ReFX QuadraSID vs. realny SID

Ostatní audio software, obecná diskuse
kru

Příspěvek od kru »

rastika ja sem te pochopil dobre a souhlasim s tebou, nesmis brat tak vazne co pisu ;) to bylo z pohledu vyrobcu gearu, kteri posledni co chteji, sou lidi pracujici na sobe a ne na novy masiny ;)

rastika

Příspěvek od rastika »

v pohode uzavrime to je to OT :)

nooly

Příspěvek od nooly »

nemam sice SIDstation (zavist :), nicmene jsem trochu porovnaval quadraSID a audio vystup z mych drobecku 6581 a 8580. vysledek - asi tak, jak nastinil pavel. neni to tak syrove, pisklave, skrklave jako opravdove cipy, ale ja osobne jsem ochoten to vymenit za komfort, jaky mi quadraSID nabizi. uz jsem rozmazleny, cpat diskety se synthama do C64, nahravat zvuk do PC pres kabel a obtezovat se s sumem, ktery vznikne rusenim z RF interfacu se mi malokdy chce, takze si nakonec stejne generuju zvuky v quadraSIDu, moduluju je tak jak tak v trackeru (ReNoise), dal efektuju a v mixu by podle me ani nejvetsi odbornik nebyl schopen s jistotou tvrdit, zda byl prapuvodni zvuk vymyslem slozitych vzorecku nebo zda vzesel z tech roztomilych cernych svabiku... ;)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nooly: no ja uz brzo budu moct, pujde-li vse dobre, porovnat QuadraSID s realnym Midibox SIDem... Jinak diky za nazor a zkusenost. Mohl bys neco rict k rozdilu tech dvou typu SIDu? Ja sice chci do svyho midiboxu ten starsi, drsnejsi, ale mozna bych se nechal presvedcit na novejsi...? Jak to vidis ty, jakej mas radsi?

P.S. mas skvelou ikonku :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ja mam C64-I a mal som vselijake sid prehravace na Amige a PC,
u mna najlepsi bol Sidplay, dokazal aj emulovat solidne (tusim od roku 1998) sum a filtre. QuadraSID engine sa mi uz nepaci, oversampling robi
tie vlny uz uplne makke a ako keby tam bolo viac rezonancie.

nooly

Příspěvek od nooly »

cyrile a kdo ti ten midibox stavi? :) je to super vec, kdysi jsem to chtel... ale jak rikam, uz jsem proste moc rozmazlenej, ten quadraSID mi pro hq produkci staci a kdyz budu nutne potreboval vylozene neco "lo-fi", tak to nasampluju ze svych C64ek... k rozdilum jednotlivych cipu: ve zvuku obecne moc ne - nekdo tvrdi, ze 6581 je takovy rezavejsi, syrovejsi, ale ja jsem nebyl s to ty rozdily poradne zaznamenat, osobne pochybuju, ze nejake vetsi tam jsou. rozdil je ve filtrech, kde se muze stat, ze cipy zvuk interpetuji rozdilne (coz muzu jen potvrdit). kazdopadne muzes posoudit sam, na techto strankach (http://sid.kubarth.com/) je o tehle problematice par vet a prikladu.

kazdopadne mam (buhviproc) radsi 6581, kdyz uz zplodim nejakou SID hudbu, nechavam je hrat na soutezich starsim cipem =)

demsky urcite je zvuk mekci... je to holt to dilema - chtit, aby ti to znelo 'dobre' a zapadlo ti to do mixu nebo chtit, aby ti to znelo co nejvic jako original? vsechno jsou kompromisy...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nooly: diky, ta stranka je dobra! Bude mi ho stavet .... tady z fora, bude v 2U racku, nemuzu se dockat!
Naposledy upravil(a) Cyril dne 17 led 2008 11:48, celkem upraveno 1 x.

nooly

Příspěvek od nooly »

aha, uz jsem doma, tak to tam asi budes mit jeden SID ode me, mam navic 8580 ,)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nooly: ja budu mit 6581...

MSK

Příspěvek od MSK »

Tak ted jsem si poslech obe ukazky asi desetkrat a nak porad ne a ne poznat nejaky rozdil. Vy tam na monitorech nekdo neco slysite? Nemam moznost poslechnout je na kvalitnim zvuku..
Resim dilema jestli si do svyho SIDsynthu dat 6581, nebo 8580 (nebo oba?:)

Mate nejake tipy, jakymi typy efektu nejlepe efektovat?

bluem

Příspěvek od bluem »

Resim dilema jestli si do svyho SIDsynthu dat 6581, nebo 8580 (nebo oba?:)
ked si tam budes davat obidva, tak hlavne nezabudni, ze maju rozdielne napajanie... :) ale myslim, ze si tie schemy cital podrobne...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

bluem: nejaka rada, nazor? Me osobne prijde, ze kdyz uz, tak ten vic "dirty", at to ma co nejvic c64 duse... Chci to na spinavy zvuky, na cisty prece nebudu pouzivat syntak s 25 let starym chipem z domaciho pocitace :) Tak takhle uvazuju ja, ale klidne se necham vyvest z pripadneho omylu...

bluem

Příspěvek od bluem »

Cyril píše:bluem: nejaka rada, nazor? Me osobne prijde, ze kdyz uz, tak ten vic "dirty", at to ma co nejvic c64 duse... Chci to na spinavy zvuky, na cisty prece nebudu pouzivat syntak s 25 let starym chipem z domaciho pocitace :) Tak takhle uvazuju ja, ale klidne se necham vyvest z pripadneho omylu...

fu, tak to som vobec nepochopil co si tym chcel povedat...
ja som ta len zo zartu upozornoval na to, ze pri napajani oboch typov obvodov je rozdielne napatie... to je vsetko... spinavy zvuk budu mat oba... je to sid. viac spinavy alebo menej by som uz nejako nepremyslal nad tym...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

bluem: me slo o to, ze nekdo doporucuje starsi pro "tlusty basy" a novejsi pro "hluboky moderni kopaky" apod... tak jestli na to taky nemas nejakej nazor...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Na druhou stranu, v SidStationu je taky 6581, a ty kluci urcite vedeli, proc to delaj...

Odpovědět