reaktor,NIPro53

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
peetr1

reaktor,NIPro53

Příspěvek od peetr1 »

Zdravím všechny na tomto fóru.Mám takový totaz.Používám cubase sx3 po nainstalování reaktoru a Nat.instr.Pro 53 se mě tyto syntetizátory neobjevují v nabídce VST nástrojů ale překvapivě v audio efektech. Zkoušel jsem přeinstalovat tyto progr. do adresáře cubase VST instr.synth ale ani to nepomohlo. V cubase pug.inform. jsou tyto označeny jako unkown. Když si vytvořím midi stopu a NIpro 53 přiřadím do FX stopy, můžu nastavit výstup midi stopy na NIPro 53. U Reaktoru to však nejde. Co stím - poradí někdo?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prosimte oba tyhle nastroje jsou jak vst tak vsti. to znamena, ze treba pro53 muzes pouzit jako fx a zvuk jde myslim jen pres fx cast toho synthu (takze pres ten delay). podobne to je i u reaktoru. oba nastroje tedy musis mit dostupny jak jako fx, tak i jako vst instrumenty. vyzkousej si projet nacteny pluginy (Devices -> Plug-in Information)

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

@biscut - to je právě ono. Jako fx je načtu a použiju je potom pro audio. Ale ve VST instrumentech je postrádám. A protože je chci v drtivé většině použít pro midi - tak nevím co s tím. Podobný problém jsem měl i s hydrou - nabídka nebyla dostupná pro VST instrument - až po překopírování dll soub. do složky steinberg/cubase /vst / synth bylo vše OK. Ještě mě napadá že bych asi neměl verzi pro vsti- no fakt nevím

kexik

Příspěvek od kexik »

to je daka haluz. pro53 ma dve dll, jednu pre vst a druhu pre vsti a vo fruity studio ho vidno dvakrat, ako pro53 a pro53fx. neviem o tom, ze by existovala len fx verzia. funguje ti standalone? (aj reaktor aj pro53 vedia bezat aj standalone)
bohuzial vo vztahu ku cubase poradit neviem

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

Díky za impuls - přeinstaloval jsem znovu reaktor a při instalaci jsem zafajknul možnost VSTi a už je to korektní. Problém přetrvává pouze u synth Pro 53 (je i standalone)- při přeinstalaci mě to nepomohlo - mám asi jinou verzi než VSTi zkusím ještě brouzdat na netu. Díky za pomoc.

elektri

Příspěvek od elektri »

peetr1: všechny verze Pro53 jsou VSTi, takže tam chyba nebude.
Podle standalone to taky nepoznáš, jelikož to používá DX verzi.
Zkusil bych to ještě jednou nainstalovat a ujistit se, že mám zatrhnuto i VST a po instalaci překontroloval, jestli je pro53.dll tam kde má být.
Některé NI věci si všechno tak nějak instalují automaticky do Program Files - Native instruments

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

V tom je problém - při reinstalaci mě to nabídku na zatrhnutí vsti neposkytne. V cubase - okně plug-in information mám v záložce directX plugin knihovnu Pro53DXI.dll, v záložce VST Plug-ins je nějaká knihovna ni3. dll - category unknown. Tak nefim

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prohlidni slozku ..program files/steinberg/vstplugins, tam musi byt pro-53.dll a pro-53fx.dll. jestli to tam neni, musis to znova nainstalovat a v pripade, ze ani po opetovny instalaci to tam nenajdes, obrat se na NI support. jestli to je takovyto "vylepseny demo" nebo jak to slusne nazvat, sezen si jinou verzi.

kexik

Příspěvek od kexik »

eventualne ti mozem pro53.dll poslat, a jednoducho ju tam nakopirujes

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

@kexik - supráč - miirka1@seznam.cz

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ono ale zalezi na verzi, ta tvoje instalace nemusi s danym *.dll chodit, tak se neraduj dopredu ;)

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

takže bylo to špatnou verzí - teď už to chodí tajakmá

Odpovědět