Zdravím,
dlhšie sa potýkam s problémom, ktorý spočíva v tom, že ak si v FL studiu zvolím hocaký Mono plugin, zdvihne mi to hlasitosť toho konkrétneho zvuku o niekoľko dB. Prakticky to vždy vystrelí vysoko nad 0. Ak si ale zvolím Stereo plugin, všetko hrá tak ako má.
Pre porovnanie som to skúšal aj v Cubbase aj v Pro Toolse, tam išlo všetko v poriadku aj pri Mono pluginoch.
Nemá niekto poňatie, v čom by mohol spočívať tento problém (od FLka nechcem upustiť) ?
Alebo sa na to mám vykašľať a používať aj naďalej Stereo pluginy aj tam kde by mohli byt Mono? Akurát mi ide o to, že ak sa nemýlim, Mono pluginy ušetria pár percent CPU, v prípade, že nepotrebujem Stereo.
Díky moc :)
Mono/Stereo Plugin v DAW
-
- Profesionál
Re: Mono/Stereo Plugin v DAW
je mozny, ze tam probehne operace L+R. zkus si pred plugin dat nejaky gainer a na nem nastav -6dB a mel bys byt na svym.
No to mi presne napadlo, takže áno, tých 6dB je presne to o koľko sa to potom dvihne. Akurát teraz rozmýšľam či v každom mono plugine, ktorý na tracku použijem mám nastaviť gain -6dB a nejako takto s tým pracovať, alebo je nejaké rozumné vysvetlenie prečo sa to deje.
-
- Profesionál
to nevim, podivej do manualu FL nebo jim napis na forum image linu.