Sample konvertor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Sample konvertor

Příspěvek od dano » 04 čer 2008 20:02

Ako najjednoduchsie prekonvertujem AKAI sample na WAV?

Konkretne mam balik samplov AKAI, ktore su spakovane RARom. Tento balik sa neda normalnym sposobom ani rozbalit. Takze to potrebujem rozbalit a nasledne prekonvertovat na WAV.

Dik za rady.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 čer 2008 20:24

CDXTRACT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 čer 2008 20:30

ved cdextractom predsa... ale JE TO SPAKOVANE RAROM? neni to image, pripona .img, ktoru rar podporuje/asociuje? ak ano, vyrob si virtualnu cdmechaniku (alcoholom, nerom atd), nastav v nej tento image a vacssina dospelych samplerov ti to nacita rovno z toho cd

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 čer 2008 21:18

je to WinRar archiv aj s tou typickou ikonkou. a ked ho dam rozbalit, tak to nejde. to je divne ze? konkretne mi nabehne error hlaska (to bieleX v cervenom kruzku), ktora hovori ze: subor.iso - archiv ma budto neznamy format, alebo je poskodeny. tak som myslel ci to nie je tym, ze top obsahuje Akai sample... cdxtract to dokaze aj rozpakovat?

edit: dal som si do googla .iso a zistil som ze je to nejaky image subor. stiahol som program a ide to otvorit...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 čer 2008 21:30

ok, .iso je to iste ako .img
je to image, tak ako hovorim. ked sa ti nechce vyrabat virtualnu mechaniku, vypal to ako image na cd a nacitavaj do sampleru to cd. ale virtualny cd drive je pohodlnejsi
ze to necita rar, to je jasne, rar vie citat len image s cdfs particiou (normalne pc datove image, akai ma iny filesystem na tom)
Naposledy upravil(a) kexik dne 04 čer 2008 21:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 čer 2008 21:32

uhm. diky kexik. takze normalne to vypalim cez Nera? a potom sa z toho da konvertovat cez ten cdextract?
respektive ked to dam ako virtualnu mechaniku, potom sa to bude dat otvorit cdextractom?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 čer 2008 21:47

ked si to das ako virtualnu mechaniku, otvoris to rovno v kontakte! konvertovat to na wavy nema vyznam, ty potrebujes pouzivat cely program na tom cd (layery, obalky atd). kontakt si aj tak z toho vysosne sample na disk a program si preulozi do vlastneho nativneho suboru (tusim ma priponu .nri) a potom uz to cd potrebovat nebudes vobec... napodobne pochodis aj s inymi samplermi, co vedia citat akai cd

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 04 čer 2008 21:54

super. vdaka este raz.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 čer 2008 13:45

slahol som si teda samplebanku vo formate AKAI s priponou .iso ako virtualnu mechaniku. v Kontakte sa k nej ale neviem dostat... ako by som to mal urobit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2008 14:27

Before launching Kontakt, you must first insert the Akai CD-ROM in your computer. If you do not, Kontakt may not recognize the disc. Make sure the browser window is open on the left. You should then see a CD icon that reads Akai next to it. Open the plus sign (+) next to the CD icon and there will appear an alphabetized list of the disc’s partitions. Open any of the partitions and programs and samples folders will appear. To open a program simply click on that folder and in a window below the name of the program will appear. Double click on the program and it will be loaded into Kontakt.
UTFG

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 čer 2008 14:29

kexik: ty si proste studnica poznania. nemam co dodat. diik

Odpovědět