ReFX QuadraSID vs. realny SID

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

ReFX QuadraSID vs. realny SID

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 10:10

Zkouseli jste nekdo tohle porovnat? Jak je na tom QuadraSID s kvalitou emulace? Je poridit si realnyho SIDa prehnanej fetisismus, nebo mu QuadraSID nesaha ani po kotniky a zni jako tenkej VST hnus? Dokazete k tomu nekdo neco rict? Diky!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 úno 2007 11:22

To macovský demo jim nějak nefunguje :roll:

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 11:30

Pavel: no v nejhorsim sou tam mptrojky...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2007 11:40

quadrasid znie dobre (hnusne), zvuk je spravne chipovo pevny a tak akurat drsny, ale mrzne ("lepi" sa gui a to ja nemam rad). kazdopadne vie 4 sid chipy, takze bezny commodore asi pride skratka

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 úno 2007 11:47

Už jsem to rozchodil.

kexik: To asi ano, ale když to tak poslouchám, tak to na krabici teda nemá. Mně tam v tom zvuku cosi chybí. Ale to samo může být subjektivní dojem. Zkusím se v tom ještě pohrabat a uvidíme.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2007 12:05

bude to asi menej spinave... original samozrejme nemam
ale ako zakladny plugin na nejaku chiptune muziku to musi stacit, hra to "uveritelne" :)

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 20 úno 2007 12:23

no SID je DCO+VCF, takze zadna simulace to nedokaze presne napodobit

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 13:02

Skoda je, ze quadrasid nesumi, mate tip, jak to napravit? :) Primichat sum z c64?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 úno 2007 13:16

primichat jakejkoliv sum?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 úno 2007 13:38

pink noise + bitcrusher :lol:

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 13:40

bit redukci to ma v sobe, ne? 4, 8, 12, 16 bit- krasna funkce

a proc zrovna pink noise? dik
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 20 úno 2007 14:00

No, white noise je tomu blíž. Ale to jsem si spíš dělal srandu, protože mám opačný tendence, tedy odšumovat - bez noise gate je SID skoro nepoužitelnej, ideální je za to píchnout compressor/gate.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 14:15

Pavel: no vidis, kazdej to ma jinak... ja tam ten sum naopak chci. Hele nenahral bys mi prosim nekdy az budes mit chvilku sum ze SIDstationu? Proste nahrat "ticho", treba 10 sekund... To bych ti byl vdecnej... muzu vymenit za sum z Gameboye :)))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 úno 2007 14:21

Pavel Vantuch píše:Mně tam v tom zvuku cosi chybí.
A neni to analogovej filtr na SIDstationu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 20 úno 2007 14:35

Cyril: analogovej filtr je primo v SID chipu.

moc nechapu, proc ti nejdriv pripada poridit si skutecnej SID fetisismus a pak chces do emulace poustet nasamplovanej sum ze skutecnyho SIDu. prijde me to jako si stezovat, ze nafukovaci panna nema kramy.

Odpovědět