ProTools M-powered
ProTools M-powered
Dnes mi dosiel daky spam od suntequ (www.studio.sk) a pise sa tam ze digidesign s midimanom pustili ProTools LE s podporou Audiophile a dalsich kariet... co o tom viete???
ja prave stahujem demo, ale s obavami, protools sice podporuje m-audio, ale vsade pisu len o niektorych typoch , ja mam zrovna firewire audiophile a v druhom komple zas deltu1010lt, ani jedno ani druhe nikde nespominaju ze by to s tym malo ist, coz nechapem, ked to podporuje napr audiophile 2496..
Dam vediet ako som dopadol.
Inak je to chranene Pace Ilokom, ten je tusim uz davno cracnuty..
Husty tah, aspon je zo spojenia maudia a digidesignu nejaky osoh
Dam vediet ako som dopadol.
Inak je to chranene Pace Ilokom, ten je tusim uz davno cracnuty..
Husty tah, aspon je zo spojenia maudia a digidesignu nejaky osoh

no malo by to byt na urovni logic express alebo toho jednoduchsieho cubase, aj ta cena je dost podobna..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
sparx: teoreticky... vidis ako dospieva reason trebars...to dospievanie byva hodne relativne. urcite je to ale zaujimava alternativa v tej nizsej strednej az lowend klase... dost bude asi zalezat na type produkcie. ak niekto nahrava live kapelu, cize klasicke hdr, tak asi bude hodne spokojny... uvidime
Otázka jestli je vůbec o co stát. ProTools mají jakousi relativní výhodu v plné HD verzi (DSP výkon, I/O). Ale i tam třeba převodníky nejsou úplně high-end. Ale jen jako software ? Proti třeba Cubase nebo Samplitude je PT stará, neobratná, rigidní a nenápaditá herka, co si budeme namlouvat ... Tak nevím jaký by v tom měl být přínos ... Přechod z Cubase nebo Nuenda na PT by mohl být docela šok 

jde hlavne o to, ze ProTools se pouzivaj vsude.. film, tv, hudba.Ne sice LE verze, to je jasny, ale LE maj napr.stejny klavesovy zkratky jako "velky" ProTools..rozdil ProWin/MAC....takze od toho se odviji spousta veci, proc do toho jit, treba misto Cubase atd.----muj nazor-----
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house
profici nie su tak pruzni, museli by zmenou platformy pustit k vode spustu navykov ktore suvisia s efektivitou prace, klavesove skratky, makra, triky... im neni jedno ci zmixuju za dva tyzdne alebo za tri, oni musia za hodinu...Ivo píše:Proč se ProTools používají "všude", je hodně mimo moje chápaní, když porovnáme co (ne)umí tento software a co umí jiné softwary ... Chápu, že před 10 lety to byl pionýr, ale dnes ?
ostatne pagemaker, avid, betacam su tiez nazorne priklady z inych brandzi...