Neve 88RS a LA-3A na UAD-1

Ostatní audio software, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

brooklyn : ziadne platene k nemu nie su .. len tie co su free .. tie su samozrejme ku kazdej verzii :)

matucha

Příspěvek od matucha »

no ty jsou "free" ;-)

u powercore je prece verze unplugged ne? tam za pluginy neplatis a vsechny licence si musis koupit zvlast...

jo zda se, ze lidi s pouze jednou UAD je malo... 3-4 jsou celkem standard, me se do toho ale nechce moc investovat, jsou to "jen" pluginy a kdybych ted pridal dalsi 3 karty, tak se dostanu s celym UAD systemem dost blizko 100k a to se mi fakt nezda jako dobrej napad ;-).

pocital nekdo nakolik dneska pride koupit 100% uad balik? 4x kartu a vsechny pluginy? Pozor dost se do toho cpou ruzny kupony apod... ;-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Pytkin píše:brooklyn : ziadne platene k nemu nie su .. len tie co su free .. tie su samozrejme ku kazdej verzii :)
:] cekal jsem to - je to semanticka hricka. ale kdyz jsi tedy ten verny zakaznik a porizujes si pridavne karty - a jeste nejakou magma chassis navic - mohla by byt levnejsi verze bez pluginu. 'free' pluginy je urcite chytra formulace. ;]

Martin

Příspěvek od Martin »

Mě už se začínají všechny DSP karty zdát víc a víc omezující.
Zvláště pak UAD1 je co do výkonu veliká bída a mít 3, 4 karty je tak minimum, pokud chce člověk používat Neve a Pultec.
Už je na čase minimálně 4xzvýšit výkon DSP.
Rád si připlatím za jednu silnou kartu, než kupovat čtyři slabé.
Nechápu, kde je problém?

Opravdu jsou ty pluginy o tolik lepší než native?
Mám jen PoCo, takže neumím posoudit UAD.

Mě tedy začíná připadat, že je daleko zajímavější zainvestovat např. do URS nebo Sonalksis, kvalita pluginu se mi zdá přinejmenším na stejné úrovni(jako u PoCo). Omozející je pouze CPU počítače - do půl roku lidi budou běžně pořizovat Core2Quad (takže prakticky nebudou omezeni výkonem procesoru - oproti UAD, PoCo, atd)

matucha

Příspěvek od matucha »

No bohuzel neexistuje nic co by delalo veci jako 1176, LA2A, Fairchild a Plate 140... bez zbytku bych se obesel, prestoze pultec (pro), limiter a dalsi mam celkem rad.

Me nijak nevadi, ze ta stara karta je tak "silna" jak je... takovou jsem ji kupoval a zaplatila se mi, ale dneska uz je to cely nekde jinde...

Problem bude asi v tom, ze chip, na kterym to beha je z nejaky stary graficky karty a nemel (asi) nasledovniky, takze UA bude nejspis muset vsechno prekodovat na uplne jinou vec, protoze vyvoj DSP HW si asi nebudou moc dovolit. Mimochodem bych od nich jako od prvnich ocekaval, ze se chytej novejch grafickejch karet a pojedou to pres ne, dyt uz jsou dneska venku cely systemy jako NVIDIA Tesla (! ;-) ).

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

matucha píše:Mimochodem bych od nich jako od prvnich ocekaval, ze se chytej novejch grafickejch karet a pojedou to pres ne, ).
(ze prej bude takovahle nebula3D.)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No podla mna je prijemne ze UAD ma free pluginy .. cize ked si clovek kupi aj zakladny project pack , nieco mu funguje .. V kazdom pripade UAD project je lacnejsi ako PoCo unplugged .. takze neviem co sa tu riesi ..

Z osobnej skusenosti musim povedat ze UAD ma celu spravu licencii a vsetkeho omnoho inteligentnejsie vyriesene ako PoCo .. A dalsiu vec by som povedal .. Nesledujem moc kolko stoja softwarove pluginy (lebo ich nepouzivame) .. ale ceny pluginov na UAD a Poco sa mi zdaju celkom OK .. UAD este milo prekvapuje sekmi .. tento rok uz treti krat poslali daku zlavu .. teraz $75 .. Cize 88RS kupim za 225 nie za 300 ..

Fakt je ale ten , ze by mohli dojst trebars s verziou , kera bude mat 4or nasobny vykon DSP na boarde .. do toho by som isiel hned ..

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

matucha píše:No bohuzel neexistuje nic co by delalo veci jako 1176, LA2A, Fairchild a Plate 140... bez zbytku bych se obesel, prestoze pultec (pro), limiter a dalsi mam celkem rad.
Presne tak... jinak mi zas UAD nepripada nijak zazracna...

Skoda ze tu FW verzi neudelali nejakou silnejsi...

macceba

Příspěvek od macceba »

Omozející je pouze CPU počítače - do půl roku lidi budou běžně pořizovat Core2Quad (takže prakticky nebudou omezeni výkonem procesoru - oproti UAD, PoCo, atd)
Jen se bojím, aby pak nebyl UAD takovej hodně drahej hardwerovej klíč....... takovej Ilok za 10k.

Odpovědět