ReFX QuadraSID vs. realny SID

Ostatní audio software, obecná diskuse
bluem

Příspěvek od bluem »

cyril, neviem... na 'tlusty kopaky' navod nemam:)
6581 - neviem - chip ako chip... sidstation - reklama... nebudu davat predsa nieco, na co sa ani tricko nepredava:) haha... vies co? mne je uplne jedno ako budu 8580 zniet, dam ich tam 4 (sa len vyhrazam, ze si to spravim, aj ked mam uz veci a stale casu nie je nejako) a budem verit, ze to bude fungovat.. aky zvuk to bude mat - necham to tak... nech ma aky ma mat...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

bluem: no tak to si myslim rozumime... Proste je to celkem jedno... rozhodnemez se dle toho, jake cislo se nam vic libi :)

nooly

Příspěvek od nooly »

tak zas podle cisla bych se nerozhodoval, ale pokud mate nejake stare SIDovske vypalovacky a premitate, zda znej "spinavejc" v te nebo te verzi, tak odpoved je jednoducha - zadny poslechnutelny rozdil tam neni. 8580 podporuje nekolik dalsich waveforem a kdyz vygenerujete specificke filter sweepy, muze se stat, ze vysledny zvuk zni odlisne. ale kazdy muzikant na C64 si toto hlida a bud se postara o to, aby hudba znela na obou SIDech dobre (bo dokonce stejne) nebo napise, ze si pohral s filtrama a ze je ten flak 8580 only (resp. ze s 6581 by znel nezadoucne).

nedelal bych z toho zadnou vedu, kazdy z tech cipu poslouzi dobre.

MSK

Příspěvek od MSK »

bluem: jojo, vim o tom, jeste tam jsou jiny dva kondiky.

Predevcirem jsem byl v nemecku a koupil za dvacet ojro C64 i user manualem. je tam popsany o SIDu uplne vsechno, vcetne schemat a podobnych veci. Podle toho by se dal midiboxSID i zmodifikovat, ale to tu moc lidi asi nevyuzije. Je tam treba na kterych pinech je audio vystup z C64, nebo kam se davaji ty potaky na rizeni os X a Y o kterych tu uz nekde taky byla rec.
Jo a je to ten starsi kulatej C64 a ma v sobe 8580, takze si rovnou sam vyvracim tezi ze ve starsich C64 je 6581.
Pripravuju web, takze to tam hodim oskenovany, verim ze by se to mohlo nekomu hodit.

OT: nahodou nepodarilo se nekde nekomu najit schema jakyhokoliv klonu TB303, podle kteryho se da vyrobit? (pripadne PM)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

MSK: dendy si jeden postavil, sice se mu to uplne nepovedlo, ale urcite ma schema... Mimochodem, Audiorealism Bassline 2 ti nestaci? :)

MSK

Příspěvek od MSK »

Jojo, to vim, bavili jsme se a rikal ze to je stavebnice ktera ted stoji kolem 300 eur, to bych si radsi koupil syntacek od MFB ktery umi tb303 emulovat docela pekne..
Audiorealism mi nestaci, udelal jsem si k nemu i specialni midikontroler, ale fakt bych radsi neco fakt analogovyho co si muzu i vselijak rozsirit a modifikovat a tak..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No jo kdyz delas techno tak se ti to asi vyplati mit fakt analog... ja kdyz to pouziju jen semtam tak by mi to doma lezelo zbytecne...

nooly

Příspěvek od nooly »

MSK pises, ze mas v kulaty C64 8580? to je zvlastni... a nemas nahodou C64G? pokud ano, tak je to jeste o neco novejsi stroj nez C64C, takze bych to pochopil, ale takhle je to zvlastni...

kexik

Příspěvek od kexik »

alebo si byvaly majitel podomacky upgrejdol sid...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: hmmm... ale jak by to udelal? Z mrtvyho novejsiho C64? No kazdopadne je to zajimava a tajemna historka :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Cyril píše:MSK: dendy si jeden postavil, sice se mu to uplne nepovedlo, ale urcite ma schema... Mimochodem, Audiorealism Bassline 2 ti nestaci? :)
jo ja to mam postavene ale nepodarilo sa mi doriesit pitch vyladenie .. bud som niekde spravil chybu ale neviem kde (nejaky odpor zle zapojeny alebo co) ale kazdopadne nejde mi to vyladit tak taby noty sedeli .. inak povedane ked napr nastavim aby pri C3 hrala C3 tak ok, ale pri C4 uz potom nehra C4 ale len F#3 ... atakdalej.. skoda ...

zvukovo to hra jak svina, 1:1 identicke s originalom ... ale co uz ked koli tomu odladeniu je to v realnej hudbe nepouzitelne ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

dendy: a kdyz porovnas s audiorealism bassline 2? Jak vychazi?

MSK

Příspěvek od MSK »

nooly: fakt ze jo, mam C64G, tak to je pesek, dvacet ojro pryc:(

je to tak original, pac mel jeste zarucni pecete, jsem to ale barbar:)

dendy

Příspěvek od dendy »

Cyril píše:dendy: a kdyz porovnas s audiorealism bassline 2? Jak vychazi?
tak to uz je skorej v polohe subjektivnych pocitov ako nejakych realnych rozdielov.. ja som 303 uchyl takze rozdiel tam pocujem (hlavne pri zavretom cuttofe, max. reznancie a max. accente - take to "kvak" znie proste z originalu 303 - a z mojej ml303 - nenapodobitelne :)

ale inak si mylim ze v mixe spolu s ostatnymi nastrojimi tazko niekto rozozna ci je to tb303, ml303 alebo audiorealsim 2.0 .. ;)

hold ked om to staval este ziadne audiorealism bassline nebolo takze vtedy to bola bomba dnes uz by som to znovu nestaval...

dendy

Příspěvek od dendy »

koho zaujima tak

http://files.dendy.sk/index.php?dir=ml303

tu je komplet dokumentacia, schemy, manual, par fotiek mojho "prevedenia" :-) a mp3 ukazka :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 18 dub 2007 13:33, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět