Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Ostatní audio software, obecná diskuse
peteness

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od peteness »

delay: jasně, opět rozumíš všemu, to se dalo čekat. Jestli má něco britský nebo americký zvuk se ale neposuzuje podle toho, kde stojí fabrika :wink: Blues ma na rozdil od Deluxe na konci EL84 elektronky, je to uplne jiny zvuk.

delay

Příspěvek od delay »

Nerozumím všemu, ani se tak nesnažím působit. Zbytečně se čertíš. Blues i Deluxe jsem měl a navzdory jiným elkám je jejich zvuk velmi podobný - pro mne určitě ně "british", narozdíl od VOX nebo Marshall, který pro mě jsou zástupci klasického britského zvuku... ale to máš fuk, záleží na spokojenosti.

vasek

Příspěvek od vasek »

peteness: obávám se, že delay má pravdu, opravdu jsi trochu smíchal jabka s hruškama...

rastis

Příspěvek od rastis »

britksky typ zvuku alebo americky typ zvuku bola debata tak v roku 1970, inak vobec nemam pocit, ze to treba riesit a ze vlastne je co na tom rozoznavat. vsak povodny Marshall aj tak vychadzal z Fendra, higainove Recto Mesiny zase naopak vychadzaju z neskorsich Marshallov, tych pouzivanych schem je len zopar a 99,9% vysledku je o skaldbe a aranzma, nie o zvuku gitary. a sikovnosti gitaristu. ja som X-krat na typickom americkom MB Mark pocul tak dobre "marshall" crunch zvuky, jak pomaly z beznych Marshallov ani nehraju :)

ta Delayova ukazka je uplne v poriadku, neviem, ci sa to vola britsky alebo americky zvuk, ale tie gitary zneju pekne. Delay mozno pamata, ze ked to hral alebo nahraval, nebol z toho pocit, ako z aparatu, ale v tej nahravke to ja osobne nerozoznavam, respektive ani ma nenapadne to skumat... :)

delay

Příspěvek od delay »

rastis: určitě máš pravdu, nechtěl jsem vyvolávat debatu na téma UK a US sound, pač na to koukám stejně jen z pohledu líbí/nelíbí nebo inspiruje/neinspiruje... ale všude nám stále tyto rozdíly podsouvají, zejména třeba v simulačních programech, o kterých bychom se zde měli bavit, a tam prostě Fender v UK složce nenajdeme :) ... a díky za poslech.

peteness: omlouvám se, pokud jsem ti nějak pokazil náladu, fakt nebyl úmysl tě nějak spláchnout...

peteness

Příspěvek od peteness »

No dyt ja taky nechci nikoho "splachovat" :-) Jenom pisu, jak to vidim ja. Me simulace moc nezajimaji, neco jim chybi. Samozrejme obcas neco vyzkousim a nekde dole v zasuvce mam PODa, ale prijde mi to dobry spis na cviceni.

vasek

Příspěvek od vasek »

Na fóru instrumento.cz se tady tyto věci prodiskutovaly i protestovaly opravdu důkladně :-) ale nechci to tady papouškovat, kdo má zájem, mrkněte sem:
http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- ... vetes.html
Manažerské shrnutí: simulace kytarových aparátů jsou dnes na úrovni, kdy při správném použití jde jen těžko poznat, co to je. V oblasti HW lze použít i relativně levné (multi)efekty. Důležité je podchytit simulaci reproboxu - ta je z hlediska simulace (ať digitální nebo analogové) nejobtížnějším článkem řetězce.

skeld

Příspěvek od skeld »

Taky nejsem moc priznivcem simulaci, ale jak bylo psano, v modernich odnozich metalu se to stalo naprosto beznym postupem a v ramci tohohle zanru to funguje. Treba hodne uznavany producent Joey Sturgis, ktery stoji za deskama kapel jako Asking Alexandria, The Devil Wears Prada, Emmure atd., si ve spouste pripadu vystacil s PodFarmem.

Odpovědět