Realtime Slicer

Ostatní audio software, obecná diskuse
f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 26 led 2008 10:06

este doporucujem Electronic instruments 2 XT
specialne Fast FX je genialny plugin na realtime efektovanie a slicovanie
zozenies to asi uz len z druhej ruky,alebo pohladaj na nete...
myslim toto:

http://www.native-instruments.com/index ... cins2xt_us
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 27 led 2008 02:28

Chtelo by to nejake VST, ktere umi zpracovavat prichazejici audio (treba na masteru), zobrazovat jeho waveform a primo signal ukladat treba do 16 stop dle rytmu a moznost to namapovat pres midi do 16 tlacitek. Imput by jel neustále rovnou na output a jen pri zmacknuti jednoho z tech tlacitek se ozve to co je tam zrovna v dane sekvenci stop ulozene, misto prichazejiciho audia. A pak by zase jelo audio tak jak predtim. Je nejaky takovy slicer?
Naposledy upravil(a) Sonority dne 27 led 2008 11:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 27 led 2008 07:56

no neco podobnyho je ten liveslice vst... akorat nevim jestli tam jde nahrat vic jak jeden sampl...

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 27 led 2008 11:12

ekeaze píše:no neco podobnyho je ten liveslice vst... akorat nevim jestli tam jde nahrat vic jak jeden sampl...
pokud je liveslice tohle http://www.livelab.dk/liveslice.php
tak tam pisou "You can load up to 64 wave files at a time" a navic to neni efekt ale VSTi. Myslel jsem efekt, kterej dam treba na master a ten to prichazejici audio (tedy zadne nahrane soubory, ale audio stream z ostatnich stop) bude slicovat. Trochu to resi Plonki VST http://andreas.smartelectronix.com/inde ... &p=8&kat=0 , ale blbe, neda se to moc pouzit.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 28 led 2008 01:14

A co Virus ? Sel by na to pouzit?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 led 2008 10:30

a hodinky z vodotryskem byste nechteli? ono je to fakt těžké udělat tak, aby to fungovalo realtime, bez latence, okamžitě

už jenom ten slicing je problematická věc sama o sobě

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 led 2008 13:55

Já si také myslím, že s realtime se nemůže dosáhnout takového výsledku, ale on ekeaze přímo nepopsal proces, na kterej to potřebuje aplikovat a proč to musí být realtime. pokud na live vystoupení, tak asi OK. Jinak, není třeba hodně sofistikovanej slicer NI BATTERY?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 led 2008 15:32

delay: neni, battery je sampler/bici automat

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 led 2008 15:48

fractal, tak nevim... ale když tam dáš třeba 10s loop, tak ti udělá slice třeba na 20 i víc kusů a to hodně přesně... Nepoužívám, ale právě ráno jsem to zkoušel, na těch talčítkách/padech je přímo slice napsaný, takže asi tak mimo to nebude... Anebo jo, ja nevim :-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 led 2008 15:58

no ja bych to chtel na bici jako inzert efekt a aby to umelo pracovat v realtimu (jako ze kdyz ho nejak nastavim, tak aby to pri zapnuti toho efektu udelal nejky slice-loop-revers efekt), vim ze v od realtime sliceru nemuzu cekat neco uzasnyho jako od normalniho sliceru, kdyz to bude mit latency kterou bude umet dopocitat DAW tak je to uplne jedno .... proste to chci k ruznejm silce efektovejm picovinkam... jako zatim co se k te me predstave nejvic blizi je dblue glitch

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 led 2008 15:58

no, kazdy tu mluvime o necem trochu jinym. tyhle realtime 'glitchery' ctou do bufferu a sekaji audio signal - ale nedetekuji transienty.

do liveslice se nahraje sampl a rozkouskuje prave na zaklade detekce transientu, stejne jako treba v recycle.

takze pro ekeazeho ucely spis ten prvni pripad. toho je mraky. jak tu nekdo poznamenal - glitch, veci z reaktoru, dal treba buffer override a dalsi.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 led 2008 16:00

jinak ten virus podle toho videa umi slusnej realtime slicer.... a v pravim realtimu ...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 28 led 2008 16:03

delay: no to je fakt že battery umí natahovat loopy apod. to jo... myslel jsem to tak, že to není slicer:) teda já mám battery2 a ta se jako slicer v pravém slova smyslu netváří, verze 3 tam má jakousi novinku pracování s loopy, možná to bude ono

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 263
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 28 led 2008 16:03

GATOR Vsti efekt - nevím zda zná reverz ale umi toho dost - pouzivam ....

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 led 2008 16:12

synth: myslis toto :D

Obrázek

nebo mas odkaz?

Odpovědět