Samplitude Pro X2 released

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Ivo » 16 pro 2014 08:30

Tak po 3 letech usilovné práce a spekulací je tady konečně nová verze Samplitude (ještě že po předchozí Pro X se to ted nejmenuje Pro XXX ... :)

Tady jsou novinky: http://pro.magix.com/en/samplitude/whats-new.2187.html

Osobně z toho seznamu nějak moc na větvi nejsem ... Zase chybí hardwarové inserty, DDP export (a přitom Samplitude se nazývá "masteringová aplikace" - a tak na to musím zase používat jinou samostatnou aplikaci ). Přicházet slavnostně s novými smyčcovými samply a virtuáními synťáky mi přijde trochu jako nošení pár větví do pralesa ...

Ladička :)

Přiznám se moc nevím co jsou VCA (Voltage Controlled Amplifiers)

Co vypadá zajímavě jsou (údajně) nové a super time stretch a pitch shift algoritmy ...

Ale dávat za tohle 6000, nevím ... Čekal jsem zajímavější novinky ...

uvidíme

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2014 08:45

pisu ze to su vca fadre ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Ivo » 16 pro 2014 08:46

To ano, ale moc nevím co si pod tím mám v praxi představit ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2014 08:49

no pridelis ine fadre do vca grupy a potom vsetky tahas naraz tymto fadrom .. je to ako keby si tie fadre dal do grupy ..akurat tu sa ti nehybu a mozes s nimi nadalej hybat .. je to fajn vec .. kazda poriadna konzola to ma ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Amorph » 16 pro 2014 09:19

ty vca fadery imho inzeruje taky Cubase ve verzi 8. Podle me jde jednoduse o to, ze doposud kdyz jsi zgrupoval (stopy) fadery, tak vsechny se nastavovaly na stejnou hodnotu. S vca kdyz je budes mit rozhazene na ruzne hodnoty a zgrupujes, tak si uchovaji sve nastaveni a nadale se budou hybat relativne k nemu. Opravte me jestli se pletu:)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Kermitak » 16 pro 2014 09:42

Taky to tak chapu.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Ivo » 16 pro 2014 11:17

Nejhorší na tom všem je , že 3 roky v Magix slavnostně ohlašovali že vyvíjejí Samplitude pro Mac - i na všech NAMM atd. Už to mělo ted vyjít ... A po 3 letech práce a ohlašování najdnou nedávno ohlásili že to ruší a nic nebude ... to je málo pochopitelné a hodně lidí tím naštvali a o hodně zákazníků přišli ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2014 13:38

ked si zgrupoval , tak tiez ostali rozhadzane .. ci nie ? ja som to asi nikdy nepouzil , ale mysel som , ze to tak funguje :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 pro 2014 18:14

Amorph píše:ty vca fadery imho inzeruje taky Cubase ve verzi 8. Podle me jde jednoduse o to, ze doposud kdyz jsi zgrupoval (stopy) fadery, tak vsechny se nastavovaly na stejnou hodnotu. S vca kdyz je budes mit rozhazene na ruzne hodnoty a zgrupujes, tak si uchovaji sve nastaveni a nadale se budou hybat relativne k nemu. Opravte me jestli se pletu:)
to ne, i klasicky linkovani zachovalo pomery. a s alt+potazenim slo menit jednotlivou savli v link group.

VCA jsou dobry v tom, ze muzes ridovat VCA fader (nakreslit automatizaci), a potom se treba rozhodnout, ze jeden kanal ve VCA (treba overhead) pridas nebo uberes. navic potom jde VCA retezit (jedna VCA na kick a snare, dalsi na celou bici sadu, vcetne VCA na kick a snare atd.)

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od msmucr » 16 pro 2014 18:21

To, že zrušili vývoj Mac verze jsem si poprvé přečetl oficiálně v říjnu 2013, takže to není úplně novinka. Nicméně vzhledem k poslednímu vývoji na Apple platformě (popelník místo očekávané pracovní stanice, debilizace jejich profesionálních programů s devalvací jejich ceny a vyškrtnutím standardních prodejních kanálů, každoroční major aktualizaci operačního systému s nedefinovanou dobou podpory) se upřímně moc nedivím, že se firma rozmyslí s vývojem a podporou této platformy.

Co se týká uvedených novinek ve verzi Pro X2, resp. příklonu k co největšímu množství generických virtuálních instrumentů a efektů, tak to opravdu záleží na úhlu pohledu.. Pro mě překvapivě docela hodně lidí podle toho porovnává různé DAW, pro mě to nebylo nikdy prvotní měřítko pro porovnávání a vždycky jsem se snažil ty oddělit samostatný program a přibalený obsah, plus jsem se zároveň snažil vyřešit zásadní věci a efekty nezávisle na konkrétní DAW, ale chápu, že pro dnešní "producery", kteří chtějí pokrýt, co možná nejširší oblast použití s jedním programem, to má nějaký smysl.

Jinak ještě k těm VCA faderům, teď se s tím, pravda, docela roztrhl pytel. Předtím to bylo pouze v Protools HD (od v 7 tuším), Pyramixu a od v 12 i v Sequoie.. teď to přibylo i do Cubase a Samplitudy.
Je to vcelku užitečná věc, co má některé výhody oproti normálnímu seskupování přes submixy
- dá se jednoduše vrstvit automatizace (nevím, jak konkrétně je to v nové Samp., ale např. u PTHD lze pak velmi jednoduše veškerou automatizaci z řídící VCA stopy aplikovat na podřízené standardní stopy - tzn. prakticky např. udělat dodatečně relativní změny hlasitosti pro celou skupinu nástrojů a až je s tím člověk spokojený, tak je "zapéct")
- při použití submixů se mění poměr mezi výstupní úrovní jednotlivých stop a sendů do aux sběrnic (..např. zatáhnu submix, ale úroveň co leze ze stop do aux sběrnic zůstane stejná)
- u PTHD pak VCA stopa může navíc ovládat i mute a solo na podřízených stopách bez nutnosti definice dalších separátních skupin
- VCA může řídit jiné VCA, takže se dá udělat vcelku hezky hierarchická struktura stop (pokud jich je hodně)

Michal

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Ivo » 26 pro 2014 17:18

Mám jeden naprosto nepochopitelný problém:

Chtěl jsem si nainstalovat novou verzi Samplitude ve studiu: Počítač je online (zdroj internetu - router - eternet), internet normálně funguje, cokoliv se dá otevřít nebo stáhnout ... Firewall vypnutý, antivirus není. Dám stáhnout Samplitude ProX2 odtud: http://dl03.magix.net/trial_samplitudeprox2_int_dlm.exe Stáhne se 3 MB exe soubor, na něj se klikne a mělo by se začít stahovat a instalovat. A prostě to za nic na světě nejde: bud se po kliknutí objeví "wait a moment" a konec. Nebo se objeví (ze strany Magixu) - zkontrolujte připojení k síti atd. Myslel jsem že jim nefungují servery apod. Zkusil jsem druhý a třetí den - to samé - nic.

Napadlo mě zkusit to na PC notebooku, který používám pro mobilní nahrávání. Udělal jsem to samé a tam to (na wifi na stejném routeru) bez problému šlo, hned se nainstalovalo. Na studiovém PC - ani ťuk ... Zkusil jsem naivní pokus otevřít studiové PC na notebooku v rámci sítě a dát to instalovat odtamtud - šlo to, ale opět se nainstalovalo na notebooku :)

Z Magixu se stáhne jen malý exe soubor a pak už tam není žádný hmatatelný instalační velký soubor, který by se případně dal přehodit z notebooku na PC a instalovat. Takže je to úplně neprůchodné ... a tohle je zároveň po zadání SN i plná verze ... a prostě to nejde na studiový počítač nainstalovat ... nechápu ...

V čem může být problém ????

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
mistergo
Příspěvky: 155
Registrován: 08 říj 2012 22:17

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od mistergo » 26 pro 2014 18:38

zkuste přeinstalovat/upgradovat windows installer, mohlo by to pomoct.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Ivo » 29 pro 2014 17:31

Tak jsem udělal Windows update a už to funguje ... uff ...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Samplitude Pro X2 released

Příspěvek od Venti » 08 led 2015 17:58

Ja som z noveho Samplitude nestastny. Vyhodili to Plugins okno, kde sa dali ukladat pluginy do presetov, prehadzovat poradie a davat na pre/post. Nahradili to idiocinou kde sa daju len prehadzovat pluginy. V tych presetoch mam poukladane veci za x rokov prace :(. Pre mna to bol jeden z naj ficur samplitudu a bolo to tam odjakziva... ach jaj.

Odpovědět