nejlepsi softwarove verby

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
smradoch

Příspěvek od smradoch »

SPIN AUDIO RoomVerb je uzasny.

Becherius

Příspěvek od Becherius »

A co ten novej Waves IR1 uz ho někdo máte, prý ma bejt skvělej. :-)

jendak

Příspěvek od jendak »

tohle je taky moc hezký

http://revolverb.hostrocket.com/

Poshook

Re: reverby

Příspěvek od Poshook »

dajdy píše:
TrueVerb - je koupelka s kachlickama.

No a mozna se uz dockame SIR v.1.0 pluginu. Zatim 0.76b

Mili hosani. Budte taki dobri a neposudzujte veci, ktore ste sa nenaucili ovladat. TrueVerb je totiz nie len podla mojho nazoru jeden z najlepsich SW reverbov. Pouzivam ho uz nejaky ten rok a nikdy neznel ako kupelna s kachlickami.

Najradsej mam takych odbornikov, ktori vedia na efekte len vyberat presety a kecat blbosti.

Moj rebricek:
True Verb - ER (zive zvuky - bicie, gitara)
Silverspike R2 - Decay (vokaly, FX)
IR-1 - komplet mix

Tiez som skusal Masterverb, ktory je vyborny na zive zvuky a nezerie v podstate nic. Bohuzial ma na moj vkus malo parametrov

kru

Příspěvek od kru »

priznam se, ze verb neumim pouzivat. bud ho neslysim a nebo mam dojem, ze sem nekde v tovarni hale. v cem delam chybu? ;]

Poshook

Příspěvek od Poshook »

vpravo dole hned vedla metrov je mozne nastavit pomery medzi Dry, ER a Reverb. Skus sa pohrat s urovnami ER a Reverb...Ked mas vsetko na 0.0, tak jasne, ze to znie ako na WC

Dalsimi podstatnymi parametrami su Roomsize, Distance a Balance
Naposledy upravil(a) Poshook dne 20 led 2005 09:26, celkem upraveno 1 x.

kru

Příspěvek od kru »

:)))

to ja vim, co ktery kolecko znamena, ale zvukove se me to proste vetsinou nelibi. ale mozna sem proste jeste nenarazil na reverb co by me vyhovoval, vetsinou me prijde, ze se na kazdym verbu da s bidou pouzit jedno nastaveni...asi si budu muset poridit nejakou pruzinu, ta me sedi nejvic.

kexik

Příspěvek od kexik »

kru: to neni marny postreh, tak to je: jednemu zvuku sedi jedno nastavenie... a co je na tom? proste sa pouzije verbov viac.

z tohoto dovodu odmietam reverby co zeru cpu jak prasa, aj keby mali akykolvek zvuk. taky verb sa da pouzit max pri masteringu...

apropos pruzina mi pride tiez ako velmi specialny humus vhodny len na niektore nastroje

Poshook

Příspěvek od Poshook »

je pravda, ze TrueVerb ma vyborny ER, ale slabsi Reverb, preto nie je univerzalny a tazsie sa pouziva na jemnejsie dozvuky s velkym mnozstvom Decay. Wavesaci to vedeli, tak zobrali ER z TrueVerb a pridali celkom novy Reverb a strcili to do RenVerb.
Mne osobne sa ale RenVerb nezda byt ovela lepsi.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše: z tohoto dovodu odmietam reverby co zeru cpu jak prasa, aj keby mali akykolvek zvuk. taky verb sa da pouzit max pri masteringu...
absolutny suhlas. ja to tak robim aj pri ostatnych VST/VSTi.

mimochodom, ktory z reverbov takto pouzivas?

matucha

Příspěvek od matucha »

aktualne pouzivam:

uad realverb na bici a kratky verby, je takovej "schovanej"

uad dreamverb na delsi, az halovity verby, vzadu za mixem, fakt fajn to umi

princeton reverb na bici a ruzny instrumenty, zere malo, ma super ovladani a dela dobrej prostor, libi se mi na kratky a stredni mistnosti.

sem zvedav na UAD EMT140

Poshook

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:aktualne pouzivam:

uad realverb na bici a kratky verby, je takovej "schovanej"

uad dreamverb na delsi, az halovity verby, vzadu za mixem, fakt fajn to umi

princeton reverb na bici a ruzny instrumenty, zere malo, ma super ovladani a dela dobrej prostor, libi se mi na kratky a stredni mistnosti.

sem zvedav na UAD EMT140
nemas nekde po ruke naku mp3 ukazku? celkom by ma zaujimal napr. ten princeton. nikdy som UAD efekty nepocul a viem, ze su jedny z najlepsich v obore

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: pouzivam verb z fl, co je sonitusfx od ultrafunk v inom kabatiku. pomer kvalita zvuku-cpu spotreba je podla mna super. na master nedavam reverb skoro nikdy, a ak tak tc reverb...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

na master davam reverb len ojedinele, vacsinou, ked sa jedna o kvazi akusticku muziku.

ten reverb v FL je prezleceny sonitus ale este 2 verzia. tu som pouzival aj ja. potom prisli s R3 verziou a ta sa mi zdala o dost horsia aj zvukovo aj graficky

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

1.EMT140(vintage teply zvuk) z UAD,Classic verb na PoCo(lexiconovsky zvuk)TCMegaverb na PoCo(TC zvuk--porovnaval jsem to TC 4000 a nenasel rozdil pri stejnem nastaveni)
2.Convultion reverby-Wawes Ir pekne impulsy Lexiconu ale prostory nic moc, Sir nebo Pristine space s dobrymy impulsy
3.Princeton digital.-eventide..skvely na soulove vokaly---nevim jak to ale nic lepsiho na to nezni
4.dreamverb, realverb na UAD..dreamverb na delsi verby real na male prostory--
5.Sonic timeworks reverb x- moc pekny, ale dost narocny..v podstate uz nic jineho nepouzivam nez vysse jmenovane
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Odpovědět