natrackovat CD

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

natrackovat CD

Příspěvek od Atrei » 27 zář 2006 16:48

Poradte nejaky jednoduchy (free) programek v kterym natrackuju CD. Mam tady asi hodinove DJ demo ve stope v Cubasi. Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2006 17:23

nepouzivas nero? tam to spravis raz dva

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 28 zář 2006 13:05

jasne nero wave editor nebo jak se to menuje, ja sem to taky zkousel v audacity na to ze je to free, tak to bylo good. ale nejlip to de asi v soundforge..
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2006 13:10

ziadny wave editor, normalne sa natiahne dlhy wav do okna audio kompilacie, klikne na properties a tam sa nadefinuju markery... uz som to sice roky nerobil ale slo to. akurat tam bolo take nahovno male okienko a neslo to spravit uplne presne ako vo wavelabe

bluem

Příspěvek od bluem » 28 zář 2006 17:01

hej a nero reaguje a ukaze ti indexove znacky aj ked to v napr. soundforgi si naeditujes - popridavas tie znacky...

Atrei
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2003 15:09

Příspěvek od Atrei » 28 zář 2006 22:13

Diky vsem. Nero rulezzz. Preinstaloval jsem pocitac a nemam tady skoro zadny soft. Potreboval jsem to s kamosem rychle nahrat a natrackovat.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 zář 2006 08:25

kdyz pises, ze to mas v Qbase tak si to tam strihni nuzkama a vyexportuj si to po stopách a mas to :))

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 zář 2006 10:26

atrei: nejlepsi je napsat si vlastni cue sheet ;) nero je hrozne neohrabany a navic uz se mi s nim stalo, ze posledni dva tracky zustaly "slepeny" asi moje chyba v konfiguraci, ale taky chyba nera v neprehlednosti
manual cue sheet rulezzz, navic si v nem rovnou napises i nazvy tracku (coz samo v neru muzes taky, ale zase tak nejak divne imho)
jestli chces poslu ti svuj cue sheet, kterej staci jen zeditovat v notepadu 8)

tom thak: a co ty clipy mezi trackama - navic je to zbytecna a zdlouhava prace

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 zář 2006 10:40

biscuit: skor si sa ponahlal a neodklikol... tato cast nera je daka pomala, zrejme koli blbemu kodu na zobrazenie waveformu (pocitam). tiez to nepouzivam, ale nudzove riesenie zadarmo to je

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 zář 2006 13:27

kexik: asi jo, chyba je vetsinou mezi zidli a klavesnici... no ta pomalost - tos trefil hrebicek na hlavicku. jinak teda cue sheet je ultra free a neni k tomu treba zadnejch programatorskej dovednosti, jak by si nekdo treba mohl myslet ;) proste se jen napisou casy, popripade nazvy tracku pro cdtext

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 zář 2006 14:56

biscuit píše:atrei: nejlepsi je napsat si vlastni cue sheet ;) nero je hrozne neohrabany a navic uz se mi s nim stalo, ze posledni dva tracky zustaly "slepeny" asi moje chyba v konfiguraci, ale taky chyba nera v neprehlednosti
manual cue sheet rulezzz, navic si v nem rovnou napises i nazvy tracku (coz samo v neru muzes taky, ale zase tak nejak divne imho)
jestli chces poslu ti svuj cue sheet, kterej staci jen zeditovat v notepadu 8)

tom thak: a co ty clipy mezi trackama - navic je to zbytecna a zdlouhava prace
Coze :) clipy mezi trackama ? :) tak to pak zalezi na sikovnosti. V jakymkoli vypalovacim programu si odstranis mezery mezi songama.. a pokud jde tedy o DJ PROMO set nebo demo.. tak je jasny, ze to chce vyrovnat hlasitosti a delat taky trosku premastering, aby to za neco stalo.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 zář 2006 15:10

tom thak: co to je za blbost. rozdelujes kontinualni wavku, to znamena, ze zadna sikovnost ti nepomuze. jakmile do toho jednou strihnes, je to v prde*i
vyrovnani hlasitosti dela schopnej dj pri mixu (to atrei je) a maly doladeni urovni, je-li treba se stejne musi delat v nerozstrihanym wavu.
a nerikej mi o delani nejakejch kratouckejch fadeoutu a fadeinu zabranujicich clipum mezi trackama pri poslechu hotovyho cd. taky nevim cemu rikas premastering. pre mastering je priprava pred masterovanim a jestli chces to cd palit, tak by to mel bejt teda uz nejakej mastering ;)
proste mluvis o nesmyslny a zdlouhavy praci s wavem, na kterej se nemusi vubec sahnout, teda krome toho masteringu, ale na to se nikdo neptal.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 zář 2006 15:12

biscuit: cubase snad ma cut at zero point, prepana... ziadne kliky by nemali byt, i ked principialne je to skutocne kravina strihat...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 zář 2006 18:48

Smarja na to abys strihnul na nule ani nepotrejes zadnou zvlastni ficuru...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 30 zář 2006 02:09

ja teda nevim, ale pripada mi panove, ze jste nikdy nezkouseli strihat stereo hotovou skladbu na nule. ony ty kanaly jsou vetsinou fazove posunuty a neni to takova prdel. verte mi mam s tim praxi a tou jsem dosel k nejlepsimu postupu. nejakej patek uz micham a mixy si obcas nahravam a palim ;)
jo a potom ta nula je dost relativni pojem i v pripade ze L a R jsou ve fazi, zkuste pouzit poradne obe (horizontalni i vertikalni) lupy v audio editoru a uvidite, ze tam kde je vetsinou ta nula, tak tam velmi casto nemuzete strihnout protoze dalsi sampl zacina o kousek dal nebo bliz...
Obrázek

Odpovědět