Problem s arpeggiatorem v NI FM8

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Problem s arpeggiatorem v NI FM8

Příspěvek od fova » 04 led 2008 23:42

V FM8 jsem pouzil zvuk Thumbed Again, ktery je od NI predprogramovany s arpeggiatorem - po stisknuti jedne klavesy na klavesach zazni nekolik ruznych tonu.

Kdyz jsem dnes chtel v Sonaru nahrat do stopy kratkou sekvenci s timto zvukem, po stisknuti tlacitka Record se Thumbed Again najednou zacal chovat divne - z puvodniho nastaveni arpeggiatoru se zaznamenavaly jen nektere tony - ten ktery jsem stiskl a obcas jeste nejaky jiny, ale spousta jich byla proste vynechana.
Po vypnuti recordu zvuk zase fungoval tak jak ma.

Poradi mi nekdo, co delam spatne?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 led 2008 23:56

a neni ten vystup Stereo? a tebe recordoval len mono z jedneho channel?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 00:04

Prepnul jsem mono a stereo u stopy, do ktere jsem nahraval a nemelo to na to zadny vliv.

Kdyz mam mysi vybranou tu stopu s FM8 a nemam spusteny Record chova se to spravne a muzu bez problemu hrat. Jakmile stisknu Record zacne to blbnout.

Zkousel jsem i snizit latenci karty na 1ms :-), ale nemelo to na to zadny vliv.
Naposledy upravil(a) fova dne 05 led 2008 00:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 00:07

jedna sa o nahravanie midi ? alebo audio ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 00:10

nahravam do midi stopy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 00:13

fova : no neviem . so sonarom nie som moc kamarat .. ale skorej mi to pripada ako dake zahltenie zbernice alebo nieco podone .. nahravas a ono sa to dako cykluje a preto nenahra vsetko ..

takto to arpegio je v syntaku .. cize ocakavam ze by sa do stopy nemalo nahravat .. v stope by si mal mat realne len to co nahras .. tie noty z keyboardu ..

Jak mas nastaveny IN a OUT ? OUT ide asi do toho instrumentu .. a IN ? nemas tam nieco ako ALL INPUTS ? Skus dat natvrdo tvoj MIDI IN ..

varim z vody .. nepoznam sonar .. trosku len hadam zo steinbergovskych skusenosti ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 00:24

Klidne at je arpeggiator jen v syntaku a v Sonaru jsou zaznamenane jen stisknute noty. Ale kdyz pak jede playback toho, co bylo pri Recordu nahrano, tak by FM8 mel prehravat s arpeggitorem a to on nedela. Prehrava jen ty stisknute klavesy.

U stopy, do ktere nahravam, mam jako Input zvoleny "Delta AP192 Midi Omni" a jako Output "FM8 1". Pak je tam jeste samostatna stopa se syntakem, do ktere se nenahrava a tam je jako Input "FM8 1 Main" a jako Output "M-Audio Delta ASIO Analog Out 1/2"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 00:29

fova : tak potom viac ma nic nenapada ... sonar nepoznam . neviem viac pomoct .. s cubasom sa mi nic podobne nikdy nestalo ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 00:35

Tak treba se jeste nekdo ozve. Ale diky za ochotu

Jen pro informaci, to, co se snazim docilit je ten opakujici se motiv zacinajici v 5 vterine tohoto videa:

http://www.youtube.com/watch?v=ezDIPDVH-IE&NR=1

Air Wolf - video hrdinove meho dospivani :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 01:16

ahh .. airwolf .. krasa :) no taky SEQ .. to predsa rovno sam sprav .. naco chces na to arpegio ?rovno si tie tony natukaj ako ich chces ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 01:20

To je jasne, ze se to da vytukat i rucne :lol: , ale ja bych rad vedel, proc to nefunguje a zvuky s arpeggiatorem bych rad pouzival i do budoucna.

Ta moje melodie je o neco slozitejsi nez na tom videu a jeste jsem tam chtel pouzit morphing - plynuly prechod z jednoho zvuku do druheho. Uz jsem to mel cele vymyslene, kdyz jsem zjistil, ze to nejsem schopen nahrat do stopy :-(

Zajimave take bylo, ze kdyz jsem to chtel nahrat jako wav do audio stopy, tak to blblo uplne stejne jako pri nahravani do midi stopy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 01:36

fova : jo jo .. jasne .. fungovat by to malo .. a ked das iny zvuk .. tak to normalne funguje ? myslim bez arpegiatora .. nahra sa vsetko co hras ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 led 2008 01:38

Zvuky bez arpeggiatoru se normalne korektne do te stopy nahraji - treba dx7 e-piano.

Prijde mi, jako by FM8 vysilal na vyssi urovni midi, nez kterou je Sonar schopen akceptovat :-), ale nevim, co mam nastavit, aby to fungovalo jak ma.
Zkousel jsem menit i nejaka obecna nastaveni v Sonaru (napr. zapnuti/vypnuti aftertouch. ad.), ale zatim nic nepomohlo.

No asi uz pujdu spat....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2008 01:43

fova : jasne .. to je divne .. a nevies to nahrat bez arpegiatoru a potom ho zapnut ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 07 led 2008 12:08

Zatim jsem to stale nevyresil.
Neporadi mi nejaky uzivatel FM8/7 nebo nejaky Sonarista?

Odpovědět