Nejlepsi VST na "kratke verby"

Ostatní audio software, obecná diskuse
Cyril

Nejlepsi VST na "kratke verby"

Příspěvek od Cyril »

Poradte mi, jaky VST reverb vam prijde nejlepsi na ony oblibene kratke, spise pocitove, skoro neslysne verby (prostory na usazeni nastroje)? Diky! (sice me mozna budete odkazovat na moje usi, ale v tomhle se rad spolehnu na zkusenejsi, nejsem si jistej, jestli dokazu v tyhle subtilni, ale kriticky aplikaci poznat nejvyssi kvalitu... spis na konci zjistim, ze celej mix nehraje nic moc :(

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Taky by me zajimalo, podle ceho ho nastavujete, kdyz je opravdu spis pocitovy... prijde mi to problem podobneho typu, jako podle ceho nastavit na zacatku kompresor na master savli, do ktereho michate...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A co otazka jeden plugin ruzne nastaveny na vsechno vs. na vsechno ruzne pluginy (verby samozrejme)?

wir

Příspěvek od wir »

mne sa na tento ucel najlepsia javia pristince space + kurzweil impulzy. ako keby to ani reverb nerobilo ale krasne to tie zvuky obali do velmi peknej farby a zostanu viacej citatelne. zanrovo ale riesim elektroniku toz na zive nastroje by nejake typy od tunajsich odbornikov rozhodne padli dobre :)

a kompresor na master sablu nedavam, pripadne ked hej tak az na koniec.
:)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Cyril

Příspěvek od Cyril »

wir: daj se ty impulsy nekde sehnat? diky moc za zajimavej tip

wir

Příspěvek od wir »

cyril jasne, noisevault.com
velmi sa mi pacia aj impulzy z eventide (setrim na h8000fw, bozi efekt) :)
inak nasiel som aj ten pack impulzov z eventide dsp4500, na ktore je na noisevault zly link keby si chcel..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

wir

Příspěvek od wir »

inak tusim si sa zhanal po impulzoch dynamickych geretov, nejake su na tom noisevault tiez..

wir

Příspěvek od wir »

http://www.intelligentmachinery.net/pro ... eshold.php
http://audiomastering.at/

http://www.teragon.org/products/Convolver/index.html
toto chcem dnes skusat na aplikovanie impulzov z konzol, eq a dynamickych procakov.
dam vediet jak to facha :)

kexik

Příspěvek od kexik »

dik Bedo za ten convolver... nejak mi usiel
zere to viac CPU ako SIR, ci menej? tak ako tak vyskusam, porovnam a ine

Jindy

Příspěvek od Jindy »

a Wizooverb by se na tohle nehodil?

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Wizooverb2 je muj momentalni favorit, jakozto jediny verb co mi zni z PC dobre, jakozto zaprisahly hardwerista vecne nespokojeny a vecne stourajici do softu a kritizuici a do pekla soft posilajici a na kvalitu narocny a po jeste lepsim hardweru prahnouci musim uznat, ze tohle se vyrobcum opravdu moooc povedlo, ze to zere CPU jak H2SO5 (znamy cimrmanuv chemicky ftip, hahaha) to je vec jina, ovsem momentalne mi v mixu sedi dva az tri wizooverby k me naproste spokojenosti a musim konstatovat, ze mi na cas ulevil od premysleni o lexiconu, nebot ac se mi pri tom psani huba a prsty krouti a z klavesnice stoupa sirny dym a na cele vyrazi ohnivy pentagram, vyslovim nedavno jeste nepochopitelnou vetu "to radsi koupim lepsi procesor na vic wizooverbu nez lexicona" .... ehm, chrchl chrchlů ... pritizilo se mi pri ty myslence, jeste jsem se na ten novy stav neaklimatizoval

ve zkratce ANO, wizooverb je megakvalitni nastroj ktery dovolim si tvrdit v softu nema konkurenci

Jindy

Příspěvek od Jindy »

no právě sem si říkal proč tu nikdo Wizooverb nedoporučuje, protože ten nemá konkurenci...

Neural_I: tobě jde 3x Wizooverb na High quality živě a neseká se ti to?

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

kde se nastavuje ta haj kvalita ? v praci na P4 2GHz i doma na AMD 3200 2GHz s 1GB RAM spustim 5x wizoo bez problemu a sem cca na 75-80% CPU, pouzivam ale ted zrovna v projektu co ted delam 3x a sem na 50%

jo ted sem zkusil CPU LOAD nastavit jak na LOW tak HIGH a beze zmeny na %CPU, v manualu pisou ze se zmeni pouze latence, jenze jelikoz ma SX3 kompenzaci latence tak me to nedrti, nicmene mam to furt na HIGH
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 28 bře 2006 18:45, celkem upraveno 1 x.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ten wizoo pouzivam ted hlavne na bici, pac to je asi tak jediny co jedu z compu a furt sem nevedel jak na to, hodi se to tady pitvat pac prave tam sou hodne potreba ty kratky "neslysny" verby, osvedcil se mi vic na insertech nez na sendu, umi resit sirku signalu ve stereu, tj. kopak dam uzkej cimz je udernej a ne rozplizlej, oproti tomu hajtku a virbl zas sirsi a malinko od toho kopaku vypanovany, no a hezky si to do sebe sedne a sedi to jak prdel na hrnec, fakt prvni verb co me vyloudil usmev na tvari a donutil vodevrit skotskou a vrhnout se s jasotem na premichavani vsech starejch zmrsenejch skladeb :wink:

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

sice moje zamestnani neni zamereny na muziku, ale propasoval sem si na comp cubasi a wizoo na blbnuti u svaciny :wink: takze sem ted za asi 5 minut spachal takovou nicmoc nerikajici ukazku, kde ovsem neni nic nez par nahodne vybranych samplu a wizoo, neni tam zadnej kompresor ani ekvalizer, nic tady nemam, ale i tak mi to zni celkem pro muj styl dobre, nabuseny kvalitnim kompresorem a s poresenou ekvalizaci a zakousnutou basovkou je to primo laaaabuž 8)

http://sweb.cz/NEURALI.NEURALI/Hokusypo ... odrums.wav

Odpovědět