plugin (na insert), který přidá do signalu šum

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook

Příspěvek od Poshook »

vybornu vec prave vypustil Virsyn. vola sa to VTAPE Saturator. funguje to pravdepodobne na baze konvolucie a funguje to vyborne, len to viac papka

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nevim jestli presne to co chces umi tohle, nejsem si jistej totiz tim sumem, uz to nepouzivam
Obrázek
na sum od voxenga spis bude tohle
Obrázek

krasnej sum a jeste lepsi echo
Obrázek

jinak tohle je free a funguje ;)
Obrázek

a tohle taky
Obrázek

matucha

Příspěvek od matucha »

biscuit > no echa jsem nehledal, sum reagujici na dynamiku jsem hledal ;-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ten JB Ferox jsem uz parkrat pouzil, prijde mi moc fajn. S feedbackem na nule to prestane byt echo. Vetsinou pouziju jen jeho zkresleni, nekdy tam pustim i sum. Ten sum je ale takovej dost white, nicmene za zkousku to urcite stoji. Kdyz pouziju i sum, tak za to davam noisegate, aby sel ven, jen kdyz stopa opravdu hraje. Hezky veci to muze delat, kdyz toho sumu je relativne vic, treba nad -30Db a hodis za to jeste nejaky zkreslovadlo/ampmodel/neco, tak pak se to zacne pekne pojit s puvodnim signalem.

EDIT: apropo, co Fusion Vinyl, o tom jsme se nedavno bavili;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

matous: no ja vim, ale jelikoz o zadnym pluginu co umi sum reagujici na dynamiku nevim, daval jsem alespon sumy nereagujici. a to tape echo ma tri ruzny typy pasu.. :-)
popravde jsem ani moc nepochopil, jak to s tim pridavanim a ubiranim myslis? jako aby se pridaval se stejnou logikou, nebo opacne

matucha

Příspěvek od matucha »

napriklad abych moh pridat kopaku sumici obalku, zlehka... a tim mu dal barvu

jasneze muzu mit konstatni sum a gejtovat ho, ale to potom zbytecne gejtuju kopak, coz mi vetsinou trochu krade attack a nese to zbytecny starosti... jsou pluginy s lookaheadem... ale uz jenom to, ze musim pouzit dalsi plugin na vec, ktera se da elegantne zvladnout v jednom mi pride pitomy

ted me ale napada, ze by se na to asi dal pouzit nejakej soft typu drumagog, kde by se trigroval sumovej sampl... jen by byl furt "stejnej" hmm... no... moznosti asi jsou

kexik

Příspěvek od kexik »

najjednoduchsie si sum okresat v wav editore a prisypat rovno do sampleru. to mas potom bez potreby nejakej pluginy.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

kexik: Kdyby pouzival sampler...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

matucha: hele myslim, zes trefil hrebicek s tim drumagogem... ja tim jak delam vsechno v midi, jsem chtel poradit abys dal ten sampl sumu do batterky treba, nastavil si obalku a spoustel stejnou midi notou jako treba ten kopak. jenze ty to asi resis v audiu a tam je to asi presne ten drumagog. ten by mel umet predavat i intenzitu toho audia, a podle velocity se muze menit treba ta obalka, filtr, nebo cokoliv a to by mohlo bejt ono ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

jo akorat ten sum bude zase v jiny stope (teda ve stope sampleru) misto na stope, kterou chci... me nejde ve vysledku o cistej sum, ale o jeho vlozeni do signalovyho retezce a tak o jeho "speceni" s vysledkem. Umim si poradit, jak to udelat oklikou, jak jsem psal v uvodu, ja ale chtel mit treba retezce jako: EQ > dynamicky pridanej sum > Komprese > Saturace/zkresleni > Delay/Verb > Komprese... a ne nejaky okliky do group apod.

Ja fakt skoro nepouzivam midi a tuhle vec jsem chtel treba udelat u zivejch bicich...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hmm chapu, ale bez tech serepeticek je to podle me asi neresitelny :(

Cyril

Re: plugin (na insert), který přidá do signalu šum

Příspěvek od Cyril »

Nejaky novy poznatky v tyhle oblasti "zasumovani" a "zpejkani puvodniho zvuku a sumu"? Jak to udelat, aby to neznelo jako "primichanej sum", ale jako "sumici nastroj"?

Odpovědět