mpc style standalone software sampler
-
Re: mpc style standalone software sampler
Já mám Maschine rád právě pro ten HW pocit. Bez kontroleru mě ten software nepřijde nijak extra zajímavej, sequencer není plnohodnotnej nástroj, chybí v něm automatizace CC´s, má jen jeden midi výstup (tj. jen 16 kanálů), jen osm audio vstupů, neumí time stretching, takže nejde měnit tempo, když používáte loopy, podpora VST není bezchybná (malý pluginy, co se neinstalují, ale jen kopírují, načítá, jak se mu chce - jak pod win, tak na Mac OS). Navíc umí běžet jen na jednom jádru, takže jste hlavou u stropu poměrně záhy i s i7. Nějakým klasickým midi kontrolerem do něj sice nasázíte notičky a leccos i nakroutíte, ale jinak jste stejně odkázaní na myš a monitor. Za těhle okolností je třeba Ableton mnohem uspokojivější software.
Síla Maschine je ale právě v tom spojení SW a HW kontroleru, díky kterému si můžete monitor úplně vypnout a myš někam schovat. Všechno - až na pár detailů - se dá dělat přímo z něj. Na nějaký jiný kontroler by se ty funkce nikdy namapovat nedaly. Já mám Maschine rád právě z tohoto důvodu a nedostatky, který jsem uvedl výš, mě od jeho používání nemůžou odradit. Strašně mi urychlil workflow, nezasekávám se, ovládám ho, neklikám, nezdržuju se, sampluju během vteřiny, během vteřiny zkopíruju pattern a dělám dál, efektuju co chci (přednost oproti MPC), všechno je na dosah, nanejvýš za jedním rohem.
Síla Maschine je ale právě v tom spojení SW a HW kontroleru, díky kterému si můžete monitor úplně vypnout a myš někam schovat. Všechno - až na pár detailů - se dá dělat přímo z něj. Na nějaký jiný kontroler by se ty funkce nikdy namapovat nedaly. Já mám Maschine rád právě z tohoto důvodu a nedostatky, který jsem uvedl výš, mě od jeho používání nemůžou odradit. Strašně mi urychlil workflow, nezasekávám se, ovládám ho, neklikám, nezdržuju se, sampluju během vteřiny, během vteřiny zkopíruju pattern a dělám dál, efektuju co chci (přednost oproti MPC), všechno je na dosah, nanejvýš za jedním rohem.
-
- Profesionál
dik, mozna to casem zacnu zkouset. odebiram computer music a mam pocit, ze tam ted byl prilozenej na dvd zdarma geist v nejaky osekanejsi verzi... jinak mne na rychly spousteni samplu doted nelepsi prijde tracker ;] a taky je dobrej uplne neznamej soft liveslice, pro me velka zbran.biscuit píše:lukasi je to asi spis o stylu prace. ja s maschine kolikrat pracuju i bez kontroleru. jsem zvyklej programovat bici jak mysi, tak vytukanim na klaviature. pady pro me nejsou az tak uplne dulezity. jinymi slovy mi vyhovuje hlavne ten layout softwarovej, kterej maschine nabizi. ale nekdy si kontroler pripojim a pracuju s nim tak pul na pul oproti mysi - spis zalezi na nalade. dobry ale hlavne je, ze kdyz potrebujes jen spustit plugin, nepotrebujes pripojovat kontroler.
jinak geist se mi taky libi. ale urcite bych doporucil ho vyzkouset - vychazi z guru a ten mi trochu vadil svym mixem - divny routovani jednotlivejch stop a efektu. guru me svyho casu uchvatil, ale pri testovani me to zase pustilo a vratil jsem se k battery. maschine mi po tyhle strance vyhovuje a proto jsem battery pustil k vode - nenabizi nic, co bych u maschine postradal.
- JazzJackRa8BIT
parada.. diky moc, vyzkoušim všechny:)
-
Jak pise lottewerther, síla Maschine spočívá prave v tom kotrolleru. Navic, dat za Maschine nejakej 12000,- nebo kolik vubec ted stoji a pouzivat jen soft, mi prijde jako docela rozhazovani. Samozrejme ze funguje i bez nej, ale je to cely koncipovany hlavne na workflow s tim kontrollerem. Ja beaty vzdycky spis klikal mysi, takze v tomhle ohledu je pro mne idealni kombinace Cubase+battery, protoze nejsem omezenej jen jednim jadrem jako u maschnie (kvuli naslednymu processingu, pac pluginy primo v maschine za moc nestoji a VST spolknou fakt hodne z toho jednoho jadra)
Pro me je maschine zajimavej spis na zaznamenavani napadu, konceptu a pro praci s tim kontrollerem, ktera je prave pro tak zarytyho klikace hodne inspirativni. To asi bude jedinej duvod, proc si ho nechat, pac sem stale na vazkach jestli se ho nemam zbavit.
Pro me je maschine zajimavej spis na zaznamenavani napadu, konceptu a pro praci s tim kontrollerem, ktera je prave pro tak zarytyho klikace hodne inspirativni. To asi bude jedinej duvod, proc si ho nechat, pac sem stale na vazkach jestli se ho nemam zbavit.
delay píše:Jak to přesně myslíš, s tím pocitem z MPC?CliffhAnger píše:ten pocit co máš při práci s mpc jinde nedostaneš.
no myslim, ze by se na netu naslo i trochu lepsi video
nevim jestli tohle dela zrovna tu nejlepsi reklamu MPCcku... kdyz si pustim jen audio bez videa, tak musim konstatovat, ze to stoji za vyliz ----- pouha "remeslna" zrucnost, kdy frajer tluce jako smyslu zbaveny, navic je casto mimo rytmus

- JazzJackRa8BIT
pan mozku píše:no myslim, ze by se na netu naslo i trochu lepsi videonevim jestli tohle dela zrovna tu nejlepsi reklamu MPCcku... kdyz si pustim jen audio bez videa, tak musim konstatovat, ze to stoji za vyliz ----- pouha "remeslna" zrucnost, kdy frajer tluce jako smyslu zbaveny, navic je casto mimo rytmus
snaží se pořád ještě ždímat ze stylu hraní, kterej je už dávno překonanej.... kdo v dnešní době ještě hraje kopáky a virbly levou rukou? araabmuzic:) nic proti němu nemám ale to, jak přitom těma rukama máchá a je to celý takový divadlo, který mě moc nesedí....
http://www.youtube.com/watch?v=FQVq7n-kbAY
- MonkeyFighter
zrovna na tomhle videu neni nic co by neslo udelat s maschine, nebo jakymkoli soft samplerem a padovym kontrolerem...v momente kdy ti jede nejakej spodek a ty busis do padu tam zadnej rozdil neni...boro píše:delay píše:Jak to přesně myslíš, s tím pocitem z MPC?CliffhAnger píše:ten pocit co máš při práci s mpc jinde nedostaneš.
Když už jsme u toho, koupil jsem ted Akai mpd18 ( malý MPc padíky). Chci to na bubnování a to v kombinaci s Abbeyroad drums 60s/70s. To ještě nevím, který se mi budou líbit víc. Jde mi ale o tohle, když si nahraju řekněme na jeden "take" celý bicí a budu je pak chtít zvlášt míchat po stopách, jak to s AbDrums udělám? jde tam nějak zapnout třeba jen kopák, a pak export do waw?
-
Kontakt má přece X výstupů, jednotlivý bubny se na ně musí dát nějak namapovat.
už jsem to pořešil, má to vlastní mixer, ala vintage konzole, takže je to v cajku, jinak mě ty 60s drums hodně baví, pěknej plnej zvuk a hlavně použitelenej. Akorát čekám, až přijde MPD 18.
-
Nemáte někdo zkušenost se samplerama FX Pansion Geist nebo s Motu BPM ? Chci sampler pro muj MPD 18...groove agent v Cubase je dost suchej.Oba stojí kolem pěti litrů,tak bych rád věděl jestli to za to stojí.
-
longsleeper píše:Nemáte někdo zkušenost se samplerama FX Pansion Geist nebo s Motu BPM ? Chci sampler pro muj MPD 18...groove agent v Cubase je dost suchej.Oba stojí kolem pěti litrů,tak bych rád věděl jestli to za to stojí.