Roland RE-201 Space Echo

Ostatní audio software, obecná diskuse
matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 bře 2009 12:08

bodyia píše:Aaa, stalo se, čeho jsem se bál, Matucha zvýšil konkurenci u aukce RE-555. Tak to tam bude v sobotu živo;)
Ale po všem, co jsem si zde přečetl si úplně nejsem jistý, zda-li by investice do UAD s RE-201 nebyla efektivnější, zase staré stroje jsou staré stroje...:-)

Tudy: 501 by měla mít úplně jiný vnitřní design, spíš bližší 301. 201 byla postavená výhradně z diskrétních součástek, tady už jsou nějaký zákaznický IO.
Asi bych mel za to brat provizi... du zkontaktovat prodejce, kolik mi da, kdyz mu to vyhajpuju ;-).

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 18 bře 2009 12:42

Tudy: Já mám pocit, že ten chorus je řešen jinak (separátní "nepáskový" obvod). K téhle doměnce mě vede to, že mezi hlavami je mezera, ale chorus žádnou latenci nevykazuje. Ale nevím, je to opravdu jen doměnka.

Matucha: Já bych chtěl mít provizi od Oktavy za hypování jejich mikrofonů. Obzvlášť u MK319 bych procentem nepohrdl 8-)

Saša

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 18 bře 2009 14:00

Tudy: Podle servisního manuálu je chorus elektronický s MN3007, kterej pohání driver MN3101.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 22 bře 2009 16:17

bodyia píše:Aaa, stalo se, čeho jsem se bál, Matucha zvýšil konkurenci u aukce RE-555. Tak to tam bude v sobotu živo;)
Ale po všem, co jsem si zde přečetl si úplně nejsem jistý, zda-li by investice do UAD s RE-201 nebyla efektivnější, zase staré stroje jsou staré stroje...:-)
Blahopřeji novému majiteli! :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 22 bře 2009 16:37

I já, vzhledem k tomu, že jsem v inkriminované době musel zvučit koncert punkáčů sem se aukce nemohl zúčastnit. Šel bych asi do 10k. Přeju tedy novému majiteli hodně štěstí a radosti :)....................grrr :twisted: :cry:

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 22 bře 2009 16:42

kuk
Naposledy upravil(a) c9000 dne 22 pro 2009 15:33, celkem upraveno 1 x.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 23 bře 2009 09:40

:-), až mě překvapilo, že ho nikdo nechtěl.

Už je doma, na první poslech jsem moc netušil, ale když jsem přes něj hrál dost digitální K2500, tak to znělo naprosto skvěle, Kurzweil se mi pod rukama změnil na MemoryMoog;) Zato u Monopoly nebo Voaygeru výsledek byl až příliš retro, tam většinou zůstanu u jasnějšího SonyV77. Rozhodně ale moc hezká hračka. Vtipný bylo taky doma vysvětlovat, proč to nemá pár převodníků a DSP, ale je tam složitej páskovej mechanismus.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 bře 2009 10:11

bodyia píše: Už je doma, na první poslech jsem moc netušil, ale když jsem přes něj hrál dost digitální K2500, tak to znělo naprosto skvěle, Kurzweil se mi pod rukama změnil na MemoryMoog;) Zato u Monopoly nebo Voaygeru výsledek byl až příliš retro, tam většinou zůstanu u jasnějšího SonyV77. Rozhodně ale moc hezká hračka. .
Mono/Poly bych určitě nezapojoval skrz něj, ale jen přidával efektovaný signál do FX smyčky v mixu.
Digitály naopak rovnou do tý starý pixle :)
bodyia píše:Vtipný bylo taky doma vysvětlovat, proč to nemá pár převodníků a DSP, ale je tam složitej páskovej mechanismus.
:) :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 23 bře 2009 10:47

bodyia píše::-), až mě překvapilo, že ho nikdo nechtěl.

Už je doma, na první poslech jsem moc netušil, ale když jsem přes něj hrál dost digitální K2500, tak to znělo naprosto skvěle, Kurzweil se mi pod rukama změnil na MemoryMoog;) Zato u Monopoly nebo Voaygeru výsledek byl až příliš retro, tam většinou zůstanu u jasnějšího SonyV77. Rozhodně ale moc hezká hračka. Vtipný bylo taky doma vysvětlovat, proč to nemá pár převodníků a DSP, ale je tam složitej páskovej mechanismus.
Taky me prekvapilo, ze se to moc nehnulo... ale ja si zakazal ted rozdrobovat finance na mensich vecech ;-).

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 bře 2009 11:13

bodyia: Gratulace 8-)
matucha: Tak to máme stejně, přesto občas trochu rozdrobuji 8-)

Saša

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 23 bře 2009 11:51

Jasne... ja taky, ale nelibi se mi prave, ze pak ztracim moznost zareagovat dostatecne rychle na nektery dobry nabidky v drazsich hrackach. Zatim jsem vzdycky podlehal, ale ted chci zkusit trochu svoji pevnou vuli ;-).

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 23 bře 2009 16:02

skvelej kousek. hnedle bych ho bral, ale k tomu co potrebuju si vystacim s tou SW verzi, ktera zni taky vyborne>

http://www.kvraudio.com/get/2919.html

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 23 bře 2009 22:33

kdyby nekdo chtel mam na prodej RE 501 v super stavu...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Roland RE-201 Space Echo

Příspěvek od c9000 » 07 kvě 2009 10:51

Když jsme byly u tech páskáčů, mám od včerjška toto:
Obrázek
Klemt Echolette E51, včera jsem ho trápil, je třeba na něm udělat kompletní očistu ale příjemně mě to překvapilo, je to lampáč a nabízí moc pěkný skreslení, ( pouštěl jsem přez něj dx7) echo umí hezké ale díky krátkýmu pásku má poměrně krátký delay , verby se mi z ně taktéž líbí. udělám pár ukázek jak to hraje.

kdyby někdo měl rady či poznatky k tomuhle staříkovi, pište!
a kdyby někdo mohl postrádat nový pásek tak bych ho vzal.
Díky za případné rady či nabídky.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Roland RE-201 Space Echo

Příspěvek od delay » 07 kvě 2009 12:34

No, znovu gratulace :)

Našel jsem tohle:
Genuine Soundware GS-201 TapeEcho - jedná se o další simulaci páskového echa ROLAND.
http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=26
Naposledy upravil(a) delay dne 07 kvě 2009 14:22, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět