Problem s audacity

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Petr
Příspěvky: 1
Registrován: 18 lis 2019 06:20

Problem s audacity

Příspěvek od Petr »

Asi 3 dny mám nešvar s audacity, udělám metronom a nahraju guit (první stopa , mono,stereo nehraje roli)a píše to ze v označených místech zvuk ztracen z důvodu že audacity se pere o procesor a nestíhá ukládat nebo ze ukladám na pomalé zařízení. Hardware ok, od doby kdy to fungovalo žádná změna. Při nahrávání zapnu spravce a procesor ani disk to výrazne nezatíží. Audacity jsem několikrát přeinstaloval na různé verze, problém pořád , aktualizace zvukové karty nepomohla. Test disku a ram ok. Používám Line6 GX . Jediná změna v pc aktualizace windows.

PMC
Příspěvky: 209
Registrován: 28 bře 2017 18:03

Re: Problem s audacity

Příspěvek od PMC »

Tak to se jeví jako problém windows, že. Já bych na tom samém pc zkusil spustit linux (třeba z usb disku) a zkusil to v něm. Pokud to v linuxu půjde, máš jistotu, že to není v hardware. Pak si můžeš začít hrát s vnitřnostmi windows, začal bych přeinstalováním (tj. ne jen aktualizace) ovladačů ke zvukovce a jejich nastavením. Přinejhorším pak přeinstalováním windows, píkud ti aktualizace rozbila audio systém. Že jsi kontroloval nastavení aplikace považuji za samozřejmé.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3758
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s audacity

Příspěvek od MDudas »

"Já bych na tom samém pc zkusil spustit linux (třeba z usb disku) a zkusil to v něm." - stavim 20Kc nato, ze Linux nema a ani sa mu nechce s nim babrat... :wink: Toto je mierne neprakticka rada.

PMC
Příspěvky: 209
Registrován: 28 bře 2017 18:03

Re: Problem s audacity

Příspěvek od PMC »

Proto říkám, že bych to udělal já, abych vyloučil závadu v hw. Je to méně invazivní, než reinstalace windows, což je druhý možný způsob. Ale stáhnout linux, hodit ho na flash disk a nabootovat z něj pc není pro technicky zdatného uživatele nic složitého. Na opravy počítačů je takový recovery usb disk velmi užitečný. Nebyla to má jediná rada, ale je od tebe hezké, že jsi mu dal lepší.

https://www.ubuntu.cz/ziskat-ubuntu/sta ... instalace/

Kelley
Příspěvky: 338
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Problem s audacity

Příspěvek od Kelley »

Zkus třeba https://www.wavosaur.com/ jestli se to bude chovat stejně...

Nezmar
Příspěvky: 3
Registrován: 04 pro 2019 15:28

Re: Problem s audacity

Příspěvek od Nezmar »

Zdravím
Začínám s programem Audacity
Chtěl jsem ho využít na nahrávání stop pro kapelu (nácvik skladby na dálku) a nedaří se mi soubor odeslat tak,abych ho mohl otevřít v jiném PC a tam přihrát případně jinou stopu.Chtěl jsem si nahrát jednu stopu např.bicí,druhou kytaru a třetí zpěv,odeslat to basákovi,aby docvičil a nahrál tam stopu basy .Když soubor uložím jako audacity projekt a dám ho na plochu tak to jde normálně otevřít,ale když ho pošlu jako přílohu emailu tak to v druhém PC nejde i když tam mám nainstalované audacity.Něco asi dělám blbě :-(
předem dík Pepik

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3758
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s audacity

Příspěvek od MDudas »

Obe Audacity maju rovnaku verziu ?
Uklada do suboru s projektom aj audio data ? Alebo ma v projekte len linky na importovane/nahrane audio?
(pozri velkosti suborov a porovnaj, podla toho to lahko zistis)

Kelley
Příspěvky: 338
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Problem s audacity

Příspěvek od Kelley »

Jasně - ty jim zřejmě posíláš projekt *.aup, který ovšem vůbec neobsahuje audio data. Otevři si u sebe na PC projekt a pak nedávej "Uložit projekt", ale dej "Soubor - Export" jako wav nebo mp3 (nebo co chceš). A to pak pošli kolegům.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3758
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s audacity

Příspěvek od MDudas »

Oficilane sa to robi tak, ze sa pre kazdy projekt vytvori novy adresar a tam sa ulozia audio data aj subor s projektom. Potom sa to cele zbali a posle mailom... (chcu to totiz otvarat ako projekt, nie znovu importovat)

Nezmar
Příspěvky: 3
Registrován: 04 pro 2019 15:28

Re: Problem s audacity

Příspěvek od Nezmar »

Díky za odpověď, ale potřeboval bych ten postup popsat trochu podrobněji. Nejsem zrovna v práci s PC zdatný😡. Snad to pochopím. Jinak ovládání a práce s programem je ok.

Nezmar
Příspěvky: 3
Registrován: 04 pro 2019 15:28

Re: Problem s audacity

Příspěvek od Nezmar »

Zkouším všechno možné ale stále se mi nedaří projekt po doručení na druhém PC otevřít jako rozdělaný projekt. :(

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3758
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s audacity

Příspěvek od MDudas »

Nezmar, toto som nasiel na nejakom fore:
"Once you have saved your project, all new data is written to the project's _data directory. It's stored as .au files.
Sending somebody just an AUP file does not send them an Audacity project - to do that you would need to send the _data folder containing the small AU files too."


Nepoznam Audacity az tak dobre, ale ide o toto:
- ked do projektu nahras audio (record), tak si ho docasne ulozi niekde do svojich temp adresarov na neznamom mieste.
Pri ukladani projektu ich uklada do adresara _data vo formate .au
Predpokladam (mozno sa mylim), ze ten adresar vygeneruje tam, kde ukladas .aup.

Cize potrebujes poslat celu strukturu suborov tak, ako si ich Audacity ulozilo aj s povodnymi nazvami.
Najjednoduchsie je, ked mas samostatny adresar a v nom vsetko k danemu projektu. Ten zbalis (napr. ZIP, RAR) a posles mailom.

Tuto ma veci popisane:
https://manual.audacityteam.org/man/aud ... jects.html

Odpovědět