Dokazete někdo rozkódovat, jak tohle muze fungovat? Jsou tam tuny loop, kterym jde menit lazeni a ty se podle nejakyho jednoduchého algoritmu neustale kombinuji... Ja muzu posoudit liquid funk a tech house a ty songy jsou pomerne verohodny...
nevidim to vobec ako zlozitu vec toto nakodit .. defakto kazdy dnesny elektronicky zaner ma dost presne uz zadefinovane pravidla svojej sablony, velmi exaktne .. su jednotlive typy zvukov, ktore maju dokonca svoje pomenovania (squelch, screetch, reese bass, .. atd) a tiez standardne postupy co sa tyka kompozicie (prechody, melodie, toniny) su tak exaktne zadefinovane ze generovat to automaticky je cim dalej tym jednoduchsie ..
toto len streamuje audio (mp3 / ogg) zo servera takze predpokaldam ze to ude naozaj len hlupa databaza loopov otagovanych podla vlastnosti (kick, bass, arpeggio, pad, atd .. poznacene toniny) a prost eto len kombinuje dokopy ..
inak psytrance nic moc, znie to dost genericky a zachvilu to nudi ako da sa, znie ako niekto kto ma zaner napocuvany len velmi okrajovo a ani hlbsie nechape o com ta hudba je
my sa pozname ?? v BB nebyvam uz 12 rokov ) inak neviem ci je niekde na nete nejak jednoznacne spisane vsetky zasady.. yotube je plny tutorilov ako robit jednotlive elementy ... ale to je tak asi s kazdym zanrom - dnb, techno,...
Ja len tak ci to niekde nieje spísane. No pozname, viem kto si a par krat sme sa stretli, myslim cez Nora. Vtedy ste robili Rave a techno s kamosemi. Ja jsem pak organizoval psytrance v radvani a kade tade.
ked ste sa uz doonuchavali - @dendy tu je hudba ako ju dokaze zlepit umela inteligencia. https://mic.com/articles/154913/first-e ... .T5ZhQkXVE
nie je to vobec jednoduche - pretoze jej chyba cit sice fungujeme rovnako (za predpokladu, ze ma rovnaku velkost uloziska dat ako my), ze vsetko vstrebavame (aj to o com nevieme), ale fakt je ten, ze henten pocin je dost nafigu
Tak jsem na to koukal a IMO je to vic komplikovanejsi. Co jsem tak pochopil tak to pro melodie vyuziva Geneticke Algoritmy a jak psal Dendy kazdy styl ma sve pravidla ktery se daji naprogramovat a na zaklade pravidel nahodne generovat. Koukal jsem do kodu a kazdy styl ma predurcene tempo a tohle jsem vytahnul z kodu (pro kazdy styl je jiny link) po kazdem restartu stranky algoritmus vyheneruje novou skladbu http://mubert.com:49995/1225_F_mp3
Jak jsou generovany zvuky jsem nezkoumal ale asi to budou loopy i kdyz dnes neni problem tyhle synteticke zvuky generovat tak aby byly sladeny.
dendy: já tomu nevěřím, možná tak ve smažení palačinek... teorie, zákony a nejběžnější postupy se naučit a zdokonalovat dají, také protože se dají vymezit a předprogramovat; cit, duše a nepodmíněné rozhodování ne
no co bude robit ludstvo, ako bude zit a fungovat za 20-30 rokov ked prekrocime bod technologickej singularity to sa dnes neda absolutne odhadnut... jedno je iste - caka nas zmena tak zasadna, aku este ziadna generacia nikdy v dejinach nezazila... koniec chorob ? ne
fractal: problem je ze vacsina ludi si AI predstavuje len ako strasne vykonny pocitac naprogramovany ludmi, if -else... to je zasadny omyl.. bude to proste forma vedomia.. uvedomujuca si samu seba, skumajuca samu seba.. zo vsetkym co k tomu patri.. kreativita, emocie.. na akom HW bezi neuronova siet (mozog, silikon, kvantovy pocitac, nejaka forma biocpu na baze dna - to je uplne fuk)
dendy: to je snad jasné, že do budoucnosti nikdo nevidí, jinak ten článek si pamatuju, já si to dovedu představit, ale nevěřím tomu že to lze, už jenom proto, že věci stvořené člověkem jsou plné chyb a nedostatků
zatím ještě nikdo nedokázal, že vědomí, "já", řekněme duše, může existoval jinde, než v živých tvorech; na poli kognitivních věd, psychologie a filosofie se za poslední roky udělaly obrovské skoky ve výzkumu, a i když je umělá inteligence toho všeho součástí, pořád je to takový šnek po flámu
(btw. taky existuje studie, že člověkem stvořená AI nakonec lze vždy zjednodušit na prosté if...else)
od něčeho umělého přece nemůžeš čekat překonání milionů let evoluce, tedy ona ta AI "vědomí" jakoby mít může ale není to to samé vědomí co má člověk, vysvětlím:
všecko to končí u slova >definice<. V původním smyslu slova definice, AI nemůže sama pro sebe definovat nic a tím tuplem ne sebe samu, tím pádem to vyvrací jakékoli spekulace o "uvědomování a zkoumání sebe sama" protože nejde jakkoli "zrobit" aby AI pochopila, že je, resp. význam bytí!
pokud umělá inteligence něco definuje pro potřeby programu, tak pouze souborem informací, které do ní naleješ a které si najde sama podle klíče, ale přece význam něčeho, třeba objektu, podle definice nezpracuje, nepochopí, ani nemůže, protože významy se do našeho vědomí dostávají asynchronní a synchronní cestou z výchovy, smyslového vnímání, kultury a hlavně ze společnosti a definice máme tímto zakódované každý jinak
tudíž to, jak máme definice a významy integrované my ve vědomí, nejde nějak replikovat, vyvolat uměle, zhmotnit, přenést
pokud se nějakým zázrakem podaří aby vědomí AI a lidské vědomí byly kompatibilní, bude to určitě bomba s nedozírnými následky co změní hodně, kompatibilita to však nikdy nemůže být úplná