plugin (na insert), který přidá do signalu šum

Ostatní audio software, obecná diskuse
matucha

plugin (na insert), který přidá do signalu šum

Příspěvek od matucha »

Pro někoho určitě zvláštní požadavek. Ale docela rád bych používal nějakej plugin, jehož jedinou funkcí by bylo přidávání šumu do signálu. Nejlíp, kdyby měl vestavěnej loop sampler na to, že by si tam člověk umístil přesně šum, kterej by chtěl a pak k tomu i generátor šumu. Moc prýma by bylo taky, kdyby uměl číst dynamiku a podle toho měnil intenzitu šumu.

Využití hledam hlavně v zašpiňování zvuků a to v libovolnym místě řetězce. Samozřejmě si umim zvuk poslat do groupy a k tomu přimíchávat šum z jiný stopy, ale to už je hodne kostrbatý.

Takže pokuď o něčem takovym víte, nenechávejte si to pro sebe :-).

Je pravda, že některý emulace tape delayu šum přidávaj a to je supr, ale chtělo by to něco univerzálnějšího.

matucha

Příspěvek od matucha »

neco jsem nasel tady, i kdyz to neni presne co bych chtel

http://www.retrosampling.se/vst.htm
http://klanglabs.siliconemusic.com/free ... inylli.htm
izotope vinyl

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

On i steinberg měl něco takového ne? jak se to jen jmenovalo...

matucha

Příspěvek od matucha »

nojo vlastne...

ale ted jsem zkousel tyhle a fungujou celkem ok, milli vinylli ma celkem pekny moznosti, jak vytvorit sumak... pro vinyluchtive ale moc neni, protoze nedela nic jinyho nez ten sum

hm, ale zatim jsem nenarazil na nic co by ten sum delalo rizenej dynamikou... neco takovyho by moh i vocoder, ale to je zbytecny delo na komara

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Izotope Vinyl

Obrázek

Vinyl Dreams

Obrázek

Sonitex STX-1260

Obrázek

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

v brutalnim nastaveni snad nejaky expnder poveseny za generator a ovladyny keyem. nezkousel sem, primichavam normalne v seqenceru. Doufam, ze neco najdes, taky bych to uvital, bylo by to praktictejsi.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

tak vokoderem to delam casto (whitenoise jako carrier, potom vetsinou EQ a treba jeste verb.. na umely 'overheady' bicich treba).

jinak to klicovani by slo. pluginem audio to midiCC sejmes hlasitostni obalku a tu namapujes treba na savli kanalu, kde je sum.

Magion

Příspěvek od Magion »

neni to od Steinbergu nahodou Grungelizer? Jak se tam mohl přidávat i brum. Vypadalo to jako starej gramofon bylo tam nastavování podle letopočtu - zvuk roku 1920 atd....
Jinak mě na toto parádně funguje sherman, ale to není vst...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

JO! to je ono! Grungelizer!!! :D ... není vst? To byl DX nebo co? .. je to možný..

Sonority

Příspěvek od Sonority »

jo, grungelizer je vst. Tedy myslim. Jelo mi to aj ve fruity loops. jen to tusim primichavalo sum tak nejak automaticky, ikdyz se zrovna zvuk neprehraval. Proste ten sum jel imrvere a muselo se to ztlumovat.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

voxengo lampthruster

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Cyril píše:voxengo lampthruster
počkej, lampthruster snad nepřidává šum, ne? to je nějakej "vintage" ekvalizér apod....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

no me to taky prekvapilo, ale v Sonaru me to sum generuje a to ruznorodej... zkousel jsem teda jen nejaky presety + jejich upravy...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

No dovedu si predstavit, že při gainu na max to vygeneruje šum z čehokoli :D navíc jako bonus v případě trialu každých 45 sekund krásné "vintage" pípnutí :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nebol to grungalizer ?

Odpovědět