Rhodes piano vsti

Ostatní audio software, obecná diskuse
myklcz
Příspěvky: 23
Registrován: 09 črc 2007 00:57

Příspěvek od myklcz » 19 zář 2008 15:02

c9000 píše:ale na druhou stranu pokud to ma oscilátory, tak to bude asi zajímavej kousek, spíš experimentátorskej, něco takovýho bych uvítal.
Tady je par wersi zvuku pro zajimavost...

http://myklshop.mykl.cz/wersi2.mp3

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 zář 2008 15:17

tak to je hodne daleko :]

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 19 zář 2008 15:46

jo to rozhodně, z počátku jsem o tohle Wersi měl zájem, jako analog sound to má, ale minimum modulace a editace, a do e.piana to má skutečně dost daleko, já ted jedu na Lizardovi, a líbí se mi dost.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 zář 2008 17:52

me bavej ty italsky zadarmo vecicky (Mr.xxx), ale mel jsem problemy se stabilitou, casto mi to slitavalo :-(

wersi je takovej sumak?? to je hustota, a ke rhodeskam to ma kilometry :-) ale celkem to ma charakter ;)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 19 zář 2008 18:27

no me zase bavi SampleTank2, mam ho koupeny a zatim jsem tam nasel vzdy co jsem chtel, i Rhdes, fakt slusny
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 03 říj 2008 13:54

Zdravim,

docela doporučuju vyzkoušet freesoft Lazysnake
http://www.bostreammail.net/ers/lazysnake.html

nevim co Vy na to, ale já tenhle soft používám. Samozřejmně, že pravá mašina je mašina... ale mně se to líbí...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 říj 2008 14:09

dik za tip.. podle ukazek mi zni trosku poddekozne, ale rozhodne vyzkousim :-)

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 06 říj 2008 22:11

elektrik piano, ale je za penize a narocne na pamet...

alquadim
Příspěvky: 197
Registrován: 23 led 2006 11:36

Příspěvek od alquadim » 06 říj 2008 22:20

mimochodem, hodil jsem tady docela peknou SF2 banku:

http://mrx.unas.cz/piano_rhodes.sf2

samotne zni mekce, ale kdyz se na ni hodi nejaky ekvalizer a poradne se upravi, tak dokonce uslysite i cinkani... chce si to jen pohrat...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 07 říj 2008 00:07

ja sem se nějak zasek na tom lounge lizardovi, a nemužu se pustit, líbí se mi a to to nejsou samply
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 říj 2008 09:16

alquadim píše:mimochodem, hodil jsem tady docela peknou SF2 banku:

http://mrx.unas.cz/piano_rhodes.sf2

samotne zni mekce, ale kdyz se na ni hodi nejaky ekvalizer a poradne se upravi, tak dokonce uslysite i cinkani... chce si to jen pohrat...
ostry, cinkavy sf2 rhodes sa vola Modeled_Rhodes.SF2
da sa stiahnut na sf2midi.com, ma asi 10MB. tieto dva sa pekne doplnaju; co sa tyka moznosti zvuk nejak menit, to zavisi od vasho samplera, v tom maju banky a sample vyhodu

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 07 říj 2008 09:42

ja som hral na lounge lizard a niektore programy sa mi pacili, ale ma to taky divny chemicky, chladnejsi a tensi zvuk ako original. elektrik piano je sice sample-based ale urcite ma plnsi zvuk. este ma zaujala tato kniznica pre akai/kurzweil samplery:

http://pyramid-sound.com/cgi-bin/shop.p ... rhodes.htm

situaciu by som porovnal aj k simulaciam B3, NI B4 II alebo SoundFonts VB3 sa povazuju za top, ale zvukovo je to tiez take "chemicke". zase ale expresivita je o hodne lepsia na matematickom modeli, nez na niecom sample-based ako USB Charlie.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 říj 2008 10:00

myslim ze pri kladivkovych nastrojoch musia stacit sample. ide ciste o to, ci ma sample banka dynamicke layery a kolko... ine kafe su syntaky, kde nastavaju kadejake prechodove javy pri preladovani oscilatorov

ked sa urobi priame porovnanie s realnym nastrojom, za chemickym a chladnejsim zvukom moze byt celkom lahko blba zvukova karta

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 07 říj 2008 10:33

kexik: no neni to tak docela jednoduchy. Napriklad ve vetsine kladivkovych nastroju ti vznikaji i rezonance pri souzvuku vice tonu, takze nestaci jednoduse nahrat kazdej zvlast. Nektery banky se tu rezonanci snazej primichavat, nekdy se to resi konvoluci. Ale samozrejme zalezi, jak velkou miru realismu vyzadujes. Jak moc to pouzijes solove.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 07 říj 2008 10:41

ono ve výsledku, když na to člověk přidá pěkný eq, nebo prožene zvuk přez lampák, každej pozná prd jestli je to soft, nebo real Fender. tot muj názor
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Odpovědět