Native Instruments - Komplete 7

Ostatní audio software, obecná diskuse
Amorph
Moderátor

Native Instruments - Komplete 7

Příspěvek od Amorph »

Tak tohle vypada na dalsi zajimavej update. Uz jsem chtel upgradovat ze ctyrky na sestku, ale nakonec jsem celkem rad, ze jsem pockal:)

http://www.native-instruments.com/#/en/ ... ?page=1516

biscuit

Re: Native Instruments - Komplete 7

Příspěvek od biscuit »

asi se na to nevztahuje letni akce na vsechny upgrady za 50%, ze jo :-)
me teda komplet balik nezajima, ale moc se tesim na vydani samostatnejch efektu z traktora, jako vst. jsou jednoduchy a da se s nima delat opravdu dost zajimavejch prasaren :-) doufam, ze pro majitele traktoru, bude sleva (vlastnim jeden zetor :-D )

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

me docela zajima reaktor 5.5 a veci z nej odvozeny. No rek bych, ze ta 50% akce byla jen v cervnu ne?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

V patek jsem nainstaloval Komplete 7 (po asi sesti hodinach kopirovani 90GB samplu na disk) a lehce jsem si ho otuknul. Musim rict, ze ty novy syntaky v Reaktoru - Spark a Prism jsou super. Uplne novy barvy, nez jsem z reaktoru zvyklej. Guitar rig 4 zvukove v podstate to samy co verze 2 (takze zkresleni nic moc, ale na blbinky s efektama docela fajn), jen je prijemny, ze pridali konecne konvolucni reverb s moznosti nahrani vlastnich impulsu. Kontakt 4 je celkem slusnej upgrade od dvojky. O dost vylepseny gui i funkce a spousta veci z te knihovny zni pekne. Napr. Abby road 60's drums jsou fakt paradni. A ty makro panely u nastroju jsou dobra vec. A Massive na prvni poslech taky fajn.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

http://www.nativeinstruments.com/#/en/p ... ontent=988

to je docela zajimavy..
Vubec ten reaktor a komplete 7 obecne je ted dost velky pokuseni pro mne, teda..
:roll:

amorph: nejaky dasli poznamky kekomplete 7?

P.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Cau, jo ted mi to prislo od NI jako novinka a docela musim rict, ze se mi to libi. Podle vseho by to melo fungovat v tom free Reaktor playeru. Docela uvazuju o tom, ze si to koupim ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

zrovna Finger jsem jeste nezkousel, ale vcera jsem si chvili hral se scarbee a-200 elektrickym pianem co je v Kontaktu 4 a byl jsem z toho docela nadsenej. Fakt paradni pocit ze hry. Malej rychlotest http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/amorph/a200-1.ogg

Jinak kdyz to zatim shrnu, tak
-Kontakt 4 - je vybornej sampler s docela velkou bankou, ve ktery se najde spousta dobre znejicich veci i spousta odpadu, ale rozhodne zastane spoustu prace v aranzich.
- Battery 3 - klasika na bici, ta zvukova banka me porad po nekolika letech neprestala bavit. Pohodovy ovladani pro rychlou praci.
- Reaktor 5 - se proste vyplati mit doma:) Nekonecna knihovna syntaku ale i efektu. Spark a Prism (coz jsou vlastne ensembly reaktoru) jsou samozrejme taky super. A ted jsou k tomu i Electronic Instruments 1 a 2.
- Massive - je dost zajimavej syntak, libi se mi, ma takovej nekompromisne tvrdej zvuk, nekdy az moc, ale pouziti bude mit urcite spoustu.
- Guitar rig 4 - a efektovani a blbnuti docela fajn, dobry je, ze je tam bezlatencni konvolucni reverb s moznosti nahrat vlastni impulsy, ale hezky kytariovy zkresleni od toho necekejte (rammfire je spis blbej vtip).
- Absynth - tady jsem jeste moc neproklepnul verzi 5, ale uz ctyrka je super vec na plochy a atmosfery.
- FM8 - chladna kraska, ktera me nechava trochu chladnym. Asi nejak vzdycky radsi pouziju reaktor na miste, kde bych pouzil fm8.

No a ty dalsi veci jsou vlastne "jen" knihovny do Kontaktu.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Blbej dotaz. Je mi někdo schopnej vysvětlit celej ten chaos jménem NI produkty? Mám Maschine a jsem spokojenej, ale teď se mi celkem zalíbil Mouth a Finger. Když si to chci koupit v čem mi to bude běhat, půjde to ovládat Kore2 a nebude to nějakej free player co neukládá presety a pod., ale zároveň to nebude plnej Reaktor za 400€. Celé to na mě působí jako děsnej guláš ....

... je to co hledám Komplete 7 elements?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

a.tom.x : podle me jednoduse hledas Mouth a Finger a k nim si stahnes Reaktor player nebo Kore player. v tom muzes samozrejme ukladat presety atd. jedine co nemuzes je editace struktury instrumentu. Ale vsechny kontrolery, ktery to ma vyvedeny ti jsou normalne pristupny a daji se ukladat. Takhle ted funguje sopusta novejch levnejch produktu od NI, ktery jsou vlastne bud zvukovy banky do Kontaktu nebo Ensembly do reaktoru. Jinak kupovat samotnej reaktor za 400 je podle me hloupost vzhledem k tomu, ze cely Komplete stoji 500.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

myslim, ze tady je odpoved na to, co te zajima:
http://www.native-instruments.com/#/en/ ... ?page=1618

Koukal jsem na Komplete Elements a v tom mas akorat navic pribalenych asi 12giga samplu pro kontakt a nejaky dalsi nastroje pro reaktor a presety pro ostatni syntaky a efekty.

Rorejs

Příspěvek od Rorejs »

Pěkná sestava to je, jen mě zajímá jestli to má nějaký HW klíč, třeba USB apod, protože jestli ano, zajímá mě jestli to nepůsobí problémy.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Rorejs: je to chraneny pouze seriovym cislem a jednorazovou online aktivaci, zadnej hw klic neni potreba.

Rorejs

Příspěvek od Rorejs »

Tak to vypadá, že se to za E499,- vyplatí. Je toho opravdu dost.
Až mě trochu mate, proč je ta cena tak nízká, když jen Reaktor stojí jen o E100,- míň.
To je podivný výprodej.
A nepochopil jsem dokdy platí ta jejich nabídka ???

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Amorph píše:a.tom.x : podle me jednoduse hledas Mouth a Finger a k nim si stahnes Reaktor player nebo Kore player. v tom muzes samozrejme ukladat presety atd. jedine co nemuzes je editace struktury instrumentu. Ale vsechny kontrolery, ktery to ma vyvedeny ti jsou normalne pristupny a daji se ukladat. Takhle ted funguje sopusta novejch levnejch produktu od NI, ktery jsou vlastne bud zvukovy banky do Kontaktu nebo Ensembly do reaktoru. Jinak kupovat samotnej reaktor za 400 je podle me hloupost vzhledem k tomu, ze cely Komplete stoji 500.
No tak FAQ praví, že žádný presety v playeru nejde ukládat ... plus ty jejich free factory selection, vůbec nejsou free, ale 30 dnů demo. Tak teda nevim ....

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tak nevim. Asi jim radsi napis mail.

Odpovědět