OT z Doucovanie... aneb "jak moc radit na fóru"
- Pierre niko
Re: OT z Doucovanie... aneb "jak moc radit na fóru"
Jo, to co rikam je v podstate druhy extrem, jen se mi zda lepsi nez pruzeni. Nejlepsi reseni je samozrejme vlidne nasmerovani. Nektere reakce z GS jsou proste super. Samozrejme, blb se najde vsude, ale manyr, se kterym nekteri dokazi v podobne situaci obdobne se tazajici nasmerovat, je proste kolikrat kulturne na vyssi urovni. Tak proste, kdyz ten manyr nekdo nedava, mel by mlcet. Tak jsem to myslel.
Re: Doucovanie FL Studio - zhanam
Potřeboval bych otisky na jedné sekyrce. Můžu ti jí poslat ?Pytkin píše:ja som znamy tym , ze kazdemu pomozem , kolko sa da .. jak tu na fore , tak este viac s ludmi , ktory za mnou pridu .. a casto to robim nezistne , lebo ma proste bavi riesit problemy a pomahat ludom ..

- Jirka Štolfa
No, na žádných zahraničních fórech jsem si nikdy nebyl vědom přítomnosti tolika arogantních a sebestředných lidí jako tady na ezone. Myslím, že to je jeden z důvodů proč to tu už řada lidí zabalila.
Buď poradím, nebo nechám být.
Existují lidi, kteří se třeba nedokáží učit z manuálů a knížek a učí se jim dobře od živého člověka. Druhá věc je, že živý člověk Vás spoustu věcí naučí mnohem rychleji, protože Vám dá okamžitě zpětnou vazbu.
Prostě to chce vidět dál než za špičku vlastního nosu.
Buď poradím, nebo nechám být.
Existují lidi, kteří se třeba nedokáží učit z manuálů a knížek a učí se jim dobře od živého člověka. Druhá věc je, že živý člověk Vás spoustu věcí naučí mnohem rychleji, protože Vám dá okamžitě zpětnou vazbu.
Prostě to chce vidět dál než za špičku vlastního nosu.
ja neviem - mne pride ignorovat cloveka ovela viac arogantny pristup ako ho viac ci menej tvrdo upozornit na to aby najprv hladal a az ked nenajde odpovede tak sa pytal ..
btw. moj osobny nazor je neexistuju ludia ktori sa 'lahsie' naucia ked im niekto vysvetli, ktori 'nevedia' studovat s kniziek a manualov, a ini ktorym 'staci' samostudium, prestudovat manual, pozret tutorial - to je VZDY a pre KAZDEHO lahsie ked ho niekto vedie za rucicku .. na samostudium treba sebadisciplinu, cas a chut, samostatnost .. to druhe je vzdy cesta mensieho odporu pre kazdeho ..
btw. moj osobny nazor je neexistuju ludia ktori sa 'lahsie' naucia ked im niekto vysvetli, ktori 'nevedia' studovat s kniziek a manualov, a ini ktorym 'staci' samostudium, prestudovat manual, pozret tutorial - to je VZDY a pre KAZDEHO lahsie ked ho niekto vedie za rucicku .. na samostudium treba sebadisciplinu, cas a chut, samostatnost .. to druhe je vzdy cesta mensieho odporu pre kazdeho ..
- Pierre niko
Dendy: Me prijde, ze neexistuje neco jako kolektivni arogance spachana mlcenim... Takovy postup je podle me necim co vyjadruje pohled diskuteru fora k dotazu tazatele v celkem prijatelne forme. "Viac menej tvrdo" je ale, zvlaste ve forme, ve ktere se vyskytuje tady (ale tak co si budem, tohle je stale uplne zlate forum, jen to jako perfekcionalista prehanim...) vztazne k osobe, nikoli k dotazu tazatele. Nekdy navic poukazuje na dusevni rozpolozeni odpovidajiciho v dany moment, neco jako: "ty vole takova kravina, to mam zmakly". Vzhledem k okolnostem je to podle me docela dobra aplikace jednoho ze zakladnich budhistickych pohledu na problem: Kdyz nemuzu tomu cloveku pomoci, alespon neudelam nic, co by mu mohlo ublizit. "Viac menej tvrdo" je tak dlouho po revoluci trochu prezity format patrici navic spise do palety generace nasich rodicu... Ale shodneme se, ze nejlepsi je dobra odpoved na dotaz, to je nejlepsi cesta.
Vysvětlení a ukázky od někoho kdo s daným systémem, věcí nebo softwarem pracuje jsou 100x účinnější, rychlejší a efektivnější než luštění nějakého manuálu. Naprosto jednoznačně. Když se budu chtít seznámit s novou věcí, programem apod. nebo si rozšířit praktické vědomosti o něm - pokud to je možné, půjdu vždy za někým kdo to ovládá a pracuje s tím, buď jako kamarád nebo klidně za odměnu. Ted se například chystám začít dělat a upravovat videa v Adobe Premiere, tak už jsem si domluvil praktickou úvodní lekci u někoho kdo s tím běžně pracuje - 10x rychlejší než louskat nějaké manuály nebo koukat na tutoriály. Atd.
o tom niet pochyb .. myslim ze ale dendy hovoril o inom ..
- Pierre niko
Vyjadril jsem se pouze k pristupu k odpovedim na foru. Co se osobniho uceni tyce, to je jasne, je to nejergonomictejsi a nejefektivnejsi a budu-li menit DAW, pujdu touto cestou. Osobne uvazuju nad tim, ze bych sel do kursu mixu. Cist o tom muzes porad a dostanes se na nejaky level, na ktery by ses s talentovanym profikem dostal za x-krat tak kratsi cas. Coz, kdyz nad tim ted premyslim, jsem mel udelat uz pred casem a nevynalezal bych kolikrat kolo... 

Ale ono není na škodu se řídit i "na hrubý pytel hrubá záplata"

P.
posudzujem cisto z mojho subjektivneho pohladu na vec samozrejme.. pre mna je ovela horsie ked niekde bachnem otazku a 2 tyzdne ziadna reakcia a chodim tam stale ako blbec pozerat ci uz dakto daco neodpisal.. ako ked mi rovno niekto napise trebars aj trochu tvrdsie - nebud blbec a tu a tu si to nastuduj, uz sa to tu rozoberalo.. takeho cloveka co ma takto "nakopne" si naopak vazim pretoze mi dal ten spravny impulz ..Pierre niko píše:Dendy: Me prijde, ze neexistuje neco jako kolektivni arogance spachana mlcenim...
Ked som na nejaku takuto otazku odpovedal sarkasticky, tak to vacsinou bolo po 1-2 dnoch BEZ inej odpovede !Pierre niko píše:..... ale osobne si myslim, ze pokud nemam k danemu tematu co rict, mel bych mlcet. Kdyz tomu cloveku nemuzu, nebo nechci pomoct, necham to radeji byt. Neco jineho je, pkud se clovek pta primo me, pak je slusnost odpovedet. Ale jinak je asi lepsi neodpovidat a nechat tazatele premyslet nad tim, proc mu nikdo neodpovida. Ja nevim, kdyz uz bych chtel tazatele nejak nasmerovat, reknu to nezabarvene, nad veci. V posledni dobe, kdyz jsem tu videl nejakou odpoved na zacatecnickou otazku, postradalo to nejakou stabni kulturu... Nikoho nikdo a nic nenuti odpovidat. Pouze ego, nebo touha pomoci... Za me "dobre minena pasivita" a/nebo gentlemansky pristup.
Ale beriem si to k srdcu....