ProTools M-powered

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

ProTools M-powered

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 09:14

Dnes mi dosiel daky spam od suntequ (www.studio.sk) a pise sa tam ze digidesign s midimanom pustili ProTools LE s podporou Audiophile a dalsich kariet... co o tom viete???

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 07 dub 2005 09:17

Cceche.. no dobry.. jako tohle sem necekal.

http://www.m-audio.com/products/en_us/P ... focus.html

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 09:39

uz im asi tieklo do bot s tym LE...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 07 dub 2005 10:04

Tak to je fakt překvapení. Čekal bych, že se za chvíli objeví "trial" verze, která bude unlocknutá na všechny karty...

Saša

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 07 dub 2005 10:19

Hrob pro ostatní hosty . :cry:

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 07 dub 2005 10:19

ja prave stahujem demo, ale s obavami, protools sice podporuje m-audio, ale vsade pisu len o niektorych typoch , ja mam zrovna firewire audiophile a v druhom komple zas deltu1010lt, ani jedno ani druhe nikde nespominaju ze by to s tym malo ist, coz nechapem, ked to podporuje napr audiophile 2496..

Dam vediet ako som dopadol.

Inak je to chranene Pace Ilokom, ten je tusim uz davno cracnuty..

Husty tah, aspon je zo spojenia maudia a digidesignu nejaky osoh :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 11:00

sparX píše:Hrob pro ostatní hosty . :cry:
nemyslim... LE je stala slabucka v porovnani s logicom aj cubase...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 07 dub 2005 11:03

no malo by to byt na urovni logic express alebo toho jednoduchsieho cubase, aj ta cena je dost podobna..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 07 dub 2005 11:10

kexik píše:nemyslim... LE je stala slabucka v porovnani s logicom aj cubase...
Podporou M-Audio výrobku si tenhle soft získá tolik pozornosti , že brzo dospěje .
( např. Ableton taky není nic echt ... a je sklonovanej snad všude )

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 11:14

sparx: teoreticky... vidis ako dospieva reason trebars...to dospievanie byva hodne relativne. urcite je to ale zaujimava alternativa v tej nizsej strednej az lowend klase... dost bude asi zalezat na type produkcie. ak niekto nahrava live kapelu, cize klasicke hdr, tak asi bude hodne spokojny... uvidime

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 07 dub 2005 11:33

Otázka jestli je vůbec o co stát. ProTools mají jakousi relativní výhodu v plné HD verzi (DSP výkon, I/O). Ale i tam třeba převodníky nejsou úplně high-end. Ale jen jako software ? Proti třeba Cubase nebo Samplitude je PT stará, neobratná, rigidní a nenápaditá herka, co si budeme namlouvat ... Tak nevím jaký by v tom měl být přínos ... Přechod z Cubase nebo Nuenda na PT by mohl být docela šok :wink:

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 07 dub 2005 11:41

jde hlavne o to, ze ProTools se pouzivaj vsude.. film, tv, hudba.Ne sice LE verze, to je jasny, ale LE maj napr.stejny klavesovy zkratky jako "velky" ProTools..rozdil ProWin/MAC....takze od toho se odviji spousta veci, proc do toho jit, treba misto Cubase atd.----muj nazor-----
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 07 dub 2005 11:46

Proč se ProTools používají "všude", je hodně mimo moje chápaní, když porovnáme co (ne)umí tento software a co umí jiné softwary ... Chápu, že před 10 lety to byl pionýr, ale dnes ?

Matheo
Příspěvky: 68
Registrován: 02 říj 2004 13:40

Příspěvek od Matheo » 07 dub 2005 11:58

No nebude to v tom, co umi a co ne.Proste takovej "monopol":)
Od Pana prstenu,Star Wars az po veskery novejsi cesky filmy a tv serialy....ale na hudbu bych ho osobne asi taky nepouzival...no i kdyz...podporu RTAS dela ted uz skoro kazdej a ma to Rewire
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 13:19

Ivo píše:Proč se ProTools používají "všude", je hodně mimo moje chápaní, když porovnáme co (ne)umí tento software a co umí jiné softwary ... Chápu, že před 10 lety to byl pionýr, ale dnes ?
profici nie su tak pruzni, museli by zmenou platformy pustit k vode spustu navykov ktore suvisia s efektivitou prace, klavesove skratky, makra, triky... im neni jedno ci zmixuju za dva tyzdne alebo za tri, oni musia za hodinu...

ostatne pagemaker, avid, betacam su tiez nazorne priklady z inych brandzi...

Odpovědět