REAKTOR - Blue Matrix synth

Ostatní audio software, obecná diskuse
jock
Příspěvky: 7
Registrován: 10 říj 2006 10:10

REAKTOR - Blue Matrix synth

Příspěvek od jock » 10 říj 2006 10:26

ahoj, da se nekde sehnat tutorial / manual k Blue Matrix synthu (Reaktor ensemble) aniz bych se musel registrovat na strankach NI ??

v Reaktoru jsem naprosty zacatecnik a teprve objevuji jeho potencial, v posledni dobe se peru s ovladanim synthu Blue Matrix, v podstate hlavni problem je zapis / editace patternu (v matrixu)..... Kdyz chci neco zapsat, chova se to jako kdybych kreslil tuzkou od ruky a nejsem schopen odstupnovat vysku i delku tonu.. Samozrejme jsem projizdel vsechny moznosti po kliknuti pravym tl.mysi... Kdybyste nahodou nekdo vedeli jak na to..
dik

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

matrix

Příspěvek od bassline » 10 říj 2006 10:41

S tym som mal presne tiez ten isty problem :P ...tiez som skusal vsade mozne hladat kde sa nastavuje grid size alebo nieco take, ale nenasiel som :( ...

jock
Příspěvky: 7
Registrován: 10 říj 2006 10:10

Příspěvek od jock » 10 říj 2006 11:10

to je ono... Jsem opravdu zvedav, jestli nekdo odhali toto "tajemstvi" :))
..tenhle Blue Matrix me svym zvukem neustale hecuje do dalsiho badani nad vyse zminenym problemem, ale zatim marne :/ ..takze zatim o vlastnich patternech muzu pouze snit

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

blue matrix

Příspěvek od bassline » 10 říj 2006 11:12

jedine co sa mi podarilo, bolo najst zoom patternu :P ...ale furt sa to chovalo ako keby tam nebol pri kresleni ziadny snap nastaveny...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 11 říj 2006 13:31

no bud si to rozoberte a zmente si ten jeden ovladaci prvok na co len chcete. alebo si tam dorobte pitch a gain vstupy a pripojte nejaky iny seqencer z reaktoru, pripadne si poskladajte aky len chcete....

(nic v zlom, ale na to ten reaktor je...ked sa v tom nemate chut rypat tak nepouzivajte reaktor ale radsej nejaky kvalitny VST synth, ktory nema problem s aliasingom a robi mensiu zataz na processor)

jock
Příspěvky: 7
Registrován: 10 říj 2006 10:10

Příspěvek od jock » 13 říj 2006 11:18

Chapu tedy dobre, ze jedina moznost v Blue Matrixu, jak aktivovat "snap" rezim pri zapisu/editaci v patternu je prekopani toho synthu ve structure mode.. ?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 14 říj 2006 19:23

no ja okrem toho ze je to nejaky instrument v reaktore absolutne vobec netusim co to ten Blue Matrix je (a ani ma to nezaujima), takze netvrdim ze to je jedine mozne riesenie, ale keby som mal tvoj problem tak ho riesim tak ze si ho upravim v "structure mode" ((: (v skutocnosti to neni mode, ale len iny pohlad na vec.)

inak zakladne stavebne moduli sa v reaktore nedaju pridavat, takze kazda jedna vec spravena v reaktore je zlozena z nich. tak si najdi ze co je to za modul, ktory tam v tom syntaku nechapes, a v manuali si najde ze ake moznosti ma. mozno to dokaze to co potrebujes. ked nie tak si checkni ze ako funguje a vymen ho za nieco ine. ak to ma byt nejake step seqencer tak ten mozes spravit napr aj na 16 knobov dost jednoducho.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

blue matrix

Příspěvek od bassline » 14 říj 2006 19:39

aum: aby si bol v obraze

Obrázek

jock
Příspěvky: 7
Registrován: 10 říj 2006 10:10

Příspěvek od jock » 16 říj 2006 09:50

bassline: dik :)
aum generator: no, asi se budu muset naucit editovat "structure" tak jako tak... Ale vzhledem k tomu, ze zatim si v Reaktoru nejsem schopen vyrobit svuj ensemble / ani k tomu nesmeruju / spis je pro me jako hudebnika daleko prinosnejsi projizdet "jiz vyrobene" ensembles a z nich "vykrucovat" zvuky, ktere zrovna v tu chvili potrebuju..
Takze v okne "pitch" mi jaksi nejde vypnout rezim "tuzkou od ruky".. :)
Pravym tl. se da zvolit "select" mode, ale stejne se mi nepodarilo se hnout z mista.. hmmm, ze by nakej chytacek?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

blue matrix

Příspěvek od bassline » 16 říj 2006 10:17

jock:

Mna by ale zaujimalo ako tam nakreslili tie patterny v default snapshotoch bez snapu :P

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Green Matrix

Příspěvek od bassline » 16 říj 2006 10:24

Inac velmi pekny nastroj je tiez Green Matrix, na klasicke 'analogove' zvuky s cistym digitalnym charakterom je tento synth velmi dobry

Obrázek

a ma super mod. matrix :P

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 16 říj 2006 18:03

bassline: dik

jock: no to editovanie v blue matrix vyzera pomerne komplikovane. ked sa to chces ucit tak zacni s niecim jednoduchsim....
je ten instrument by default v reaktore? ak ano tak sa ti na to doma mozem pozret.
aj ked v pravo tam vidim tlacitko QUANT co vyzera na kvantizaciu...aj ked netusim ci casu alebo vysky tonu. ale vyska tonu vyzera byt 1 pixel = 1 semitone, takze by to mohlo kvantizovat cas....ci nie?

jock
Příspěvky: 7
Registrován: 10 říj 2006 10:10

Příspěvek od jock » 17 říj 2006 09:32

aum generator: presne tak, vyska tonu je odstupnovana po "pixel=semitone", coz je nepouzitelne.. kdyby slo nejak zmensit "rozliseni" hmm... Celkem zahada pro me. Jinak ta kvantizace bude asi pro CAS, ale nejak mi to nereagovalo.
Nerozumin ted co myslis tim "instrument by default"... Kazdopadne ja jsem ho mel po nainstalovani Reaktoru ve slozce ...ensembles/seq synths/... aniz bych ho musel doinstalovavat (blue matrix).. spolu s jednou bici masinou.. (ted si nevzpomenu na nazev) takze to bude asi ono

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 17 říj 2006 09:39

jock:... DSQ 32? Tiez super masina, kvalitny drumsynth so step sequencerom...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 říj 2006 11:24

"instrument by default v reaktore" - som myslel ci sa mi tam ten instrument nainstaluje spolu s reaktorom. ale pozeral som a mam ho tam.

no pozeral som ze ako funguje to ovladanie (zvnutra/structure) a je to teda pekny bordel.

mam pocit ze oni tie presety vytvarali pomocou REC tlacitka a externeho sequenceru... ono celkovo sequencere v reaktore sa moc neoplati riesit. je to brutalne obmedzene a ak clovek potrebuje nieco zlozitejsie ako obycajny step-sequncer tak musi takyto bordel riesit. (pripadne aj stepov v tom sequenceri ked nechce mat 16 ani 12 ani 8 ani 6 tak ma problem (v pure data zalezitost na 30 sekund))

Odpovědět