovala levnější verze SX3 , která by neobsahovala vůbec žádné efekty a VSTi , byl bych asi nejspokojenější!
Platit ve finále více za efekty a nástroje u Logic, které člověk nakonec nepoužije ... tohle není cesta pro mě.

Jinak srovnávat Cubase SX s Logicem a Sonarem je dle mého názoru nesmysl.
Záleží na uživateli v čem se mu lépe pracuje, co mu pod rukama lépe sedí!
Všechny tyhle softy jsou dnes už tak daleko ...
Jak dlouho jsi syncro pracoval s CUBASE SX2/3 nebo Nuendo 2/3 ???
prupovídkám ... "připadá mi to oproti Logic jako dětská hračka" ... se musím jen smát.
S Logicem jsem dělal 3 roky a nikterak problematický mi to nepřišlo , sžil jsem se s ním velice rychle, a přechod na SX byl také úplně v pohodě.
Nějakej revoluční, zásadní rozdíl mezi SX 3.1 a Logicem také nevidím.
Každý člověk je jiný ... někdo rád bondýny a jinej bunety a syncro je třeba na zrzouše.
Naposledy upravil(a) Martin dne 23 zář 2005 12:02, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 zář 2005 11:53

Martin: Ale já jsem na blondýnky 8-)

Máš samozřejmě pravdu, každej si vybere podle sebe. Já obvykle do diskuzí Logic vs. Cubase nebo Mac vs. PC moc nevstupuju, ale tady byl dotaz na minimalistický sw setup, což je podle mě přesně Logic... Samozřejmě z něj ani zdaleka nepoužiju všechno, ale víceméně všechno, co chci použít, v Logicu najdu v odpovídající kvalitě (až na ten deesser, heršvec).

Saša

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 23 zář 2005 12:04

Aha , pak tedy ano :)
v minimal setupu Logic určitě vede. Je tam v podstatě vše.
Naposledy upravil(a) Martin dne 23 zář 2005 12:23, celkem upraveno 1 x.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 12:16

minimal setup by bol napr. aj reason... ale ako som pisal, sekvencer chcem asi ableton live...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2005 12:19

kupovat kvuli logicu macka ale neni moc elegantni, v teto diskuzi bychom meli na logic zapomenout

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 zář 2005 12:42

Neural I: Už zapomínám 8-) (Pssst, Logic 5.51PC!)

Ne, vážně soráč...

Saša

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 23 zář 2005 13:33

Ja jsem jel v trackerech na Macu... to byla sila... hlidat si kazdej kb, jestli ti to jeste vezmou na demoparty nebo si ten sampl uz musis odpustit... brr. Ale co, zkusenost.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 zář 2005 11:02

syncro : jo jo .. vzdy kes som otvoril logic , tak som mal z neho pocit ze je za tou pre mna neprehladnostou schovanych kopec dobrych veci .. Skoda ze uz ho nerobia na PC ... mozno by som raz preklenul tu barieru ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 24 zář 2005 19:34

Martin: vubec nemuzu souhlasit, ze nejake vst efekty jsou dal nez logic, logic je number one hlavne kvuli zvuku jeho syntaku a efektu, to se nektere vsts muzou opravdu jit zahrabat, navi logic podporuje vst taky
Ja sice delam v cubase, ale kdybych mel penize ,tak se ani na chvili nerozmyslim a jdu do maca a logic 7ky
slysel jsem vst a programy ktere se vyrovnaji logicu to jo, ale za boha me nenapada neco co ho predci

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 24 zář 2005 19:55

Fractal píše:Martin: vubec nemuzu souhlasit, ze nejake vst efekty jsou dal nez logic, logic je number one hlavne kvuli zvuku jeho syntaku a efektu, to se nektere vsts muzou opravdu jit zahrabat, navi logic podporuje vst taky
Ja sice delam v cubase, ale kdybych mel penize ,tak se ani na chvili nerozmyslim a jdu do maca a logic 7ky
slysel jsem vst a programy ktere se vyrovnaji logicu to jo, ale za boha me nenapada neco co ho predci
tak, tak. pro někoho je N.1 , pro někoho N.2 , pro někoho ...
pokud tě za boha nenapadá nic , co Logic predčí :

1. pak je mi tě líto !
2. použij Hledat na ezone - věřím , že toho najdeš dost ... a nebudeš tratný!
3. já toho našel spoustu , proto s Logic a jeho efekty už dneska nedělám.
4. mám Mac a Logic koupený od K-audio, brzy ale budu prodávat , Mac už je u mě dost nevyužitý - pouze ProTools, ale zjiš?uji, že mít Mac pro PTs je skoro nesmysl. ProTools už přes rok , nejdříve udělá novou verzi programu pro PC a teprve tak za 3 až 4 týdny dodělá verzi PT i pro Mac. ProTools běhá stejně dobře jak na PC tak na Mac. Vlastním Digi002 mohu to potvrdit.
V Applu dneska už nevidím žádnou výhodu. Ty doby už jsou nenávratně pryč. Je ale pravda, že ten kdo miluje programy, které vlastní firma Apple (tedy Logic), potřebuje nevyhnutelně Maca. Nechci nijak zhazovat Logic - to v žádném případě! Jen nechci nikdy tvrdit, že ten či onen program je Number 1 !
Kdo preferuje minimal setup - bude se mu Logic líbit.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 24 zář 2005 22:06

dost o logicu prosim.... :evil:

Odpovědět