Native Instruments FM8 a B4

Ostatní audio software, obecná diskuse
fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

ahoj, chtěl jsem se jenom zeptat těch, co mají s B4 zkušenosti - chvíli jsem to zkoušel a pořád mi přes ten zvuk periodicky něco lupalo. zkusil jsem ponastavovat snad všechno, ale nepovedlo se mi to dostat pryč, tak jsem na to rezignoval. Má to tam být, nebo bylo něco špatně u mně?

vasek

Příspěvek od vasek »

To bude asi problém jinde - zvukovka, drivery... atd. nebo se to třeba nějak nesneslo s tvým multitrackem. Mně to vždycky hrálo normálně.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fantozzi ; tak tak .. nikdy som s B4 (ani V1 ani V2) nemal problemy .. ine audio , alebo VSTi hraju v poriadku ??

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ucetni fantozzi :) : old host behaviour jsi zkousel?

http://www.northernsounds.com/forum/arc ... 29889.html

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

jiný věci, teda většina věcí jde OK, ale budu teď stejně překopávat PC, tak to pak vyzkouším znova, když už vím, že to tam být nemá :-)

anderson

Příspěvek od anderson »

elektri píše:k B4 neexistuje alternativa, je to absolutně to nejlepší co se dá sehnat

Linplug dělá taky nějaký organ
http://www.linplug.com/Instruments/Orga ... 3_news.htm

dál je k sehnání Charlie, který je založený na samplech, takže tím nezískáš pravé hammondy, ale pouze romler kde jsou hammondy nahrané.
http://www.kvraudio.com/get/411.html

Pokud chceš ukojit touhu po zvuku Hammond, dřív než si něco vybereš,
tak si stahni demo UVI playeru a k němu banku Retro Organs, jsou tam sice myslím jen dva presety, ale zvuková kvalita stojí za to.
Není tam žádné omezení, je to vlastně taková free verze.
http://www.ultimatesoundbank.com/demo.html
nho nejak mi ten UVI player nechce ísť :( ..vypisuje nejakú chybu

--> Obrázek

elektri

Příspěvek od elektri »

anderson: to se mi taky na poprvé stalo, tak jsem to odinstaloval, nainstaloval, restartoval a bylo to OK.

vasek

Příspěvek od vasek »

O víkendu jsem si mohl porovnat B4 a Charlieho... takže podle mě B4ka na Charlie co se týče zvuku nemá, v Charliem slyším přesně to, co mi v B4 chybělo. Ale co se týče ovládání a cesty ke kýženýmu zvuku, tak tam je zase B4 perfektní, Charlie je plnej presetů, který většinou nic moc neříkají, člověk je musí procházet, než najde ten svůj vhodnej. Plus k tomu všechny nevýhody plynoucí z toho, že je to romplayer.

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

jj přesně tak :D

elektri

Příspěvek od elektri »

je přece logické, že Charlie bude mít lepší zvuk, když jsou to nasamplované originál varhany.
Ten kdo chce mít před sebou varhany s plným konfortem, tak musí volit jedině B4 (teda u SW).

fova

Příspěvek od fova »

Take to takhle vnimam, ale jeste nevim, na jakou stranu se priklonim.

Zatim nemam penize (budu kupovat vic veci), takze mam cas na rozmyslenou.

vasek

Příspěvek od vasek »

Kdyby stály stejně, jdu do Charlieho. I když... kdyby mi šlo jen o podmaz, tak bych bral B4, protože je rychlejší na nastavení. Ale kdyby stál zvuk na hammondech, tak Charlie rulez, ale člověk by musel strávit pár večerů hledáním presetů a pěkně si je pojmenovat, aby pak rychle našel, co potřebuje.

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

elektri píše:je přece logické, že Charlie bude mít lepší zvuk, když jsou to nasamplované originál varhany.
Ten kdo chce mít před sebou varhany s plným konfortem, tak musí volit jedině B4 (teda u SW).

nevím co je na tom logické. pro mě je důležitý u nástroje teda hlavně zvuk.
když tady byly teda ty výkřiky že b4 nemá konkurenci. a na co je mi komfort kroucení čudlíkama když to nehraje dobře.
ale jak říkám, každý si musí sám rozmyslet co chce. :wink:

elektri

Příspěvek od elektri »

martinrx píše: nevím co je na tom logické. pro mě je důležitý u nástroje teda hlavně zvuk.
když tady byly teda ty výkřiky že b4 nemá konkurenci. a na co je mi komfort kroucení čudlíkama když to nehraje dobře.
ale jak říkám, každý si musí sám rozmyslet co chce. :wink:
nevíš co je logického na tom, že simulace hraje hůř než samply ??? to je tedy smutné

Pokud někdo hledá simulaci hammondů, tak předpokládám, že chce plný konfort s tím spojený, takhle by si stačilo koupit jakékoliv SampleCD a pořád to bude zvukově lepší než B4.
Varhany jsou na to, aby se jejich zvuk dal měnit i během hry a ne jen při pauzách přepnutím presetů.

vasek

Příspěvek od vasek »

elektri: pokud jde jen o nahrávání, tak ti u Charlieho bude scházet jen rozbíhání a zpomalování rotoru, jinak skoro všechno uděláš (i když pracně).

Odpovědět