PROTEUS X ??????

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 čer 2007 10:59

samozrejme ze to funguje ... tedy alespon mym zakaznikum ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

ThaKing
Příspěvky: 9
Registrován: 22 dub 2007 13:36

Příspěvek od ThaKing » 10 čer 2007 12:36

zistil som konečne kde je problemm,,,,problem nie je v proteuse, ale v X boarde,,,, po inštalacii sa moj X board stale tvári ako USB zariadenie,a nie ako MIDI,preto ho Proteus nechce registrovat,,, takže už len stačí vyriešit tento problem a malo by to fungovat,,, lenže ako???

marek73
Příspěvky: 6
Registrován: 21 zář 2006 11:09

Příspěvek od marek73 » 28 říj 2007 11:02

ThaKing píše:zistil som konečne kde je problemm,,,,problem nie je v proteuse, ale v X boarde,,,, po inštalacii sa moj X board stale tvári ako USB zariadenie,a nie ako MIDI,preto ho Proteus nechce registrovat,,, takže už len stačí vyriešit tento problem a malo by to fungovat,,, lenže ako???
zistil som konečne kde je problemm,,,,problem nie je v proteuse, ale v X boarde,,,, po inštalacii sa moj X board stale tvári ako USB zariadenie,a nie ako MIDI,preto ho Proteus nechce registrovat,,, takže už len stačí vyriešit tento problem a malo by to fungovat,,, lenže ako???
takto -----
0.odpojit vse co se pripojuje na usb vcetne xboardu
1.nainstalovat system XP cista instalace...
2. po instalaci pripoj xboard na zdroj 6V-300mA a zapni ho
3.pripoj usb kabel
4. Xp nainstaluji nejaky ovladac EMU usb midi device nebo USB audio device - no maji v tom bordel programatori
5. naistaluj z CD drivery
6.restart
7.koukni do device manager - a jesli tam mas EMU Xboard49..tak mas vyhrano jesli ne a je tam usb midi device nebo USB audio device tak klikni na ne dej properities a pak update driver a zadej cestu rucne k ovladaci na CD ... mel by se nainstalovat ovladac s nazvem EMU Xboard49
8.modli se

tusim ze problem je hlavne v tom NAPAJENI...hned jak odpojim napajec tak emu se po restartu prestane hlasit jako EMU Xboard49 a to je problem proc se nedetekuje pak nikde.takze pripojit NAPAJEC!!!

mathiasm
Příspěvky: 19
Registrován: 03 črc 2007 20:17

Příspěvek od mathiasm » 28 říj 2007 16:09

Tak to je zajímavé, mě jede proteus bez problémů, ale podotýkám, že mám teda kartu EMU :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 říj 2007 22:31

hele dendy, ja bejt tebou bych se nad proteem neosklibal. mozna az ho spustis, padnes na zadek ;)

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Příspěvek od judik » 28 lis 2007 10:53

Měl jsem podobný problém. Po delších lapáliích jsem vyhodil obecný USB driver a přeinstaloval jej na originál od E-MU, to je chyba č.1, také pomohlo nechat X-board připojen pouze k tomu USB portu, u kterého proběhla instalace. Problémy to dělalo hlavně, pokud jsem někdy pustil noťas bez připojení X.boardu a potom až s ním, widle měli opět tendenci cpát tam svůj univerzální ovladač. Momentálně frčím na speciál verzi XPéček pro audio (nerad bych rozváděl:) a ty nemají žádné univerzál ovladače, takže mi to celé běží na firemních, což je super :)). Proteus teď X-board akceptuje a běží jako hodinky. Mimochodem - problémy s obecným ovladačem jsou řešeny i v oficiálním českém návodu, tak je vidět, že si jich je výrobce vědom...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 lis 2007 11:51

judik píše:Proteus teď X-board akceptuje a běží jako hodinky. Mimochodem - problémy s obecným ovladačem jsou řešeny i v oficiálním českém návodu, tak je vidět, že si jich je výrobce vědom...
... dodavatel si je vedom ze je potreba uzivateli zduraznit spravny postup pri instalaci. Proto jsem to pridal do ceske verze navodu. Pokud se spravne instaluje tak problemy obvykle nebyvaji (zatim byly jen 2x kdy buh vi proc byly od vyroby vadne USB porty - vymeneno vyreseno).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 30 lis 2007 18:24

No jo nemoc českých obyvatel, návody nečtou, protože všemu rozumí ...
Ale jináč su Moravák

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 30 lis 2007 18:54

pateson: to je jedna věc... druhá věc je však SW, kterej z nějakýho nepochopitelnýho důvodu vyžaduje nějakej zvláštní nestandartní postup instalace.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 01 pro 2007 12:07

Shodan píše:pateson: to je jedna věc... druhá věc je však SW, kterej z nějakýho nepochopitelnýho důvodu vyžaduje nějakej zvláštní nestandartní postup instalace.
já vím, ovšem Emu pouze požaduje instalovat software před připojením xBoardu a zapojovat do stejného USB portu.

Instalovat software pře připojením jsem musel u tiskárty HP, skeneru Umax atd. Tož pak mi nepřípadá zase tak nestandardní. :-)
Ale jináč su Moravák

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 01 pro 2007 16:41

pateson: že to není ojedinělý případ neznamená, že je to správné :wink: Mělo by to být jedno.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 01 pro 2007 19:46

Shodan píše:pateson: že to není ojedinělý případ neznamená, že je to správné :wink: Mělo by to být jedno.
OK
Ale jináč su Moravák

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 14 led 2008 21:14

hm ... mne tiez nejde ten proteus ... a teraz tak rozmyslam ... idem kupovať zvukovku (vlastne cely novy komp) ... a potreboval by som poradit ci si mam teda nejaku EMU zvukovku kupit a ci su v pohode?

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 15 led 2008 21:53

Ahoj, tak já jsem řešil úplně stejný problém. Počítač nechtěl incializovat zařízení a tím se nerozběhl Proteus.
Ale vyřeěil mjsem to tak, že jsem si stáhnul nové drivery z ofic page a nyní to běží paráda. Je samozřejmé aby byl zapnut a pak je možno SW zapnout. Zvukovku mám Tascam a žádný problém. A ani si nemyslím že by byl zaviněn kartou. myslím že Usb zařízení není [s]lymitovánou [/s] limitovánou zvukovkou.
Tady vám nahraji, to co pomohlo i mě:

http://uloz.to/145914/EMUK_PCAppDrv_L6_1_02_03.exe

Musiclab Kolín
Příspěvky: 69
Registrován: 06 led 2008 00:46

Příspěvek od Musiclab Kolín » 16 led 2008 19:36

:-)
MPC2500; RP300; HS50M; T7

Odpovědět