Roland RE-201 Space Echo

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 bře 2009 23:14

Pytkin píše: CE-1 je tiez Roland ! :)
ale tak to pochopitelně vím (podobně jako DOD / Digitech a spousta dalších)
Pytkin píše:.. na chorus by som ale pouzil skorej CE1 ako DimensionD
Na kytaru asi jo, ale na synťákový plochy mi zatím víc sedí ten Dimension D.
ještě budu zkoušet..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2009 23:28

Tudy píše:
Pytkin píše: CE-1 je tiez Roland ! :)
ale tak to pochopitelně vím (podobně jako DOD / Digitech a spousta dalších)
Joo :) mne len prisla tato veta zabavna "Původně jsem chtěl koupit CE-1, ale myslím, že dám přednost Rolandu. " ..

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 16 bře 2009 09:59

Ještě pořád jsem z RE201 hodně nadšený. Ty chorusy mě tolik nedostávají, ale to je tím, že chorus skoro nepoužívám. Celkově mě ale ten jejich Roland balíček přijde skvělý. Viva UAD 8-)

Saša

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2009 10:20

No mne sa tiez Roland balicek paci cely .. su to velmi vydarene simulacie .. A CE-1 sa mi zda ako velmi dobry chorus .. Dimension D uz mi nepripada ako chorus ... Je to skor taka kombinacia vselicoho .. aj daky flanger/phaser .. inak pri Dimension D sa daju kombinovat tie gombiky .. Cim sa ziskava viac kombinacii ako na realnom hardware ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 16 bře 2009 10:23

Pytkin píše:D uz mi nepripada ako chorus ... Je to skor taka kombinacia vselicoho .. aj daky flanger/phaser .. inak pri Dimension D sa daju kombinovat tie gombiky .. Cim sa ziskava viac kombinacii ako na realnom hardware ..
To je pravda, možná proto se mi tak líbí, že v tom není tak slyšet nějaký rotování a přitom to nádherně roztáhne stereo a změkčí plochy.
Na ty kombinace gombíků jsem včera taky přišel - pomocí SHIFT
Naposledy upravil(a) Tudy dne 16 bře 2009 15:15, celkem upraveno 1 x.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 16 bře 2009 14:14

Počítám, že Space Echo má něco společného s podlahovým efektem BOSS, je to jeho věrná simulace, nebo je přejatý jen název? Pro mě je spíš přínosnější pořídit podlahovej efekt...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2009 14:39

delay : no .. re201 by sa dalo dat na podlahu .. ale neni to typicky podlahovy efekt ..

http://en.wikipedia.org/wiki/Roland_RE-201

Obrázek

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 bře 2009 14:46

Je to emulace staryho paskovyho echa s pruzinovym verbem.. a me hodne ba. Pedalovej efekt bych nevyuzil, mam rad vic instanci a vyvolatelnost loadem sessny ;-) (abych to rek hezky cesky). Jinak orig myslim bude este vetsi maso. Me stacilo jenom nejaky video na youtube, kde nejaky nemecky pan rika, ze je od sebe nerozezna a na me z toho zkomprimovanyho videa lezlo to, ze uad re-201 je proti originalu uzky a zdaleka ne tak prijemne mekky/tlusty. Ale i tak me ten plugin velmi velmi potesil.

Plate140 a re-201 mam vicemene v kazdym mixu.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 16 bře 2009 15:17

matucha píše:Plate140 a re-201 mam vicemene v kazdym mixu.
Plate 140 jsem kupoval jako první. Je super, jen mě štve, že tolik žere :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2009 18:51

matucha : pri analogoch je to uz raz tak .. porovnavali sme u kayka dva jupiter 8 a jeden bol tucny jak diva svina , a druhy uplne tenky ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 16 bře 2009 19:08

Pytkin píše:delay : no .. re201 by sa dalo dat na podlahu .. ale neni to typicky podlahovy efekt ..
Však já myslel tohle:
http://www.musiccenter.cz/Boss-RE-20/Ky ... y/:3:23790

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 17 bře 2009 09:38

matucha: 201 originál nemám, mám 301 a 501 a musím říct, že ta UAD emulace je proklatě blízko. Vysólovaně ten rozdíl slyším, UAD je tenší a ostřejší, ale v mixu je zatracený problém poznat originál od pluginu. Nejsem vůbec fanda pluginů, ale ty UAD věci (a 201 zvlášť) převelice uznávám 8-)

Saša

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 17 bře 2009 11:07

ted koukam na jednu aukci http://www.aukro.cz/item580510135_echo_ ... e_555.html ale asi to stejne nedam...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 17 bře 2009 11:20

Co tohle, já na tyhle echo věci používám Ohmboyz ale tohle vypadá hezky.
http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=26
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 17 bře 2009 11:26

matucha píše:ted koukam na jednu aukci http://www.aukro.cz/item580510135_echo_ ... e_555.html ale asi to stejne nedam...
Až bude tohle na UAD, okamžitě to koupím.
Na RE201 mě právě štve, že nejde rozmítat rychlost pásku (čili chorus), což předpokládám že u SRE555 je řešeno právě tímhle způsobem.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět