Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware
Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware
delay: jasně, opět rozumíš všemu, to se dalo čekat. Jestli má něco britský nebo americký zvuk se ale neposuzuje podle toho, kde stojí fabrika
Blues ma na rozdil od Deluxe na konci EL84 elektronky, je to uplne jiny zvuk.

Nerozumím všemu, ani se tak nesnažím působit. Zbytečně se čertíš. Blues i Deluxe jsem měl a navzdory jiným elkám je jejich zvuk velmi podobný - pro mne určitě ně "british", narozdíl od VOX nebo Marshall, který pro mě jsou zástupci klasického britského zvuku... ale to máš fuk, záleží na spokojenosti.
peteness: obávám se, že delay má pravdu, opravdu jsi trochu smíchal jabka s hruškama...
britksky typ zvuku alebo americky typ zvuku bola debata tak v roku 1970, inak vobec nemam pocit, ze to treba riesit a ze vlastne je co na tom rozoznavat. vsak povodny Marshall aj tak vychadzal z Fendra, higainove Recto Mesiny zase naopak vychadzaju z neskorsich Marshallov, tych pouzivanych schem je len zopar a 99,9% vysledku je o skaldbe a aranzma, nie o zvuku gitary. a sikovnosti gitaristu. ja som X-krat na typickom americkom MB Mark pocul tak dobre "marshall" crunch zvuky, jak pomaly z beznych Marshallov ani nehraju 
ta Delayova ukazka je uplne v poriadku, neviem, ci sa to vola britsky alebo americky zvuk, ale tie gitary zneju pekne. Delay mozno pamata, ze ked to hral alebo nahraval, nebol z toho pocit, ako z aparatu, ale v tej nahravke to ja osobne nerozoznavam, respektive ani ma nenapadne to skumat...

ta Delayova ukazka je uplne v poriadku, neviem, ci sa to vola britsky alebo americky zvuk, ale tie gitary zneju pekne. Delay mozno pamata, ze ked to hral alebo nahraval, nebol z toho pocit, ako z aparatu, ale v tej nahravke to ja osobne nerozoznavam, respektive ani ma nenapadne to skumat...

rastis: určitě máš pravdu, nechtěl jsem vyvolávat debatu na téma UK a US sound, pač na to koukám stejně jen z pohledu líbí/nelíbí nebo inspiruje/neinspiruje... ale všude nám stále tyto rozdíly podsouvají, zejména třeba v simulačních programech, o kterých bychom se zde měli bavit, a tam prostě Fender v UK složce nenajdeme
... a díky za poslech.
peteness: omlouvám se, pokud jsem ti nějak pokazil náladu, fakt nebyl úmysl tě nějak spláchnout...

peteness: omlouvám se, pokud jsem ti nějak pokazil náladu, fakt nebyl úmysl tě nějak spláchnout...
No dyt ja taky nechci nikoho "splachovat"
Jenom pisu, jak to vidim ja. Me simulace moc nezajimaji, neco jim chybi. Samozrejme obcas neco vyzkousim a nekde dole v zasuvce mam PODa, ale prijde mi to dobry spis na cviceni.

Na fóru instrumento.cz se tady tyto věci prodiskutovaly i protestovaly opravdu důkladně
ale nechci to tady papouškovat, kdo má zájem, mrkněte sem:
http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- ... vetes.html
Manažerské shrnutí: simulace kytarových aparátů jsou dnes na úrovni, kdy při správném použití jde jen těžko poznat, co to je. V oblasti HW lze použít i relativně levné (multi)efekty. Důležité je podchytit simulaci reproboxu - ta je z hlediska simulace (ať digitální nebo analogové) nejobtížnějším článkem řetězce.

http://www.instrumento.cz/diskuse-tema- ... vetes.html
Manažerské shrnutí: simulace kytarových aparátů jsou dnes na úrovni, kdy při správném použití jde jen těžko poznat, co to je. V oblasti HW lze použít i relativně levné (multi)efekty. Důležité je podchytit simulaci reproboxu - ta je z hlediska simulace (ať digitální nebo analogové) nejobtížnějším článkem řetězce.
Taky nejsem moc priznivcem simulaci, ale jak bylo psano, v modernich odnozich metalu se to stalo naprosto beznym postupem a v ramci tohohle zanru to funguje. Treba hodne uznavany producent Joey Sturgis, ktery stoji za deskama kapel jako Asking Alexandria, The Devil Wears Prada, Emmure atd., si ve spouste pripadu vystacil s PodFarmem.