Remote audio desktop (UNIX/Linux)
Remote audio desktop (UNIX/Linux)
Zdrávíčko,
podařilo se mi rozchodit vzdálenou plochu.
Server: FreeBSD-7.1, KDE 3.5, artsd s podporou NAS
Klient: Windows XP, Xming, Cygwin, NAS
pokud bude zájem, můžu k tomu napsat víc.
Proč to píšu sem? Protože si takhle dovedu predstavit využití unixu/linuxu pro audio. Standalone mašina, se všemi vymoženosti, které U/L nabízí za pár stovek Kč (na eura to počítat nebudu).
Mirek
podařilo se mi rozchodit vzdálenou plochu.
Server: FreeBSD-7.1, KDE 3.5, artsd s podporou NAS
Klient: Windows XP, Xming, Cygwin, NAS
pokud bude zájem, můžu k tomu napsat víc.
Proč to píšu sem? Protože si takhle dovedu predstavit využití unixu/linuxu pro audio. Standalone mašina, se všemi vymoženosti, které U/L nabízí za pár stovek Kč (na eura to počítat nebudu).
Mirek
Re: Remote audio desktop (UNIX/Linux)
jinak ten server muze byt klidne i linux. (tema Linux jako DAW)
instalace a konfigurace zabere par desitek minut, pokud nepocitam manualni preklad ruznych casti systemu.
ale jak tak na to koukam, tak tech zajemcu moc nebude
instalace a konfigurace zabere par desitek minut, pokud nepocitam manualni preklad ruznych casti systemu.
ale jak tak na to koukam, tak tech zajemcu moc nebude
- Jens Ludwig
nějak sem asi trochu mimoň, ale zatim mi uplně tak nějak uniká využití???
tak to je mi tě lítoJens Ludwig píše:nějak sem asi trochu mimoň, ale zatim mi uplně tak nějak uniká využití???
co třeba ekvalizér? (jack-rack: http://jack-rack.sourceforge.net/)
obecně to slouží k tomu, abys mohl používat linux pod windows. až tě to omrzí, tak ten stroj jednoduše vypneš.
vedlejší funkce je, že terminál může být tenký a že terminálů může být víc.
kurňa, co je na vzdálený ploše tak mimozemskýho?
vedlejší funkce je, že terminál může být tenký a že terminálů může být víc.
kurňa, co je na vzdálený ploše tak mimozemskýho?
Co je na necem tak naprosto elementarnim, jako je vzdalena plocha, tak uzasnyho, ze kvuli tomu zakladas vlakno na ezone? Budes za chvili psat o textovych editorech, protoze se "prece vzdycky k necemu, co souvisi s hudbou" muzou hodit?
souvisi to s linuxem, ktery jde promenit v DAW. podarilo se mi vyresit i zvuk, tak jsem to sem hodil.Kermitak píše:Co je na necem tak naprosto elementarnim, jako je vzdalena plocha, tak uzasnyho, ze kvuli tomu zakladas vlakno na ezone? Budes za chvili psat o textovych editorech, protoze se "prece vzdycky k necemu, co souvisi s hudbou" muzou hodit?
o textovych editorech psat nehodlam, o tom uz je tuna jinych dokumentu, ale o remote audio desktopu jsem nic poradneho nenasel. jak sis mohl vsimnout, slo o ovladani linuxu pres sit v prostredi windows -- tedy neco, co by mohlo vetsinu ezonaku alespon zajimat.
tak se omlouvam za spam, kdyz je to tak offtopic
cez remote desktop ale predsa nemozes pouzit zvuk .. to bude mat velke oneskorenie , trhanie .. atd ..
aha .. ja som to potom cele nepochopil .. myslel som , ze sem davas do placu svoj server , kde si to vsetko rozbehal a dal moznost sa ludom cez internet pripojit , aby si to mohli vyskusat ..
ne ne, slo o ciste domaci vyuzitiPytkin píše:aha .. ja som to potom cele nepochopil .. myslel som , ze sem davas do placu svoj server , kde si to vsetko rozbehal a dal moznost sa ludom cez internet pripojit , aby si to mohli vyskusat ..