na rozbíjanie/posúvanie predovšetkým (ale nie len) nejakej rytmickej zložky skladby možem popísat z vlastnej skúsenosti nasledovné sposoby:
MIDI riešenie priamo v sekvenceri/pianorolle, myslím že netreba nijak popisovat postup ani výsledok, to je každému jasné..
Groove v Abletone – ten ma vobec nebaví, príliš slabá kontrola nad vecou na to aby sa to dalo použit kruto na plno, dobrý len na také ovievanie, kde ide skor len o taký podvedomý pocit nepravidelnosti. A hlavne sa to dá použit len na MIDI klip, čo v praxi znamená zvlášt MIDI stopu na zvuk, ktorého sa to týka..
Beat Repeat v Abletone – ten dokáže velmi zaujímavé veci, pri aplikácii na jeden „zvuk“ napr. snare, crash a pod. je to úplná lahôdka, hlavne ked už v tom človek netápa ale vie čo robí, akurát že tie zmeny sú komplexnejšie, nie len posun v čase..
Multitap Delay – roky som používal multitap v cooledite, lebo som nevedel najst VST ktoré by mi ho nahradilo.. Odkedy som si ale kupil Supertap od Waves tak chrochtám blahom, perfektne mi znie aj pri 100% wet a super pod kontrolou.. okrem toho že to je delay so širokou škálou použitia na hocičo, tak je použitelný aj na to čo zrejme Hombrefeo chce..
Permut8 – mega popiči vec ktorá je absolutne nevhodná na všetko,