Roland RE-201 Space Echo

Ostatní audio software, obecná diskuse
aum generator

Příspěvek od aum generator »

Tudy píše:
matucha píše:ted koukam na jednu aukci http://www.aukro.cz/item580510135_echo_ ... e_555.html ale asi to stejne nedam...
Až bude tohle na UAD, okamžitě to koupím.
Na RE201 mě právě štve, že nejde rozmítat rychlost pásku (čili chorus), což předpokládám že u SRE555 je řešeno právě tímhle způsobem.
repeat rate sa neda automatizovat?
jihad on riaa & soza.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

aum generator píše:
Tudy píše:
matucha píše:ted koukam na jednu aukci http://www.aukro.cz/item580510135_echo_ ... e_555.html ale asi to stejne nedam...
Až bude tohle na UAD, okamžitě to koupím.
Na RE201 mě právě štve, že nejde rozmítat rychlost pásku (čili chorus), což předpokládám že u SRE555 je řešeno právě tímhle způsobem.
repeat rate sa neda automatizovat?
To už by ale nebyla simulace originálu :)
Tedy pokud bych nechtěl zkoumat nepřesnosti a křivky rozmítání na SRE555 a pak ta data zanášet do automatizace :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

aum generator

Příspěvek od aum generator »

tudy: nah. niečo myškou chaoticky načmáraš a máš :)
jihad on riaa & soza.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Do 15.000 za SRE-555 je to stale dobrej nakup, je to skutecnej Rolls Royce !!! V dobe uvedeni na trh pred 30ti lety to byl fakt silenej luxus, stal tolik co nejlepsi analog syntaky : )

Tuhle krasku SRE-555 mam ve studiu. Je to nejlepsi paskovy echo ktery kdy kdo vyrobil. Ja ho koupil pred 10ti lety. Moc dobra koupe za skvelej stroj. Krome toho ze zvuk je opravu nadhernej, tak je to hodne zabana masina a hodne inspirujici, nikoho nezklame. Jedina komplikace jsou nekonecny pasky. Mam v zasobe dve puvodni Roland kazety, ale je mi lito je pouzit : )) jsou to 30 let stary pasky, sberatelska rarita. Ale v nemecku se daj koupit uplne novy. Pak jeste pred nakupem paskovyho echa doporucuju kontrolovat v jakym jsou stavu hlavy, protoze takhle stary echa bejvaj casto v dost spatnym stavu (coz ale nekdy je stesti na super kus), protoze to v barech, zkusebnach atd bezelo nonstop celou tu vecnost.

Obrázek

Ze SW "paskovejch echo efektu" pouzivam moc povedenej Free plugin E-Phonic TAPE DELAY
http://www.e-phonic.com/plugins/tapedelay.php

nebo Free Interruptor TAPE DELAY a BIONIC DELAY
http://www.interruptor.ch/vst_overview.shtml

nemaj ambice tvarit se jako klony konkretniho HW ale maj moc hezkej retro zvuk a peknou barvu.

Obrázek

a abych nezapomel Kjaerhus Audio - Classic Delay skvelej (a nejen TAPE delay), hodne univerzalni skvele znejici a uzitecnej Free delay.
Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

:)
Naposledy upravil(a) c9000 dne 20 kvě 2010 00:31, celkem upraveno 1 x.

syncro

Příspěvek od syncro »

Ecson Waldes: Možná se Jirko mýlím, ale není SRE555 "jenom" RE501 v rackové verzi? Pokud ano, tak si ne úplně myslím, že by to bylo "nejlepsi paskovy echo ktery kdy kdo vyrobil". Podle mě je celá ta RE řada srovnatelná a ačkoli mám osobní zkušenost jenom s 201, 301 a 501, tak bych těžko vybíral, které je nejlepší. Za úplně srovnatelné (možnostmi a provedením), i když zvukově jiné, považuji osobně třeba i Korgy SE300 a SE500.

Nemyslím to jako flame a chápu tvé nadšení pro 555ku (i mě se líbí ten rackový formát), ale zvukově to pro mne nevybočuje ze své ligy. Pokud to ovšem není stejný engine jako 501, pak to vše beru zpět, protože s 555kou osobní zkušenost nemám 8-)

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

Melo by to byt to samy (501 a 555), jen ta rackovatelnost je rozdilem. A pak vlastne balancovany vstupy vystupy.. to myslim 501 nema... nema?

Prestoze znam tyhle vsechny free pluginy a jsou urcite fajn, tak ta emul(g)ace space echa dela proste uplne jiny veci (nejen) kvuli tomu spring reverbu. Dobre se to pouziva nekde na pomezi mezi reverbem, delayem a barvidlem. Docela unikatni vec v pluginech. Jinak z ciste delayovitejch delayu mam rad Tal Dub (2), ten ma docela akorat vyvazeny rezonance atd pro delsi feedbacky... No a dalsim delayem, kterej pouzivam rad je PSP 84, taky tam jde o spojeni verbu s delayem a funguje to fakt skvele.

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: Má 8-) RE501 má balanced i unbalanced I/O. Podle mě je to opravdu úplně totéž v jiné krabici.

Saša
GunJah Records

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Syncro:
To ti muzu potvrdit, protoze v moji SRE-555 mam vnitrek z RE-501 ! : ) SRE-555 kterou jsem koupil mela bohuzel dost pouzitou mechaniku hlavne sedreny hlavy a tou dobou jsem mel i RE-501, ktera byla zvukove naprosto v super stavu, ale zase mela trosku poskrabanej kozenkovej ram a protoze jsem chtel rack z praktickejch duvodu, tak jsem je ze zvedavosti oba rozdelal a zjistil jsem, ze jsou az na dva uchyty malejch sroubku (ktery mela SRE-555 navic) uplne identicky !

Ten RollsRoyce jsem bral obecne jako RE serii. Jsou to dokonaly masiny, kdyz je clovek otevre tak je to spickova prace i po tech letech, vypada to jako hodinovej stroj, jemna krasna mechanika spousta chromu a uz od pohledu pocit presny prace. Motor, prevody, hlavy, celej system zaznamu i zpozdovacky je to fakt perfektni stroj. RE-201, 301 maj trosicku jinej zvuk a mensi moznosti v typech modu echa, ale zrovna tak jsou skvely. Z paskovejch echo stroju mam jeste JMX a Dynacord, ty maj mnohem vic spiny a necistot (coz neni vubec spatny : )) ale zvuk neni ani zdaleka tak kultivovanej a tlustej jako maj Rolandy. Jeste k ty SRE-555, u ni je cena o neco vejs, protoze jsou docela vzacny, vyroblio se jich malo tak jsou u ni lidi ochotni platit vetsi penize nez za RE-501.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

UAD Space Echo ted taky pouzivam skoro v kazdym tracku, ale jeste pred tim jsem si dost oblibil NI Spektral Delay. Je to sice neco trochu jinyho, ale ma taky supr charakter.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no ja sa doma hram teraz s tymto a musim povedat ze je to parada.. chcem si to testnut hlavne koli analogom a musim povedat, ze to dost obohatilo signal :)

ja spravim suchu ukazku a aplikujem na nu konkretne nastavenia( hodim to sem neskor ).. potom tieto nastavenia by ste na tu suchu ukazku mohli niekto hodit v UAD a mozme to zrovnat aky je v tom rozdiel... respektive kto ma paskove moze aj to a mozme to pekne zhrnut...

Obrázek

syncro

Příspěvek od syncro »

Ecson Waldes: Ty jsi hračička 8-) Pravdu máš, ta RE série je opravdu parádní. Dynacordy jsem měl dva, oba jsem prodal, pak jsem měl ještě Teslu a Echolette, taky prodáno. Rolandy jsem si nechal a nějakého Korga SE bych příležitostně dokoupil... Musím ale říct, že od doby UAD RE201 u mě pásková echa dost zahálí.

Saša
GunJah Records

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Nezaložíme petici, ať UA udělá RE501 (SRE555) ? :)
Předpokládám, že 501 je na stejném principu jako nižší modely, jen má funkce navíc..

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Aaa, stalo se, čeho jsem se bál, Matucha zvýšil konkurenci u aukce RE-555. Tak to tam bude v sobotu živo;)
Ale po všem, co jsem si zde přečetl si úplně nejsem jistý, zda-li by investice do UAD s RE-201 nebyla efektivnější, zase staré stroje jsou staré stroje...:-)

Tudy: 501 by měla mít úplně jiný vnitřní design, spíš bližší 301. 201 byla postavená výhradně z diskrétních součástek, tady už jsou nějaký zákaznický IO.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Aha, tak to jo. Ale ten pásek s hlavami bude mít asi stejně největší vliv na zvuk.
V tuto chvíli by mě hlavně zajímalo, jestli je v RE501 chorus tvořený rozmítáním rychlosti pásku...
Vzhledem k tomu, že se funkce chorusu neslučuje s echem, tak předpokládám, že ano.

Odpovědět