S kterým hudebním softem jste zažili vaše "poprvé"
-
heh no ked sa rata beep, tak to som "skladal" hudbu uz ako 5 rocny v basicu od microsoft na MSX (taky japonsky 8bit) pocitaci...aj ked tam BEEP len zapiskal. na hudbu bol prikaz PLAY kde sa okrem vysky tonu dala menit aj obalka a tvar vlny...ale nakoniec som to skladane zabalil ked som si napisal generator nahodnych melodii...

Můj začátek:
Protracker na AMIGU ... Pecka největší

Tehdá jsem na tom poprvé slyšel věcičku Guitar Slinger a ze samplů poskládaný What is Love od Haddaway. Tenkrát naprostá extáze

-
10 BEEP RND*0.5,-30+RND*90
20 GOTO 10
))
no a pak
WHAM! The Music Box - ještě na ZX Spectru, dva kanály a občas bicí
ZX-7 - 7hlasý synth taky na Spectru, bezva zvuk
po přesedlání na PC jsem pár měsíců experimentoval s TetraMED, ale ten mě začal pěkně prudit omezením na 4 kanály (MOD), až mi Dysmusax onehdá řekl o FastTrackeru (to bejvaly časy... xmas.xm, the_dream2.xm
) a já začal ve FT2 tvořit víc, víc, ... hodně.
Teď se "specializuju" na MIDI podkresy a živou kytaru...
20 GOTO 10

no a pak
WHAM! The Music Box - ještě na ZX Spectru, dva kanály a občas bicí

ZX-7 - 7hlasý synth taky na Spectru, bezva zvuk
po přesedlání na PC jsem pár měsíců experimentoval s TetraMED, ale ten mě začal pěkně prudit omezením na 4 kanály (MOD), až mi Dysmusax onehdá řekl o FastTrackeru (to bejvaly časy... xmas.xm, the_dream2.xm

Teď se "specializuju" na MIDI podkresy a živou kytaru...
ja nemel nepajivy pole a byl jsem linej delat plosnak, takze jsem to realizoval takovou vzdusnou konstrukci. Kdyz me pak otec videl jak to pripojuju na jeho zanovni 286, tak me malem zabil ...Kermitak píše:Basic na Didaktiku a pak podobne jako dendy (vcetne toho prevodniku na LPTJa ho akorat nikdy nedodelal, takze jsem ho mel jenom na nepajivym poli
k zasadnimu zivotnimu zlomu doslo, kdyz jsem ve Screamtrackeru objevil 9 adlib kanalu s FM syntezou. to byl narez