Nejlepší VST pluginy?
-
helpmerobot
Nejlepší VST pluginy?
Jaké jsou podle vás nejlepší VST pluginy (compresory, limitery, EQ,...).
Vyrovná se neco UAD? Jaké jsou dobré bundly? Porovnání Waves, PSP, Nomad Factory, URS, iZotope, Antress...
Vyrovná se neco UAD? Jaké jsou dobré bundly? Porovnání Waves, PSP, Nomad Factory, URS, iZotope, Antress...
Osobně mám teď období, kdy mám skoro na každém masteru PSP Vintage Warmer 2. Nějak jsem si ho oblíbil nic víc skoro nepoužívám. Určitě se najdou odpůrci, ale pro můj zvuk má celkem použití.
Kompresory sem používal od Sonalksis, EQ mi vyhovuje v FL nebo používám TC Electronics stejně tak Limiter. Wavesy jak na co a jak co, ale celkově to není žádnej zázrak, stejně jako Nomadi asi. Moc VST nemám, takže dělám s tím, co je.
Kompresory sem používal od Sonalksis, EQ mi vyhovuje v FL nebo používám TC Electronics stejně tak Limiter. Wavesy jak na co a jak co, ale celkově to není žádnej zázrak, stejně jako Nomadi asi. Moc VST nemám, takže dělám s tím, co je.
moje oblíbené z poslední doby -
zpěv - Waves VComp - na hladsi zpev nebo na agresivnejsi zpev klasika RVox
EQ - channel - Waves VEQ4
channel strip - URS CSP Pro nebo SSL, nekdy Kjaerhus GAC
drum bus - PSP VW2, PSP MixSaturator 2, Stillwell Transient Monster, Rescue
basa - VComp
master sekce:
Waves SSL G comp, PSP VW2, PSP Neon HR EQ, Flux Bitter Sweet II, Rescue a skvely transparentni (frekvence, transienty, stereo obraz) limiter PSP Xenon nebo trochu agresivnejsi, ale porad transparentni Stillwell Event Horizon (oba prekonaly dosud pouzivany Elephant a zkouseny Sony Oxford).
zpěv - Waves VComp - na hladsi zpev nebo na agresivnejsi zpev klasika RVox
EQ - channel - Waves VEQ4
channel strip - URS CSP Pro nebo SSL, nekdy Kjaerhus GAC
drum bus - PSP VW2, PSP MixSaturator 2, Stillwell Transient Monster, Rescue
basa - VComp
master sekce:
Waves SSL G comp, PSP VW2, PSP Neon HR EQ, Flux Bitter Sweet II, Rescue a skvely transparentni (frekvence, transienty, stereo obraz) limiter PSP Xenon nebo trochu agresivnejsi, ale porad transparentni Stillwell Event Horizon (oba prekonaly dosud pouzivany Elephant a zkouseny Sony Oxford).
kexik: Tak vetsina VSTi, co znam proste nehraje jako HW
to uz je jina debata.. jenze pokud ho vytunis efektama tak se z neho stane pouzitelny nastroj
.
Jinak ja pouzival driv hodne VST efekty .. SW, ale dneska muzu doporucit samo PoCo a UAD :c) PoCo mam doma, UAD jsem videl a slysel v akci a musim koupit
Z tech SW efektu je slusny MasterQ, VW2, PSP MixPack, kupodivu Steinberg ME Compressor z Mastering Bundle.. takovy stary cerveny multiband, ale doted ho pouzivam ma svuj charakteristicky sound, ktery je mi hodne blizky. Dost velky vliv na vysledek. A kupodivu jeste treba Antares Tube, kdyz se nastavi hooodne decentne tak nema vliv na zvuk a pritom vysledny mix zbavi otravnych peaku. (v ramci moznosti).
Jinak ja pouzival driv hodne VST efekty .. SW, ale dneska muzu doporucit samo PoCo a UAD :c) PoCo mam doma, UAD jsem videl a slysel v akci a musim koupit
Z tech SW efektu je slusny MasterQ, VW2, PSP MixPack, kupodivu Steinberg ME Compressor z Mastering Bundle.. takovy stary cerveny multiband, ale doted ho pouzivam ma svuj charakteristicky sound, ktery je mi hodne blizky. Dost velky vliv na vysledek. A kupodivu jeste treba Antares Tube, kdyz se nastavi hooodne decentne tak nema vliv na zvuk a pritom vysledny mix zbavi otravnych peaku. (v ramci moznosti).
-
aum generator
co si predstavit pod "aliasing" ? viem, ze je to tu OT, ale pride mi to aj tak rozumnejsie, ako milionty krat vymenovavat tie iste pluginyvelvet píše:u pluginu je fajn kdyz nezpusobuji aliasing
sam o sobe na jednom tracku muze znit plugin dobre
ale
cim vice pluginu ktere zpusobuji aliasing je v projektu
tim hure pak projekt zni a nic se s tim nenadela
dik.