Používá někdo Melodyne ?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Používá někdo Melodyne ?

Příspěvek od Ivo » 10 říj 2006 19:39

Musím bohužel říct, že pitch shift v Samplitude je hodně špatný, onehdá jsem potřeboval dát flétničku o chloupek výš a bylo to plné občasných lupavých artefaktů (zlatý Serato Pitch n Time z Protools). Nepoužitelné.

Všichni říkají jak skvělá je Melodyne (i když to není plugin). Mrknul jsem na to a pořád nějak nemůžu přijít na to jak to funguje (jak snížit/zvýšit nějakou melodii, frázi apod.). Má v tom někdo praktickou zkušenost ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 10 říj 2006 20:18

A zkousel jsi klasicky Pitch (BTW ve verzi 9 ma bejt lepsi algoritmus ... zkousel jsi to uz v devitce? Nastavil jsi spravne typ algoritmu?) ... nebo jis to delal v ELASTIC AUDIO ? Tam to prece chodi uplne luxusne ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 10 říj 2006 21:36

poklepanim na stopu se otevre editacni okno - nahore vlevo - nebo pod pravy tlacitkem jsou editacni nastroje - hned druhe zleva jsou nastroje pro editaci vysky tonu - pri tomto vybranem nastroji staci na notu poklepat a ona skoci sama do nejblizsiho ladeni - anebo se s ni muze jen tahnout - nahoru ci dolu - je to easy ... jen se muze stat, ze zablbne autodetekce druhu nastroje - to se pak da vyresetovat z hlavniho menu ... nemam to ted pusteny, tak to lovim z pameti :-)


Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 10 říj 2006 22:06

onehalph píše:poklepanim na stopu se otevre editacni okno - nahore vlevo - nebo pod pravy tlacitkem jsou editacni nastroje - hned druhe zleva jsou nastroje pro editaci vysky tonu - pri tomto vybranem nastroji staci na notu poklepat a ona skoci sama do nejblizsiho ladeni - anebo se s ni muze jen tahnout - nahoru ci dolu - je to easy ... jen se muze stat, ze zablbne autodetekce druhu nastroje - to se pak da vyresetovat z hlavniho menu ... nemam to ted pusteny, tak to lovim z pameti :-)
Díky ! Vyzkouším ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 10 říj 2006 22:07

safa píše:A zkousel jsi klasicky Pitch (BTW ve verzi 9 ma bejt lepsi algoritmus ... zkousel jsi to uz v devitce? Nastavil jsi spravne typ algoritmu?) ... nebo jis to delal v ELASTIC AUDIO ? Tam to prece chodi uplne luxusne ...
Jasně, V9 ... připadá mi to horší ... Zkoušel jsem všechny algoritmy. Neznělo to použitelně, bohužel. A zvýšení bylo jen o cca půl tonu. Ani Melodyne bridge v Samplitude nefunguje ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 10 říj 2006 22:45

to vim ... resilo se to na foru ze je problem spis u programatoru Melodyne.
Cili jsi zkousel klasicej pirch ... a co Elastic Audio ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 říj 2006 08:26

safa píše:to vim ... resilo se to na foru ze je problem spis u programatoru Melodyne.
Cili jsi zkousel klasicej pirch ... a co Elastic Audio ?
Elastic Audio a Pitch shift je totéž, akorát elastick audio má jiný interface

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 říj 2006 22:15

Tak jsem zkusil Melodyne a hned zásadní problém. Mám Lynx 22 + LS AES s 10 výstupy. Každý program včetně Windows hned rozliší Lynx Play 1- 10 a ptá se na výběr.
Melodyne tam má jen Lynx 22 bez dalšího upřesnění a automaticky používá jen první výstup, což je analogový, který já nepoužívám, bez možností jakékoliv volby mezi výstupy. Čili to nehraje.

Daleko jsem se nedostal ...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 říj 2006 03:10

nevim, jestli i aktualni verze, ale ta, kterou jsem kdysi zkousel, zmenila po exportu audio, i kdyz jsem s nim nic neprovedl.

Odpovědět