Morphine - additive synth

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Morphine - additive synth

Příspěvek od bassline » 15 srp 2007 13:54


Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 srp 2007 15:18

Proc se vsichni vyvojari porad ohanej tim Low CPU usage? myslim, ze by temer kazdej producent byl radsi, kdyby mu syntak vzal klidne 50 procent vykonu procesoru, ale byl na urovni HW spicek...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 srp 2007 15:49

hmm... na urovni? ktory hardver vie hento? (to nepodryvam, ale sa vazne pytam)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 srp 2007 15:53

kexik: uprimne receno vim hovno o tomhle konkretnim syntaku a principu na jakym funguje, muj povzdech byl spis obecnej...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 srp 2007 15:55

kexik: Správná poznámka.
Nedavno jsem řešil SW vs. HW taky s nadšencem, co pamatuje stare rolandy Juno alpha Yamahy apod. a řiká mi, že to nemůže hrát jako HW .. když třeba ten starý analog neměl výšky nebo něco mu chybělo. Dnešní VST hrajou skoro vše sice dost z nich nebasuje, ale napodobit HW neni jen o narubanosti synthu, ale taky o jeho jedinečne barvě. Samozřejmě pokud porovnavate všechny VST např. s Virusem tak je to rozdil než třeba se starym HW synthem. (tim nechci rict, ze by virus byl lepsi nez stary synthy je to jen o tom, jaky zvuk hledate).

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 15 srp 2007 16:55

Nj, zní to dobře. Líbí se mi tam třeba ty bassy. Ale tohle demo má ochranu toho druhu, že to v určitém intervalu zašumí a na vyšší hlasitost to opravdu trhá uši. Ty intervaly jsou navíc docela krátké. Takže to demo se mi moc díky tomuhle nelíbí (mohli místo šumu zvolit určitý tón, magoři). Asi raději zkusím TBBY verzi, protože takhle se to absolutně nedá odzkoušet. A CPU to vážně moc nežere. Zkoušel jsem jen pár presetů, ale minimálně v tom demu jich je hodně málo, tak snad jich bude v plné verzi víc, protože tohle je dost spartánské.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 srp 2007 17:11

hmm... vyzera ze nie je k maniu ako FL generator... alebo neviem citat?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 15 srp 2007 17:54

kexik: co je to FL generator? to pocujem prvy krat...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 15 srp 2007 17:54

kexik: a to by byla nějaká výhoda? v čem by to bylo pod fruitem lepší, než vst verze?
jinak já žádnou fruity generator verzi také nikde nevidím, takže to asi není...

aum generator: pokud já vím, tak jako fruity generator pod fruitem pracují ty vestavěné synthy a nástroje, co tam defaultně jsou...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 srp 2007 18:41

kexik píše:hmm... na urovni? ktory hardver vie hento? (to nepodryvam, ale sa vazne pytam)
Technox Axcel (ale asi se bude blbě shánět :) )

Kurzweil K150

Kawai K5000 (ten se bude shánět lépe, ale je omezený v oblasti resyntézy, i když jsem moc tuhle věc nestudoval).

Synclavier
Digital Keyboards Synergy
Crumar GDS
Pak taky třeba Wersi Expander, ale tam není resyntéza

V pluginech ještě Cube a Cameleon

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 15 srp 2007 18:44

rusky ANS synth je uplne najviac dobry co sa additivnej syntezy tyka :)) (ten si raz urcite pojdem vyskusat)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 srp 2007 09:29

nathanael píše:kexik: a to by byla nějaká výhoda? v čem by to bylo pod fruitem lepší, než vst verze?
jinak já žádnou fruity generator verzi také nikde nevidím, takže to asi není...

aum generator: pokud já vím, tak jako fruity generator pod fruitem pracují ty vestavěné synthy a nástroje, co tam defaultně jsou...
zral by menej cpu a bol by plne automatizovatelny s vyssim rozlisenim CC nez 128 urovni... ostatne generatory tam defaultne nie su, jedine v xxl baliku a v deme. ked si kupis producer verziu za 150, je tam hovno, generatory sa dokupuju...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 srp 2007 09:30

a.tom.x píše:
kexik píše:hmm... na urovni? ktory hardver vie hento? (to nepodryvam, ale sa vazne pytam)
Technox Axcel (ale asi se bude blbě shánět :) )

Kurzweil K150

Kawai K5000 (ten se bude shánět lépe, ale je omezený v oblasti resyntézy, i když jsem moc tuhle věc nestudoval).

Synclavier
Digital Keyboards Synergy
Crumar GDS
Pak taky třeba Wersi Expander, ale tam není resyntéza

V pluginech ještě Cube a Cameleon
same drahe specialitky :)
myslim ze v takomto pripade ma zmysel pouzivat plugin
ale diky za info

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2684
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 16 srp 2007 15:50

cyril: jak je mozne ze nektere vst zabirající 5% cpu zní mnohem lépe než ty vst co zabírají 45% ? to je jenom otázka naprogramování... já si teda synth co zabírá 50% cpu nemůžu dovolit používat a ani bych takový nechtěl /ano taky proto mam hrdwr/

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 16 srp 2007 16:06

Fractal: no proc ne, je to nepohodlny, ale slo by to, freeze a tak...

...ovsem kdyz se nad tim zamyslim...

...tak je pravda, ze by to bylo asi trochu blby... :))))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět