kexik píše:dendy, skus si nastavit na viac nastrojov v mixe rovnako nastaveny reverb a hrat sa len s predelayom, co sa stane s priestorovym rozmiestnenim; a "priestor" je pritom ten isty; sleduj ze nepouzijes jeden reverb na sende ale 5 insertov trebars
no skusim priznavam ze toto som este neskusal riesit na druhej strane to znie ako zaujimavy napad... vyskusam len chudak moj Athlon XP2400++, riadne sa zapoti ked mu nahadzem x kvalitnych reverbov na inserty ja dost pouzivam synthy skoro na vsetkko, skoro vobec sample/samplery, takze CPU sa vacsinou skoro vzdy poti o106 a moc sil na x reverbov mu uz neostava )
1. true verb na ER na bici (ma tendenci koupelnovatet, ale kdyz se dobre nastavi, zni skvele... i kdyz damping by moh' bejt ete lepsi)
2. princeton na vokaly... no comment
3. zbytek podle chuti, nalady, ... kdyz si verim s cpu, potom timeworks, jinak treba nakej impuls (voxengo pristine space) n. tc
shagy píše:co takto ten novy lexicon MX200??? to by mohlo byt zaujimavy VST reverb;-)))
... no nazdar, navrat ztraceneho syna )) . Tak vitej Karasku, chybels nam tu chlapce zvedava.
MMno na MX200 jsem zvedavej, predpokladam, ze zvukove bude cca na urovni MPX110.
Jinak jsem narazil na docela hodne zajimavej soft verb kterej je navic FREE (a neni to Ambiance, ktrea je BTW taky skvela) . Schvalne mrknete na http://www.dasample.com/index.php?show=glaceverb
Docela mě udivilo, že tady nikdo nezmínil Timeworks 4080L, to je starej ale podle mě výbornej plugin. Jinak souhlasím, že Trueverb se na muziku absolutně nehodí. Nemám rád ani TC reverb - to je kovový jak v tanku.
vasek píše:Jinak souhlasím, že Trueverb se na muziku absolutně nehodí. Nemám rád ani TC reverb - to je kovový jak v tanku.
skusal si niekedy obom pluginom venovat viac casu ako len narychlo prebehnut presety?
na oboch sa da pri vhodnom nastaveni dosiahnut vyborny dozvuk bez kovoveho pazvuku
Zajímal by mě názor lidí, kteří měli možnost porovnat kvalitu revrbů z Lexiconu MPX 550 a kvalitních VST verbů ( výše zmiňovaných - Trueverb, Timeworks, TC atd....). Já jsem zatím z hardwaru používal jen reverb , co je v Yamaze 01v a přišlo mi, že se softem jsem schopen dosáhnout dokonce měkčího a přirozenějšího prostoru. Ale i tak moje představa o přirozeným verbu ještě nebyla 100% naplněna - u delších časů je tam vždycky cítit digitálnost a kovovost - vím dá se to solidně zamaskovat, filtrací a nastavením difůze atd..., ale i tak to v tom zvuku je.... Tak přemýšlím, by mě zajímalo, jak je na tom ta MPX550 - má to smysl do ní jít, nebo chvilkou štelování je z VSTéček člověk schopen dosáhnout podobného výsledku?
Jinými slovy - je hardwarový reverb (střední třídy - tak to MPX550) dnes už přežitek, nebo je jeho zvuk stále softem nenapodobitelný a má ve studiu své nezastupitelné místo?
Mam mpx500 a psal sem to tady uz urcite tak dvakrat.. je to dost jiny nez sw reverby co znam. Je to i jiny nez ruzny lexicon impulzy (i z drazsich masin) co sem mel naladovany v SIRu. Me se ten Lexicon proste zamlouva vic, i kdyz je to dneska uz pomerne levna vec.
Doufam ze behem par dni mi pride logic7, tak uvidim coze jako Spacedesigner, jestli je to stejny...
Taky už jsem to tu psal. Mám Lexicon MPX1 a takovej reverb (přirozenej, prostorovej, lehounkej) jako z něj já ze SW dostat neumím. Neříkám, že to nejde, ale já to prostě neumím a ze škatule to je hned... To samý reverb z Ensoniq DP4, přesně takovejhle reverb na vokály jsem z pluginů taky nikdy nedostal.
Magion píše:Zajímal by mě názor lidí, kteří měli možnost porovnat kvalitu revrbů z Lexiconu MPX 550 a kvalitních VST verbů ( výše zmiňovaných - Trueverb, Timeworks, TC atd....). Já jsem zatím z hardwaru používal jen reverb , co je v Yamaze 01v a přišlo mi, že se softem jsem schopen dosáhnout dokonce měkčího a přirozenějšího prostoru. Ale i tak moje představa o přirozeným verbu ještě nebyla
Dikec
... mmnojo to to nesmis srovnavat se snad nejhorsim HW efektem na svete. Ten co je vestavenej ve stary 01V je horsi snad i nez Uliho Virtualizer co davaji do DDXek.
IMHO je MPX550 rozhodne prijemnejsi jak na praci tak zvukove nez SW verby co jsem slysel, proste se tak nejak lip se poji s muzikou. Ale zase se s nim nedaj moc delat ulitlosti ...