NI Massive X

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Stan

NI Massive X

Příspěvek od Stan »

Dnes vysel NI MASSIVE X. Na me dela dojem ze predelali FM8 do noveho kabatu, alespon routing tomu napovida. Celkove MASX na prvni pokus na me neudelal zrovna nejaky extra dojem.

Zajimaly by me vase nazory a respektive T&T

Fencer
Vybavení

Re: NI Massive X

Příspěvek od Fencer »

Vzhledem k tomu, jaké bylo kolem Massive X hype, mi výsledek přijde spíš průměrný. Ale zkoumal jsem ho jen chvilku, tak bych si počkal na nějaké video s podrobným popisem a třeba ještě zaujme.

Stan

Příspěvek od Stan »

Videa uz jsou venku od vcerejska, ale i tak mam dojem ze NI nestihalo dodelat MASX ani po unorovem odlozeni a tak misto dalsiho odkladu vydali v podstate "demo". Hral jsem si s plnou verzi a za sebe zatim muzu rict ze nic moc. Uvidime s cim se vytasi updaty.

bassline

Příspěvek od bassline »

Stan píše:
27 čer 2019 21:50
Na me dela dojem ze predelali FM8 do noveho kabatu, alespon routing tomu napovida.
Je to DOST DOBRE znejuci synth...myslim ze bezpochyby patri k TOP soft-synthom co vysli v poslednej dobe...

Netvrdil by som ze to je FM8 v novom kabate, ani nahodou...je tam kopec novych algoritmov/moznosti pre oscilatory a filtre. Je to moznostami strasne rozsiahly synth...oscilatory maju strasne vela moznosti ako menit waveformy, clovek sa v tom miestami az trosku straca, nastava mierna zahltenost vsetkymi tymi rezimami ktore su k dispozicii :D...po 2 dnoch skusania som ale nadobudol dojem ze nejake poriadne spinave tvrde analog like zvuky z toho clovek asi nedostane. Hlavne aj pri filtroch mi to pride ze su skor jemnejsie, aj ked zneju vyborne a lahodne, trochu mi tam chyba taky vacsi zaber/drsnost/tucnost vo zvuku...dost mi to pripomina Virus TI.

bassline

Příspěvek od bassline »

Fuuuu, tak po dnesnom skusani musim zhodnotit ze toto je PECKA SYNTH :D

Nejak sa tomu zacinam dostavat pod kozu, myslim ze to nie je synth ktory si zasluzi hodnotenie po 20 minutach skusania, v mojom pripade ani tie 2 dni neodhalili SKUTOCNY potencial a kvalitu tohto syntu.

Postupne zacinam ocenovat to mnozstvo roznych algoritmov a moznosti. Ked sa toho clovek chyti, zrazu sa otvori uzasny svet novych, modernych, inspirativnych zvukov.

Dost vela zavisi ake wavetable si clovek vyberie. Wavetables su zgrupene podla typov a je mozne docielit naozaj variabilne vysledky uz hned na urovni wavetable a jej pozicie (index).

Co sa tyka dalsich algoritmov/moznosti pri oscilatoroch, tak momentalne som si oblubil rezim "Gorilla" so subrezimom "King" a jeho variaciami "X1 az X7". V tomto rezime oscilatorov som bol schopny dostat PARADNE zvuky od basov, cez nadherne pady a rozne polyfonicke zvuky az po glass-like charakter.

Nahodou som skusal Noise sekciu a ta obsahuje perfektne mnozstvo roznych INOVATIVNYCH noise charakterov.

Filter na base mi znel vymakane, niet co dodat.

Skusal som tento synth aj v spojeni s inymi nastrojmi a v mixe paradne sedi, od basov az po rozne poly zvuky...

Co sa tyka UI, vsetko je zrozumitelne, lahko ovladatelne a velmi sa mi paci ze kazda sekcia ma bypass tlacitko takze je mozne porovnavat zapnuty a vypnuty modul.

Odpovědět